Németországban régen, de nálunk is fogalommá vált a Dr. Oetker márkanév. A cég sütéshez-főzéshez használt alapanyagok kikísérletezésével és gyártásával foglalkozik, hogy a háziasszonyok életét megkönnyítse. Kísérleti konyhájában már több mint 100 éve próbálják ki az új recepteket. A legsikeresebbekből állítottunk össze most egy csokrot.
Akár születésnapi tortát, váratlan vendégnek teasüteményt, vagy sós koktélfalatokat keresünk – ebben a 152 oldalas könyvben minden alkalomra találunk megfelelő receptet.
A recepteket, a sütés menetét lépésről lépésre, részletesen írtuk le, így könnyen követhetőek. Ezzel a siker is garantált.
Használja fel a sok kísérlet eredményeit és süssön családjának, vendégeinek Dr. Oetker legjobb süteményeiből!
Kapcsolódó könyvek
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Főzés lépésről lépésre
E könyv Dr. Oetker legújabb alapszakácskönyve. Főzőiskola, de nem csak kezdőknek. A könyv tartalma könnyen áttekinthető, így hamar megtalálhatjuk, amit keresünk. Minden recept lépésről lépésre követhető, így biztos a siker. Ha kérdésünk merülne fel, a "Praktikus tanácsok" című fejezetben mindenre választ találhatunk. A recepteket több fotó is kíséri. Ezek nemcsak szemet gyönyörködtetően szépek, hanem segítenek megérteni a különböző munkafolyamatokat is.
A receptek sokoldalúak: a klasszikusoktól a modernekig, a rafinálttól az egzotikusig terjednek. Így változatosságot vihetünk a mindennapi étrendünkbe. A receptek közül bizonyára sokan felfedezik majd gyerekkori kedvencüket, de lesznek olyanok is, amelyek újfajta illatokkal árasztják el a konyhát. Kísérletező kedvűeknek is adunk tanácsokat, az alapreceptek változatainak csak a fantázia szab határt. Így lehet, hogy nemsokára a főzés is szenvedélyévé válik!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Kedvenc szakácskönyvem
Mindenki tud főzni! A főzés alkotás, és örömet okoz. Főzni könnyebb, mint azt sokan gondolják. Dr. Oetker Kedvenc szakácskönyve kedvet csinál a főzéshez, még azoknak is, akik eddig féltek fakanalat ragadni. Több mint 100 új recepttel rukkol elő, melyeket 150 étel és fázisfotó kísér. Mediterrán csirkeszárny, burgonyasaláta pestóval, tortillatekercs lazaccal, sárga marchacurry, gyors túrótorta - hogy csak néhányat említsünk kedvcsinálónak. Mindenki meg tudja csinálni, mindenkinek sikerül, mindenkinek örömet okoz.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Kanalas aprósütemények
Szívesen készítenénk gyakran, nem csak ünnepi alkalmakra finom kekszeket és aprósüteményeket, de se kedvünk, se időnk az unalmas tésztagyúrásra és formázásra. Itt a megoldás, a kanalas keksz. Formák helyett mindössze két kanálra van szükség. Finom tésztát keverünk - ehhez könyvünkben sok ötletes receptet találunk -, a tepsire két kanállal kis tésztahalmokat rakunk, és máris tehetjük a sütőbe. Hamarosan ínycsiklandó süteményillat tölti be a konyhát. A könyvben ötven új, könnyen elkészíthető sütemény- és kekszleírás vár kipróbálásra.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Burgonya- és tésztasaláták
A színes képekkel teli könyv a már klasszikussá vált recepteken kívül számtalan új ötletes változatot kínál, mely nem csak a hagyományos családi összejöveteleknek, hanem a grillezésnek, és minden más partinak is a "titokzatos" fénypontja. Dr. Oetker mindegyiket kipróbálta és úgy írta le, hogy azok biztosan sikerüljenek is. A kérdés már csak az, hogy vajon melyik izgalmas receptet próbáljuk ki először... Jó étvágyat!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Gombák
Ez az ötletekben gazdag könyv azoknak a hobbiszakácsoknak szól, akik örömmel főznek, és főztjüket élvezettel is fogyasztják, ám néhány ehető gombáért nem barangolnak az erdőben. Több mint 40 különleges receptet tartalmaz csiperke-, róka-, vargánya-, laska- és shiitake gombához, tehát olyan fajtákhoz, amelyeket piacon, élelmiszerüzletekben, szupermarketekben megvehetünk. Ezekből olyan ízletes finomságok varázsolhatók az asztalra, mint például a mandulás gomba rucolával, turbolyás gombaleves, póréhagymás halfilé rókagombával vagy gombaragu zsemlegombóccal.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Torták sütés nélkül
Sütemények sütés nélkül? Igen, lehetséges, sőt, egyszerű is. A tortaalaphoz kekszet, ostyát, babapiskótát vagy épp kukoricapelyhet használunk fel. A töltelékben mindig van valamilyen tejtermék, legtöbbször tejszín is. A remek ízt gyümölcsök, vagy csokoládé biztosítja. A végeredmény? Fantáziadús és gyönyörű torták. Már csak néhány órát kell pihenniük a hűtőszekrényben, és máris élvezhetjük őket.
Varga Gábor - Desszert szerelem
Varga Gábor fiatal cukrász, a Gourmandia című nagysikerű könyv szerzője második kötetéből bárki megtanulhat igazán finom édességeket készíteni úgy, hogy garantáltan sikerélménye lesz közben. A precíz leírások és a fázisfotók megkönnyítik a munkát még azok számára is, akik eddig esetleg kevésbé voltak jártasak a kelt, az égetett vagy a kevert tészták világában. Nyugodtan bízzák magukat Gáborra, kövessék receptjeit pontról-pontra, és meglátják, hamarosan Önök is desszert-mesterekké válhatnak.
Gudrun Ruschitzka - Tepsis sütemények
Vannak, akik a klasszikus sütiket szeretik, és maradnak az almás piténél és a meggyes vagy barackos lepénynél, mások kíváncsiak az újra, például a pörkölt mandulás és a túrós almás süteményre. Egy azonban biztos: ha egy egész tepsivel sütünk, mindenkinek jut elég.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Süteményeskönyv kezdőknek
Az új süteményeskönyv olyan kezdőknek készült, akik már eleve jól és jót szeretnének sütni. Ezért a "Süteményeskönyv kezdőknek" első kiadását teljesen átdolgozva, új feldolgozásban, sok ízléses képpel, számos új pompás recepttel kiegészítve, minden alaprecepthez szemléltető ábrákkal jeleníti meg. Dr. Oetker kísérleti konyhájában természetesen minden receptet kipróbáltak és azt úgy írták le, hogy elkészítésűk még kevésbé gyakorlottaknak is sikerüljön.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Befőzés - Dzsemek, zselék, mártások
A friss, ízletes gyümölcsök többnyire csak rövid ideig tárolhatók és élvezetük gyakran idényhez kötött. Ezért már egykor a rómaiaknak az az ötlete támadt, hogy a gyümölcsökből lekvárt főzzenek és így a kedvelt "gyümölcs kincsek" eltarthatóvá és tovább élvezhetővé váljanak. Ebben a könyvben, a hagyományos receptek mellett, sok újat és rafináltat is közreadunk, amelyek segítenek a gyümölcsöket és zöldségeket ízletesen tartósítani. Természetesen gondoltunk a cukorbetegekre és a kalóriaszegény táplálkozókra is. Több mint 100, változatos és rafinált, részletesen és eltérően leírt receptet találhatunk a könyvben.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Az első süteményeskönyvem
A kezdő cukrászinasnak nagy büszkeség az, ha Anyu születésnapjára maga készíti el a tortát, vagy saját vendégeinek a süteményt. És ha az még mindenkinek ízlik is, az a teljes boldogság! Ezzel a könyvvel még az első kísérletek is biztosan sikerülnek, hiszen a recepteket érthetően és a gyerekek nyelvén írták. Így a sütés már a kezdetektől örömet szerez!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Villámgyors aprósütemények
Nincs sok ideje, mégis szeretne valami finomságot sütni? Dr. Oetker villámgyors aprósüteményeivel ez nem probléma, csupán fél órára van szüksége.
Akár karácsonyra, akár év közben szeretne valami gyorsat sütni, ennyi finomság közül biztosan talál kedvére valót.
Gordon Ramsay - Négy évszak ízekben
Gordon Ramsay, a konyha ördögeként emlegetett háromcsillagos séf új könyvében zseniális szezonális receptjeit gyűjtötte egybe. Nagy-Britannia legfelkapottabb szakácsa megszállottja a kiváló minőségű alapanyagoknak, most is meghökkentő ízeket párosít össze, kifinomult konyhatechnikát alkalmaz, és az elkészült ételcsodákat szemkápráztatóan tálalja. Sikerének kulcsa, hogy minden apró részletre gondosan ügyel, és mindig a tökéletességre törekszik.
Kezdő szakácsok is sikerrel forgathatják e könyvet, mert a szerző külön, fényképekkel illusztrált fejezetben mutatja be az alapkészítményeket és a mesterfogásokat, amelyek ismeretében könnyedén filézhetünk halat, tisztíthatunk articsókát, gyúrhatunk omlós tésztát. Az ételek többsége rendkívül könnyen elkészíthető, de Gordon ráadásként megismertet néhány recepttel, amely az exkluzív éttermek kínálatában is megállja helyét.
A gyakorlati konyhai tanácsok, újszerű ízkombinációk és ínycsiklandó ételek receptjei teszik Gordon Ramsay kötetét letehetetlen kézikönyvvé.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Tortasütés és díszítés
Dr. Oetker kísérleti konyhájában minden egyes receptet kipróbáltak, finom és könnyű süteményeket, krémes töltelékeket, fantáziadús dekorációkkal.
A tortákat mázzal, csokoládéval, tejszínnel vagy vajkrémmel vonhatjuk be, gyümölcsökkel, marcipánnal vagy cukorvirággal díszíthetjük, biztos, hogy sikert aratunk.
Nicole Seeman - Szakácskönyv pasiknak, hogy elkápráztassák a nőket
Öt jó érv, hogy megvegyük ezt a könyvet:
1. Szeretnénk szívünk hölgyét vacsoravendégül látni (néhány éttermi találka után ideje már otthon is).
2. Csakhogy egyáltalán nem tudunk főzni (inkább a "hétfőn ravioli, kedden, szerdán, csütörtökön is ravioli, pénteken pedig talán spagetti" elvét valljuk).
3. Nincs ötletünk a menüt illetően, de nem szeretnénk felhívni anyucit (biztosan elhalmozna kérdésekkel).
4. Konyhánk nem igazán nevezhető jól felszereltnek (igaz, a ravioli kifőzéséhez nem sok eszköz kell).
5. Mégis hódítani szeretnénk (azt beszélik, minden nő ellágyul, ha egy férfi főz neki valamit).
Több mint 50 egyszerű, modern és érthető recept kezdőknek - önkéntes nők által bevizsgálva! Harcra fel!
Jamie Oliver - Jamie vacsorái
Jó étel: jó élet! A Jamie vacsorái minden szakácskönyvtől, sőt minden könyvtől különbözik. Vannak, akik azt állítják, hogy a tűzhely után ez a könyv lakásuk legfontosabb berendezési tárgya. Aki hazaviszi Jamie vacsoráit, nemcsak százhúsz új recepttel lesz gazdagabb, hanem egy új életformával is. A Jamie vacsorái az egyszerű ételek szakácskönyve. Csupa olyan ötlet van benne, amelyek segítségével könnyebbé válik a főzés és az egészséges táplálkozás.
Gabula András - Halmos Monika - Korpádi Péter - Patyi Árpád - Nagy Süteménykönyv
Hagyományos és különleges finomságok.
Torták, krémesek, kalácsok, piték, muffinok, apró és sós sütemények.
Érdekességek gyümölcsökről, alapanyagokról.
Jamie Oliver - Jamie konyhája
"Ez nem valami komoly, "tanuljunk meg főzni" jellegű tankönyv. Inkább arról van szó, hogy igyekszem a magam laza, nyílt hozzáállását megmutatni. Könyvem segítségével átélheted, mit jelent szakácsszakmát tanulni. De ne feledd: nem arról van szó, hogy profi szakáccsá válsz-e, tények, adatok, technikák tárházává. Azt szeretném, ha a saját utadat járnád, és rám úgy gondolnál, mint egy haverra, aki szükség esetén kisegít egy-két tanáccsal. Légy kreatív, és mint mindent, ezt is csináld vidáman!" (Jamie)
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Pikáns falatok
Partikon, kedélyesen eltöltendő estéken a házilag készített tészták mindig kelendőek. És ki ne örülne annak, ha baráti látogatásnál pizza, vagy friss sós sütemény fogadja. E könyvből megtudhatja, hogy ez nem is költséges szórakozás és amellett maga a sütés is örömet szerez. Készítsen Ön is finom, ropogós, pikáns falatokat!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Kenyérsütés 2.
Frissen sült, még meleg, ropogós héjú, csábító illatú kenyér - igazi élvezet! Az új kenyérsütő gépekkel könnyen elkészíthetjük kedvenc kenyerünket, és pontosan tudjuk, mi van benne. Ezért is döntenek egyre többen amellett, hogy mindennapi kenyerüket maguk sütik meg. Ebben a könyvben több mint 60 új, kipróbálásra váró kenyérreceptet adunk közre: kivétel nélkül a Dr. Oetker kisérleti konyhájában kifejlesztett és kipróbált recepteket, melyeket úgy írtunk le, hogy biztosan sikerüljenek.