Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Szentinel
5.0/5

Nagyon ​hangulatos kis történet az emberek és az állatok viszonyáról. Azért valahol szemétségnek tartom, hogy azt az állatot, aki nem óhajtja szolgálni az embert, folyton elkergetik.

Mint macskakedvelő, kit kiskora óta körbevettek a sziszák, kedveltem ezt a könyvecskét. Az illusztrációk sokat dobtak a hangulatán, bár meg kell jegyeznem, hogy a 17. oldalon található festménytől megijedtem. Nekem túlságosan is groteszk volt az a baba. :D

Érdemes minden macskakedvelőnek és állatbarátnak elolvasnia. =)


Scalard
4.0/5

Hát ​igen, Kipling. Mit is mondhatnék. Nem hiszem hogy ez egy gyereknek való mese, vagy mindenképpen érettebbnek, hajlamos vagyok azt gondolni Kiplinget szerették ugyanúgy lemeseírózni mint Carrollt. A vége miatt nem öt csillag, de egyébként nagyon tetszett. Szinte letehetetlen ha lehet ezt mondani egy “mesére” sok minden miatt az amúgy de inkább fromailag semmint tartalomra, szerintem sokan nem vették/veszik észre a másodlagos jelentését a történetnek. Én nagyon magamra ismertem benne :D

Szóval Kipling egy zseni…

De azért… én mégis csak a macska vagyok, aki egyedül járok sétálni és énnekem minden hely egyforma jó… ;)


gab001
5.0/5

Egy ​tanulságos kis történet, ami az ember és az állatok közi kapcsolat kialakulásáról szól. Kedves, szívmelengető szavakkal mesél a macska önfejűségéről. Igazi, gyerekeknek való esti mese, ami játékosan tanít.


K
5.0/5

Ó, ​igen, a büszkeség. Főleg az emberi…


mongúz
5.0/5

Nagyon ​tetszett. Igazi ős mese, amely ősképekkel operál. Az egész mesének olyan hangulata van, mintha ősemberek mesélnék az őstűz körül, aztán a lezárása meg a magyar népmesék rajzfilm változatát juttatja az ember eszébe.
És a kiadás is nagyon igényes, gyönyörűen illusztrált.


Molymacska
4.5/5

Állatokról ​szóló történet szinte minden esetben mesének gondolja az ember, amíg nem látja meg azt a mondanivalót amit az egész alkotás közvetít benne. Ez a könyv a macskáról szól, aki nem hajtott fejet, nem szolga akart lenni, hanem társ, és mégis, őt jobban elutasította az ember, mint mást. Ebbe az egyszerű dologba belegondolva a könyv már (számomra) nem is olyan meseszerű, sokkal inkább az emberi érzelmekről és a macska saját szokásairól szól.


vorosmacska
5.0/5

Varázslatos ​kis mese arról, hogyan tartotta meg függetlenségét a macska, költői fordításban, gyönyörű illusztrációkkal.


Kristiina
5.0/5

Az ​egyik, ha nem a legkedvencebb mesém a világon. A nagymamán olvasta nekem, mikor még nagyon pici lány voltam. A hollókirály c. mesegyűjteményben van benne (ha jól emlékszem 1930 körüli kiadásban), amit azóta szigorúan 10 millió lakat alatt őriztetik. Anno olvastam a húgomnak is, neki már nem tetszett annyira, amit nagyon sajnáltam. Nagy vágyam az is, hogy egyszer majd a saját gyerekeimnek olvashassam. :)


imma
3.5/5

Gyönyörűek ​a képek és a stílus, nagyon tetszik, és az egészet nagyon tudnám szeretni is, ha a vége kicsit pozitívabb lenne a férfiakra nézve.


Sketchy
5.0/5

Hű, ​ezt anno nagyon szerettem. A rajzok tökéletesek a meséhez, és még ma is ugyanúgy melengeti a szívemet, mint régen. Annyira kerek történet, hogy majdnem olyan, mintha népmese volna. Imádom. (És hajrá macskák!)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

6.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók