Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


" ​A Szél Táncosa fehéren izzó villámból született.
Így szól a legenda.
A Szél Táncosának értéke felbecsülhetetlen volt, szépsége meghaladta a képzelet határát.
Így szól a legenda.
A Szél Táncosa büntetést osztott a gonoszaknak, jutalmat az igazaknak.
Így szól a legenda.
A Szél Táncosának hatalma volt az emberek s a népek végzetén.
Így szól a legenda.
A legendát azonban, akárcsak a történelmet, eltórzítja az idő, megfosztja igazságától a tiszteletlenség – mégis dicsőségessé kerekítheti a képzelet. "

Engem már ezzel megfogott a könyv :)):))

A fülszöveg alapján másképp képzeltem el a történetet, így kellemes meglepetést okozott. Tetszett, hogy eleinte az se esett le, hogy ki lesz a tolvajunk nemes ura. Persze ez nem tartott sokáig, de nekem pont elég volt, hogy mégjobban elmerüljek a történetben. :)):))
Egyszer sem unatkoztam. Többször is tudott meglepetést okozni. [spoiler] az álam is leesett, mikor kiderült, hogy feleség is van a képben…[/spoiler] Izgalmas, humoros, erotikus, romantikus és kegyetlen is volt ez a könyv. Nem szépítette a dolgokat.
A szereplőket is hamar megkedveltem. Tetszett a tolvajunk nagy szíve és bátorsága. Bár nagyon sajnáltam, hogy olyan dolgokon kellett keresztül mennie amiken. Bár ezt “szükséges” rossznak is mondhatnám. Ez kellett, hogy erős legyen és harcolhasson, kiállhasson magáért és az életérét.
A nemes ur is egyböl belopta magát a szívembe. Nagyon tetszett a változás, amin keresztül ment. De különösen Imádtam Lorenzot, pláne mikor folyton megpiszkálta a dolgokat. :D :D és természetesen ezt az érintett felek nem dijjazták :D :D Hogy én mennyit nevettem?! :D :D
Két dolog zavart a könyvben. A tolvajunk hírtelen változása, hozzáállása a dolgokhoz. De ezt a történtek miatt elég hamar eltudtam fogadni. Viszont a másikat… nem. Amiatt még most is háborgok. :((:(( Egy olyan könyvben, ahol harcok dúlnak elkerülhetetlen a dráma, a veszteség. Ezt tudom és ezek akármennyire is borzasztóak néha kellenek egy könyvbe. Itt is voltak és jó, hogy voltak. Ráadásul meg is lepett a módja. Okosan borzamasan kegyetlen volt. De azóta is csak azt tudom mondani, hogy kicsit túlzás volt. ;(( ;(( [spoiler] MIÉRT PONT ŐK?! Egy személyé nyilvánvaló volt, de a többiek?! Majd lerágtam a körmöm Lorenzo miatt. Annyira aggdódtam érte. Csak a végén tudtam fellélegezni. [/spoiler]
Így is csak ajánlani tudom. De ha nem váltaná be a hozzáfűzött reményeiteket, akkor Lorenzó miatt muszáj végig olvasnotok :)):)) Miatta tuti megéri. De ha netán ő se lett a szívetek csücske, szerintem minden Molyt megfog hódítani a 192. oldaltól ;)) ;))


A ​Szél Táncosa 1

Ez nagyon jó könyv volt, nagyon tetszett.
Izgalmas, kalandos, kincskeresős történelmi romantikus, ami a csodás Firenzében játszódik. De megjártuk Spanyolország vadregényes tájait is és beléptünk a spanyol királyi udvarba is. Bár a kedvenceim azok a könyvek, amik Angliában játszódnak, de néha jól jön egy kis kalandozás más tájakra is.
Szinte ott voltam a szereplőkkel, izgultam értük, miközben csodás leírásokat olvastam a kor színes világáról. Beszippantott a történet, letehetetlen volt.


miaow
5.0/5

Az ​ódivatú borító egy remek történetet rejteget, olyan kalandos, ármányos, küzdős és abbahagyhatatlan fajtát.
Teljességgel beszippantott a regény, a szemem előtt megelevenedett az adott kor a maga szépségével s borzalmaival. A helyszín ugyan nem a kedvenceim egyike, de érdekes módom, mégis élveztem az Itáliában kalandozást, különösen, hogy a Borgiákat, illetve valós események mozzanatait is beleszőtte a mesébe az írónő.
Történelmi romantikus lévén akadtak rózsaszín pillanatok is, de Ms Johansen nem habozott az akkori világ keményebb oldalát is megmutatni, ezt bizony nagyra értékeltem, bár néha majdnem meghasadt a szívem a nem éppen örömteli fordulatok miatt.
A szereplők is érdekes, jól megformált figurák, s a köztük folyó párbeszédek fergetegesek, nekem bejött ez a fajta humor. Viszont érdekes módon a kedvencemmé az egyik mellékszereplő – Lorenzo – avanzsálódott, valahogy az ő stílusa s egyénisége fogott meg leginkább. Önálló történetet lehetett volna építeni az ő alakjára, bár így is jócskán szerephez jutott, szerencsére.
Érdemes elolvasni.


Veress_Éva
5.0/5

Kifejezetten ​kellemesen csalódtam, egy könnyed romantikus műre számítottam, helyette viszont egy keményebb Itália arcát kaptam, ahol még vannak rabszolgák, ahol az árulás, a gyilkolás, a lopás és a prostitúció az élet mindennapjainak része. Manipuláció, bizalom, veszteség, becsület. Sok jelzőt aggathatnék a könyv történéseire, de egy biztos, nem volt egy unalmas momentum sem benne. A történet mozgatórugója egyértelműen a Szél Táncosa nevű szobor, melynek megszerzéséért Andreas Mandara ura szinte bármire képes. Sanchia egy rabszolgalány, kinek szegénységével csupán hatalmas szíve vetekedhet. Talpraesett lány akinek három árváról kell gondoskodnia, és akik jólétéért cserébe teljes hűségét Andreasnek ajánlja. A férfi becsületes, gazdag, ugyan akkor bármire képes. Kihasználja a lányt, aztán rájön képtelen eltaszítania magától, sőt egyre mélyebb érzelmek alakulnak ki közöttük. De a férfi nős, Sanchia pedig még mindig csak egy rabszolga. Kettőjük egymásra találásához kemény, erőszakkal és halállal kikövezett út vezet. Biológiai hadviselés, kínzás, szerelem és cselszövés. Azt kell mondanom, hogy nagyon is tetszett a könyv mindenkinek aki kedveli a műfajt csak ajánlani tudom. Mind a mellékszereplők, mind pedig a főszereplők csodásak. Nálam megy a kedvencek kategóriájába.


Isabelle
5.0/5

Elejétől ​a végéig lefoglalt és nagyon tetszett.
Végre egy írónő aki ponyvából is olyat készít ami izgalmas, kalandos de megfelelően kegyetlen, és intrikus hogy filmen is szívesen látnám.
A történelmi romantika kedvelőinek mindenképp ajánlom!
Kiváló kikapcsolódás!


csajbik
4.5/5

Az ​egyik kedvencem. Jó történet, a szereplők is jól vannak ábrázolva.


Trixi75
5.0/5

Csodálatos ​és nagyon izgalmas tündérmese. Régen olvastam ilyen jó könyvet. Végig lefoglalt olvastatta magát. A szomorú részek ellenére is tetszett.


Zeraphic
3.0/5

Nem ​mondanám, hogy egy könnyű regény volt.
Hihetetlen, hogy egy-egy borító mennyire meg tudja téveszteni az embert.
Őszintén szólva egy Heather Graham féle történelmi romantikus könyvvel vetekedik.
Természetesen nem olyan hangvételű és kidolgozott, de akkor is tele volt cselszövéssel, kínzással, szerelemmel, megértéssel, sok bánattal és harccal.
Lion külsőre egy vad harcos, belsőre pedig egy hajóépítő mester.
Persze ez utóbbit csak az fedezi fel benne, aki közel kerül hozzá és igazán kiismeri.
Érdekes volt végig kísérni, ahogy a kis rabszolgája iránt milyen robbanásszerű érzelmeket élt meg, mennyire akarta és ezt ügyesen leplezte, persze csak egy ideig.
A pestises rész borzalmas volt. Nem gondoltam volna, hogy azért mindenkit elveszítünk.
Szörnyű halál volt, rengeteg szenvedéssel. De miért kellett meghalniuk? Legalább Marco maradhatott volna. Őt nagyon szerettem. És persze Piero, meg Bianca, Caterina….szóval mindenki megmaradhatott volna!
Sanchia (egészen a végéig nem tudtam megszokni a nevét) nem egy bonyolult lény.
Damari fogságában elég hamar megváltozik, amit nem is csodálok.
De talán ilyen személyiséggé kellett alakulnia, hogy Lion teljes értékű társa lehessen.
Voltak langyos részek, és voltak unalmasak is.
A történelmi háttere miatt azonban megérte.


ÁgiCica
5.0/5

Jó ​könyv, bár vannak benne hihetetlenül szomorú részek.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

11.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók