Ajax-loader

A ​könyv címe egyben műfajmeghatározás is. A legújabb Sebeők-regény csupa feszültség, csupa izgalom. Tudósítás és mítosz, szürrealista romantika és emelkedettség, irónia és tragédia együtt. Hisztériumjáték – ahogy maga a szerző aposztrofálja
A cselekményt a XX. század izgága, torz verbalizmusa görgeti előre, és varázserejű írói látomások teszik élményszerűvé. A szerző afféle kései és prózai Vergiliusként a politikai tudatalattiba ereszkedik alá, a pokol e századi bugyraiba, hogy felszínre emelje, ami elől folyamatosan menekülünk: a Rádió maszkjában arcot öltött tébolyt, mindennapjaink irracionális, véres és vérfagyasztó valóságát.
Visszájára fordított üdvtörténet tárul elénk. Van benne Kárhozat, van Világvége, s van Végítélet is. Épp csak igazság nincs. Hisz igazságot szolgáltató üdvtörténet-e az, ahol a kárhozat egy politikai utasításra elrendelt, kollektív orgia, ahol a végső “armegeddoni csata” után terror és megszállás következik béke helyett, s ahol az utolsó ítélet nem egyéb egy gigászi koncepciós pernél?
Az olvasó elkáprázva nézhet körül, amikor búcsúzni kényszerült Tündelevény Denevértől, a kardszárnyú riportertől, vagy épp Guillotine Appollinaire-től, a fej nélküli lovastól, és a többi abszurd, ám mégis megkapóan eleven alaktól, hisz ha odafigyel, akkor egy röpke pillanat erejéig a való világ tűnhet e sajátos sebeőki végjáték görbe tükrének.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.5
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók