Ajax-loader

A ​Trónok harca lebilincselő fantasy, amely klasszikus lovagkirályságot tár az olvasó elé: Westeros fölött valaha a sárkánykirályok uralkodtak, ám a Targaryen-dinasztiát 15 évvel ezelőtt elűzték, és most Robert Baratheon uralkodik hű barátai, Jon Arryn, majd Eddard Stark segítségével. A konfliktus középpontjában Deres urai, a Starkok állnak. Olyanok, mint a föld, ahol születtek: makacs, kemény jellemű család. Szemünk előtt hősök, gazemberek és egy gonosz hatalom története elevenedik meg.
Ám hamar rá kell ébrednünk, hogy ebben a világban mégsem egyszerűen jók és gonoszok kerülnek szembe egymással, hanem mesterien ábrázolt jellemek bontakoznak ki előttünk különböző vágyakkal, célokkal, félelmekkel és sebekkel.
Martin legnagyobb erőssége hogy meg tudja újítani, élettel tölti fel azt a műfajt, amit a sok populáris Tolkien-imitáció évtizedeken át klisék sorozatába fojtva ismételgetett. A jég és tűz dalának első kötete egy világteremtő fantasy eposz nagyszabású felütése.

Értékelések
4.2/5 - 20 értékelés alapján

Sokáig szándékosan tartottam magam távol ettől a világtól. Egyszerűen túl nagynak éreztem körülötte a hype-ot. Aztán a Párom rábeszélt, hogy kezdjük el nézni a sorozatot, mert Ő imádja. Megadtam magam… az is beszippantott… aztán kölcsönkaptam a könyvet, és menthetetlenül elvesztem Westeros és a Hét királyság világában. Megszerettem Danyt és Drogot, Aryát és Brant és Havas uraságot, Nedet és Varyst. Tyrion pedig a legnagyobb kedvencem lett az összes karakter közül. A házak közül a Starkok állnak hozzám a legközelebb a rémfarkasaikkal. A legtávolabb tőlem Joffrey áll. Egy igazi szadista seggdugasz. Egyetlen szimpatikus megnyilvánulást nem tudott produkálni az egész regény alatt.

Zseniális fantáziája van Martinnak, hogy létrehozta ezt az egész világot. Annyira összetett az egész, amilyet már régen láttam. Annyira jó, hogy szerintem a két ünnep közötti pár nap szabim alatt feldolgozom a maradék 4 kötet is :D Ebből is alig tudtam kimászni.

IMÁDOM! Méltán a 95%-os értékelés a moly.hu-n!!

→ Az értékelés eredetileg itt jelent meg:

https://moly.hu/ertekelesek/2223085


Kapcsolódó könyvek