Diétára szorul? Vagy csak egészségesebben szeretne étkezni? Orvosai teljes életmódváltoztatást javasolnak? A reformkonyha híve? Esetleg a hagyományos ételeket részesíti előnyben? Főzni szeretne, és fogalma sincs, hogyan kezdjen hozzá? Erika szakácskönyve felbecsülhetetlen kincs rohanó, időzavarral küszködő mindennapjainkban. Játszva megtanuljuk belőle a különféle alapanyagok vitamintartalmát, egészségmegőrző hatását, és főzünk okosan: leveseket, főételeket, zöldségtálakat, édességet. Hétköznap és ünnepnap egyaránt, magunk, családunk és vendégeink örömére. A könyvet lapozva olyan érzésünk támad, mintha nagyanyáink besettenkedtek volna modern konyháinkba, kosarukban finom ízeikkel.
Kapcsolódó könyvek
Kollár Anita - Gluténmentes és finom!
Amikor kiderül, hogy amit eddig megettünk, ártalmas nekünk, olyan, mintha összedőlne körülöttünk a világ. Az első sokk után jön a szembesülés, hogy korántsem egyszerű a gluténmentes étrendet megoldani. A kész termékek nagyon drágák és nehezen beszerezhetők, az alapanyagok pedig sokfélék és idegenek. Pánikra azonban semmi ok!
Ez a szakácskönyv finom és egészséges recepteket kínál a diétára kényszerülőknek, amelyek ráadásul a készen kapható termékek árának a töredékébe kerülnek. Kenyerek, kalácsok, pizzák, tésztaételek, fánkok, lángos, pogácsa és ínycsiklandó sütemények – csupa olyan alapvető étel, amely hiányzik egy lisztérzékeny életéből. Emellett néhány izgalmas, gabonából készült fogással is megismerkedhetünk, és a szükséges alapanyagok, valamint beszerzési forrásaik bemutatása sem marad ki.
A könyv üzenete, hogy nem kell lemondanunk a finom ízekről. A többszörösen tesztelt, jól követhető receptek túlélőkészletül szolgálnak azoknak, akiknél frissen diagnosztizálták a problémát, és azoknak is hasznára válnak, akik úgy érzik, már belefáradtak a nehezen tartható, macerás diétába. Az ételek jó részét laktózérzékenyek is megehetik, és természetesen azok egészségéhez is hozzájárulhatnak, akiknek nincs semmiféle ételallergiájuk.
Kollár Anita az ELTE-n végzett nyelvészként, ugyanakkor a Testnevelési Egyetemen sportedzői diplomát is szerzett. Több mint 10 éve dolgozik Stahl Judit mellett. Rendszeresen publikál gasztronómiai tárgyú írásokat, jelenleg a Kulinária Kiadó vezető szerkesztője. 2012 januárjában állapították meg gluténérzékenységét, azóta él ezen az étrenden.
Szalayné Kónya Ibolya - Napi 1200 kalória az ideális testsúlyért
E könyvben szereplő könnyen kivitelezhető receptek segítségével, valamint a hasznos, praktikus és abszolút gyakorlatias tanácsok betartásával az Ön testsúlycsökkentése úgy lesz sikeres, hogy közben a szervezetét nem éri egészségkárosodás, valamint megtanul egy olyan táplálkozási módot, mely segít majd az elért testsúly megtartásában is. Sok sikert! Kezdje el! Megéri! Hiszen nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk. Ennek az életnek a minőségére pedig nekünk kell vigyáznunk, ha kell, akkor pl. egy fogyókúra beiktatásával.
Anita Hessmann-Kosaris - Méregtelenítés gyümölccsel és zöldséggel
A szervezetben felgyülemlő salakanyagok és mérgek betegségeket idézhetnek elő. Ez a tanácsadó kötet útbaigazít abban, hogyan serkenthetjük természetes módszerekkel testünk méregtelenítő mechanizmusát annak érdekében, hogy megszabadulhassunk a káros anyagoktól.
Előzzük meg a betegségek kialakulását
A legjobb receptek és kúrák
A belek, a máj, a vese, a tüdő és a bőr célirányos méregtelenítése
A legismertebb gyógynövények leírása
Ismeretlen szerző - Nélkülözhetetlen vegetáriánus könyv
A vegetáriánus táplálkozás megítélése sokat változott a kezdetek óta, amikor még az egészségmániások hóbortjának tekintették. Napjaink friss, modern, izgató és kifinomult vegetáriánus ételeiben a legválogatósabb ínyencek is örömüket lelik. Ebben a kötetben számtalan fenséges vegetáriánus receptet gyűjtöttünk össze a bekapni való falatkáktól a főfogásokon át a desszertekig és italokig. A nagyvilág legjobb ízeit felölelő, jó minőségű, friss alapanyagokat felhasználó vegetáriánus konyha egyáltalán nem tekinthető másodrendűnek.
Mit kínál ez a könyv?
– Információk a létfontosságú tápanyagokról, valamint tanácsok a kiegyensúlyozott étrend kialakításához.
– A különböző élelmiszerek szénhidrát-, rost-, zsír- és fehérjetartalmának ismertetése, valamint azon élelmiszerek bemutatása, amelyek gazdagok olyan alapvető tápanyagokban, amelyeket a vegetáriánusok sem nélkülözhetnek.
– Tizenkét önálló színes oldalpár az előételek, polenták, zöldségchipsek, zöldségpürék, nyári gyümölcsök és sok más bemutatására.
– Számtalan gyorsan elkészíthető fogás.
– Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési technikákhoz, étvágygerjesztő fényképekkel.
Maros Szilvia - Diétás könyv candida gombásoknak, fogyókúrázóknak
Azoknak szeretném ajánlani ezt a könyvet, akik megfertőződtek a candida gombával és a nagyon szigorú diétát kell betartaniuk. Könyvemet ajánlom továbbá azoknak is, akik valamilyen allergiában szenvednek (liszt- tartósítószer allergia,stb.), és azoknak, akik szeretnének túlsúlyosnak vélt problémáiktól megszabadulni, néhány kilót leadni és azt folyamatosan megtartani, illetve egészségesen táplálkozni.Az emberi szervezet sérülékeny és ezt már sajnos a saját tapasztalatommal támaszthatom alá. Tudom magamról, hogy a diéta betartása nagyon nehéz, főleg azok számára, akik olyanok, mint én. Szeretik az édességet, a csokoládét, a finomabbnál finomabb süteményeket, a tészták minden fajtáját, beleértve a kelt tésztákat és a pékárut, péksüteményeket is.
Kövi Anita - Karcsúsító konyha
Ez a kis könyv nagyszerű ötleteket és az étkezés örömét kínálja mindazoknak, akik ragaszkodnak a hagyományos konyha ízeihez, de egyúttal szeretnék megőrizni karcsúságukat is.
Joan van Rooijen - Napeledel
A GLOBÁLIS LEHŰLÉST elősegítő konyhában a NAPELEDEL című receptkönyv utat mutat testünk természetesebb táplálásához. A könyv arról is szól, hogy az Élő Ételek fogyasztása során erősödik energiaszintünk, életerőnk, és kalória számolgatás és az úgynevezett jojóhatás nélkül testsúlyunkat egyensúlyban tarthatjuk. A könyv bemutatja, hogy új életstílus kialakításával hogyan kerekedhetünk felül betegségeinken.
A sütés-főzés nélküli ételkészítés hozzásegít, hogy megszeressük az Élő Ételek természetes, ínycsiklandó ízét és illatát.
Az Élő Ételek konyhájában az ételkészítés új módszereivel ismerkedhetünk meg, de nem kell elfelejtenünk a finom és kedvelt hagyományos ételeket sem: ezek új formában, frissen és színesen itt is szerepet kapnak.
Hihetetlennek hangzik, de az Élő Ételek konyhája alkalmas arra, hogy a közismert hagyományos recepteket tiszta élő alapanyagokból is elkészítsük. Például mandulából tejet, túrót, sajtot, tejszínhabot, gabonacsírából kenyeret, különféle zöldségből az úgynevezett NAP-KEX-eket napon vagy az aszalógépben szárítva, tésztát gumós zöldségekből stb.
Táplálékunk legyen ÉLŐ, természetes, jó minőségű és tápláló!
Legyen nektár, táplálja szervezetünket, szellemünket, lelkünket és fokozza öntudatunkat!
Havas Dóra - Lila füge szakácskönyv
Az egyik legnépszerűbb hazai gasztroblog a Lila Füge - szerzője, Havas Dóra pedig az egyik legismertebb gasztroblogger. Kimondottan könnyen elkészíthető, fantáziadús, izgalmas, szerethető receptjeit ezrek olvassák naponta az interneten. Most végre csokorba gyűjtötte legújabb kedvenceit - 75 olyan ételt, melyek még sehol nem voltak olvashatók. A szerző utánozhatatlan, és oly népszerű stílusában megírt recepteket a blogtól megszokott, kiemelkedően magas színvonalú fotók egészítik ki ebben a látványos, tartalmas és jól használható szakácskönyvben.
Lénárt Gitta - Lúgosítás élő ételekkel
A legtöbb betegség oka szervezetünk elsavasodása. Lénárt Gitta legújabb könyvében 4 lépésre bontott, részletes programot nyújt olvasóinak, akik testük öngyógyító és önfenntartó erőit aktivizálva szeretnének átállni a lúgosító étrendre. A folyamatot a nyers konyha fotókkal gazdagon illusztrált, legfinomabb receptjeivel támogatja. Szerencsére egyre több ember ismeri fel, hogy az életmód szoros összefüggésben áll az egészségünkkel, és sejtjeink csak akkor boldogok, ha megfelelő üzemanyaggal tápláljuk őket. És mi a legmegfelelőbb üzemanyag? Ami természetes, tápegész, ahogy a természet létrehozta, a nap megérlelte: zöldségek, gyümölcsök, magok, csírák, friss hajtások. "Kedves Olvasó, ha szeretné saját kezébe venni egészsége alakulását, kérem, tartson velem, kövessen a könyvben leírt program végrehajtásában. Ismerje meg a hagyományos - savasító - étrend alternatívájaként kínált természetes, bázikus étrend alapanyagait, ételkészítési eljárásait! Lépésről lépésre bővítse ki étrendjét finomabbnál finomabb új ételekkel, melyek nemcsak az egészségét segítik visszaszerezni, hanem igazi gasztronómiai élményt is nyújtanak." Lénárt Gitta
Olivia Dupin - Egészségesen, gluténmentesen
Az Egészségesen, gluténmentesen nélkülözhetetlen vezérfonal a glutén nélküli életmód hatékony bevezetéséhez és megtartásához a cöliákiások, gluténérzékenyek és búzaallergiások számára éppúgy, mint azoknak, akik egyszerűen csak egészségesebb étrendre és jobb közérzetre vágynak.
Az 1. rész a természetes alapanyagokra épülő gluténmentes diéta és életmód bevezetéséhez nyújt segít, áttekintve a téma szinte minden vonatkozását, a gluténérzékenység különféle formáinak és a diagnosztikai-kezelési módszereknek az ismertetésétől az orvosválasztás és az átállás nehézségein át az élelmiszerbiztonságig, különös tekintettel a házon kívüli étkezésre, a gyerekek diétájára, valamint a vásárlásra, az árucímkék értelmezésére és az éléskamra feltöltésére. Ehhez kapcsolódik a gluténmentes élelmiszerek részletes, tematikus felsorolása, hogy mindig tudjuk, mi micsoda, s ne fordulhasson elő, hogy kétség vagy bizonytalanság miatt éhen maradunk.
A 2. rész összesen száz étel receptjét tartalmazza, jobbnál jobb finomságokét, amelyek közös jellemzője, hogy könnyen beszerezhető, natúr, gluténmentes alapanyagokból készülnek. Vannak itt (amerikai) klasszikusok, de újszerű reformételek is, mint amilyen a kölespiláf sült gyökérzöldségekkel vagy a mogyorós csokoládétorta liszt nélkül. A gazdag kínálatban bárki megtalálhatja az ízlésének, pénztárcájának, időbeosztásának legmegfelelőbb fogásokat, feledve a kétes összetételű, drága és ehetetlen műlisztekből meg egyéb pótszerekből készült "betegkosztot", amelyre a diétázó cöliákiások a legutóbbi időkig rákényszerültek.
Az Egészségesen, gluténmentesen jóvoltából nem stressz és nyűg többé a gluténmentes életmódra való áttérés, hanem gyerekjáték!
Ismeretlen szerző - Az ősz ízei
Ahogy az őszi természet is ezernyi színben pompázik, az ősszel termő gyümölcsök és zöldségek is szemgyönyörködtetőek. Az esős, borús időszak ellenére kit ne derítene jobb kedvre a sötétlila padlizsán és káposzta, a bíborszínű cékla, a vörös pritaminpaprika, a világoszöld és kék szőlő, a narancssárga sütőtök, a piros alma, a sötétzöld brokkoli, a sárga körte!
Nemcsak látványukkal, zamatukkal hatnak ránk, hanem tápanyagaik, vitaminjaik és nyomelemeik gondoskodnak rólunk a napfénymentes időszakban, segítenek megelőzni, hogy az őszi, téli megbetegedések ledöntsenek bennünket a lábunkról. Használjuk ki, hogy mindig vannak a hazai piacokon olyan zöldségek és gyümölcsök, amelyek tökéletesen alkalmasak immunrendszerünk erősítésére. Az alapanyagokban található vitaminok és ásványi anyagok remek segítséget nyújtanak abban, hogy szervezetünk készleteit feltölthessük a téli, ilyen szempontból ínségesebb időkre, felkészülhessünk a betegségek elleni védekezésre.
Ősszel is érdemes tehát a szezonális zöldségeket fogyasztanunk, minél többet nyersen, vagy kíméletes hőkezeléssel feldolgozva. Fogadják szeretettel tőlünk az újabb 100 vegán receptet - kívánjuk, váljék örömükre és egészségükre!
Polcz Alaine - Főzzünk örömmel!
"Polcz Alaine - talán éppen azért, mert az élettel szükségszerűen velejáró, de annak elkerülhetetlen végével, a halállal foglalkozik hivatásszerűen: a szó abszolút értelmében s elementárisan - életpárti.
Azaz: ételpárti.
Ez a könyve az örök női géniusz otthonteremtő, házi tűzhely körüli varázslástudományának és titkainak leleplezése- feltárása.
A maga módján egyfajta mágia. Egy hiteles személyiség konyha- és életvezetési kalauza..." /Szilárd Gabriella/
Stephen D. Chang - A karcsúság titkai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Aglaee Jacob - Digestive Health with REAL Food - The Cookbook
The recipes in Digestive Health with REAL Food: The Cookbook expand on the information first introduced in Digestive Health with REAL Food by providing 75 more delicious recipes to help you build your own optimal diet. Each recipe, developed by registered dietitian Aglaee Jacob, utilizes foods that are easy to digest, anti-inflammatory, nutrient-dense, healing and low in irritants and allergens with the intent of addressing numerous digestive problems.
Every mouth-watering recipe is accompanied by a captivating full page color photo, to entice readers into the kitchen where they can create flavorful foods that will help them take back their health.
Polcz Alaine - Életszakácskönyv - szingliknek
Ezt a szakácskönyvet azoknak írom, akik így vagy úgy, de egyedül élnek, egyedül főznek, egyedül étkeznek. Éppen ezért szeretném úgy megírni ezt a könyvet, hogy azok, akik szegények, de olcsón is jól akarnak, és tudjanak jól főzni, és olyanok is, akik jómódúak, vagy éppen gazdagok, és olyanok is, akik már eleve szeretnek főzni, egyformán hasznát vegyék a könyvemnek. A szingliséghez (és általában mindenhez) pedig úgy kell viszonyulnod, hogy tudd egészségesen élni az életed.” A kötet a nagysikerű Főzzünk örömmel! c. könyv folytatása, amelyen a szerző szinte haláláig dolgozott.
Lénárt Gitta - Élő ételek könyve
Az élő – azaz nyers, 43 ºC fölé nem hevített – ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik. A hőkezeletlen, magas energiájú növények és gyümölcsök olyan „energiabombát” jelentenek szervezetünk számára, amely biztosítja egész napi aktivitásunkat. Növekszik koncentrációs képességünk, fizikai teljesítményünk, eltűnnek a gombás megbetegedések, bőrünk élővé, tisztává válik. Természetesen mindezek mellett ha igényünk van rá, ehetünk főtt ételeket is. A fontos az, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, s ezt nagy örömmel, megelégedettséggel tegyük! Ebben nyújt segítséget ez a Magyarországon úttörő könyv.
Victoria Boutenko - A nyerskonyha legjobb receptjei
A legfontosabb élőétel-receptek lépésről lépésre
Fedezzük fel a nyersétel-készítés örömeit Victoria Boutenko, az élő ételek úttörőjének új, egyszerű és ízletes recepteket felvonultató könyve segítségével! A szerzőnő ezúttal családja legféltettebb kincseként őrzött receptjeit adja közre könnyen érthető módon, fotók százainak kíséretében, miközben az ételkészítés minden egyes lépésénél érezhető lelkesedése, a kezdő szakácsokat bátorító hozzáállása. Az ínycsiklandó receptek között találhatunk többek között dzsemeket, pogácsákat, levest, kekszeket, mandulatejet, trüffeleket és csokoládétortát is, melyek elkészítését Victoria minden részletre kiterjedően bemutatja. Nemcsak az ételek elkészítéséhez szükséges eszközöket és hozzávalókat ismerteti, hanem táplálkozási tanácsokat is ad. A kötetben bemutatott receptek olyan alapreceptek, amelyek bármely, nyers ételeket készítő szakács repertoárját gazdagíthatják. A részletes leírásoknak, valamint a színes fotóknak köszönhetően teljesen egyértelműek az egyes munkafolyamatok, ezáltal egy jól használható, minden részletre kiterjedő receptkönyvet tarthat a kezében az olvasó. A receptek ugyan rendkívül precízek, ráadásul a szerzőnő sok helyütt még receptváltozatokkal is szolgál, Viktória arra biztatja olvasóit, hogy az ételeket saját ízlésüknek, illetve életvitelüknek megfelelően alakítsák.
Tonia Reinhard - Éttrend
Amit eszel, azzá leszel! - tartja a hippokratészi szállóige, és sok igazság van benne. Az ipari előállítású élelmiszerek és a hatalmas választékkal bombázó bevásárlóközpontok korában egyre fontosabbá válik, hogy tudatosan válogassunk az elénk kerülő alapanyagok között. E nagyszerű kiállítású képeskönyvet fellapozva megtaláljuk a legfontosabb élelmiszereket, a gyümölcsöktől kezdve a zöldségeken át a tejtermékekig, a népszerű magvaktól a fűszerekig, a húsféléktől a gombákig, sőt az algákig. Étrendünk összeállításához is segítséget nyújtanak a szerzők azzal, hogy jó ötleteket adnak az ételek elkészítéséhez és az alapanyagok egymással való párosításához. E hasznos kézikönyvnek minden olyan konyhában ott van a helye, ahol ízletes és egyben egészséges ételek készülnek.
Mezei Elmira - Ünnepek paleolit módra
Advent, Mikulás, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap, húsvét, nyári és őszi jeles napok, családi évfordulók… Minden ünnep nagy kihívást jelent a paleo iránt elkötelezett házigazdáknak, hiszen a klasszikus, bevett fogások „áthangszerelt” változatait úgy kell elkészíteniük, hogy minden családtagjuk, barátjuk és vendégük elismerését kivívják. Azokét is, akik esetleg nem a paleolit étrendet követik.
MEZEI ELMIRA valódi harmóniát teremt a hagyományos gasztronómia és a paleolit konyhaművészet között. Legújabb könyvében az ünnepek szerint csoportosított fogások és menüjavaslatok között paleós és nem paleós egyaránt megtalálhatja az ínyére valót.
A kötet ahhoz nyújt segítséget, hogy finom és különleges ételekkel tudjuk megörvendeztetni szeretteinket anélkül, hogy eltérnénk a paleolit irányelvektől. A hagyományos magyaros ételek paleolit változata és a világkonyhák ínyencségei harmonikusan megférnek egymás mellett az ünnepi asztalon.
Az ünnepre való készülődés, a meghitt családi együttlét, a különleges ételek élvezete a szerző szavaival élve „egy csepp fényességet hoz a hétköznapjainkba”, és segít abban, hogy e jeles alkalmakkor ünneplőbe öltözzünk kívül-belül.
Szepessy Vilma - Alakformálás szétválasztó diétával
Szenvedés nélkül szabadulhatunk meg a felesleges túlsúlytól, a 90 napig tartó diéta segítségével. A naponta fogyasztható ételek választéka bőséges, ezért ki-ki ízlése szerint szabadon alakíthatja a menüjét, egy egyszerű szabályt követve. A sikeres eredmény eléréséhez színes ételfotókkal bemutatott kiváló receptjeinkkel igyekszünk hozzájárulni, hogy a kúra alatt változatos legyen a táplálkozás. Néhány hét után már látványos karcsúsodás várható, ezt a tükör, és a csökkenő ruhaméret is bebizonyítja.