Ajax-loader

Különös ​sorsú művet tart a kezében az olvasó. A tölgyek megindulnak a fióknak íródott: most jelenik meg először, elkészülte után csaknem 49 évvel. A szerző csak remélte, a távoli jövőben lesz majd, aki kiadja.
A negyvenes évek végén, egy szeptemberi napon játszódik a misztikus és transzcendens szálakkal átszőtt történet, amelyben a szeretet meséje véres tragédiába fordul át, előtör a gyűlölet és az erőszak, hogy aztán kitisztuljon mégis az ég – győzzön a jó, mert mindig ez a szokás a mesék végén.

Dallos Sándor a kézirat tanúsága szerint 1949. december 1. és 1958.január 4. között vetette papírra e művét, olyan időkben, amikor hazája szörnyű mélységeket és lélegzetelállító magasságokat járt be. S mintha maga a mű – s alkotás közben a szerző – úgy változna belül, ahogyan forog a történelem megállíthatatlan kereke.

Munkácsy Mihály életéről szóló két regényével – A nap szerelmese, Aranyecset – került fel Dallos Sándor (1901-1964) a Nagy Könyv TOP 100-as listájára. Elsősorban e két művének, valamint forgatókönyveinek (Talpalatnyi föld, Semmelweis) köszönhető, hogy neve és munkássága nem merült végleg a feledés könyörtelen homályába.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.