Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


korkata
4.0/5

Az ​első két könyv után igazán kíváncsi voltam a harmadikra.
Szerintem kétféleképpen lehet olvasni. Egyrészt regényként, melynek van története, vannak szereplői. Másrészt spirituális útmutatásként. Nekem az első ment inkább. Voltak dolgok melyeket nem igazán tudtam befogadni. Ettől függetlenül nem bántam meg, hogy elolvastam. Kellemes percekkel lettem gazdagabb. Talán a későbbiekben még más hasznát is tudom venni ennek a történetnek.


Chöpp
4.5/5

Dan ​Millman nagyon jól ír. Élvezet vele utazni!


roganedina
4.5/5

Itt-ott ​voltak részek, amelyek kevésbé tetszettek, vagy már túl spirituálisnak éreztem őket, de összességében tetszett a történet is és a mondanivaló is. Azért persze kissé olyan “amerikai” sztori szaga van, de ezzel számoltam. Nem bántam meg, hogy elolvastam a többi részre is sort fogok keríteni.


agocs
4.5/5

Szeretem, ​amikor Dan Millman könyvei megtalálnak. Mindig jókor.


o_rita
3.5/5

Az ​első részből készült film jobban tetszett. Voltak benne jó dolgok, de egy kicsit a valóságtól elrugaszkodottnak éreztem. Régebben jobban tudtam volna értékelni, mert akkor még jobban hittem az ilyen dolgokban.


Melaron
3.0/5

Nem ​olyan jó mint az előzmény könyv. De mégis jó benne ahogy elbukik " utazása " során és probál talpra állni. Sok olyan spirituális része volt ami annyira nem jött át. De a különböző ének ábrázolása tetszett.


Nem ​szoktam értékelni (legalábbis eddig), de erről a könyvről muszáj írnom annyit, hogy azok közé a művek közé tartozik, amit úgy érzem, az emberek 99,9%-ának receptre kellene felírni. Eredetileg nem ezért mentem a könyvtárba, véletlenül vettem csak észre, és mivel már régebb óta izgatott, hát hazavittem, hisz lehet, ő vett engem észre, ki tudja… :) De hogy szükségem volt most rá, az egészen biztos… egy darabig könyvjelzőzgettem a sztem értékesebb gondolatoknál, amik esetleg megosztásra érdemesek, de arra jutottam, hogy sokkal egyszerűbb, ha akinek kedve van rá, elolvassa, mert lehetetlen ennyit idézni egy könyvből. :) Kicsit olyan ‘életelixír’, azt hiszem. Egyszerű, de nagyszerű.

‘Aztán eszembe jutott még valami, amire Fuji tanított. Néha úgy nyerhetjük meg a legkönnyebben a harcot, hogy elveszítjük.
Azonnal ráhangoltam magam erre a fiatal srácra. Éreztem, amit ő érez, és elszomorodtam. Ez itt az ő szemétdombja, és én vagyok a betolakodó. Kevés dologra lehet büszke az életben, és a verekedés ezek közé tartozik, most pedig megszégyenül a barátai előtt. Szokás szerint most is csak magamra gondoltam. Fujinak igaza volt. Az önvédelem szerves része, hogy tudjuk, mikor ne védjük meg önmagunkat.
Leengedtem a kezem, és együtt mozogtam az ütéssel. Sörhas még egy utolsó, hősies erőfeszítést tett, a jobbhorog pont az arccsontomon talált el. Mintha egy repülő sonka vágott volna képen. Hangos csattanást hallottam, a fejem oldalra vágódott. Csillagokat láttam, és egyszer csak egy halom szeméten csücsülve találtam magam.
Félig felültem, és megdörzsöltem a fejem.
- Ez aztán az ütés! Miből vannak az ökleid, vasból?
Megmentettem a tekintélyét. Legyőzött ellenség lettem. Megváltozott az arca, felemelte öklét.
- Az én öklöm acélból van, haver – mondta.
- Felsegítenél? – nyúltam felé. – Gyertek, meghívlak titeket egy sörre.’


Zeana
3.0/5

Nem ​szívlelem Dant és hogy őszinte legyek, karakterfejlődést sem vettem észre. A stílus változatlanul naiv, a nyelvezet nem irodalmi, habár tudom, nem is kell annak lennie. Lebegünk valóság és képzelet között és ez sokszor kikapcsol, de sokszor terhes. Azokat a részeket szerettem, amik igaziak voltak. Például a leprás emberek elszigeteltsége. Chia Mama karaktere kifejezetten tetszett, jobban, mint Szókratész. Többször átvillant az agyamon,hogy vajon Linda milyen könyvet írna a sztoriról? “Megismerkedtem valakivel, szültem egy gyereket, a valaki lelépett, én pedig itt vagyok nagy magányomban a gyerekkel és a sok bajjal és még csak gyerektartást sem fizet.” – De a könyv végén Dan elengedte Lindát. Milyen nagylelkű!

A vége nem tetszett, sőt. Mindenen túl bevonul valami talált kunyhóba, két hétig nem eszik és csodálkozik, ha hallucinál. :) Túl sok volt, na.

Összességében jobban tetszett, mint az “első rész”, mégis kevesebb csillagot adtam rá, mert így érzem helyesnek. Paradoxon, nemdebár? Meg humor és változás. Jó lenne, ha így lenne. Jó lett volna, ha így lett volna.


Mátrixi
5.0/5

Néhány ​helyen lángra kaptak a lapok a szédítő sebességtől.
Néhány helyen fölrázott, mint lelkiismeretes szobaasszony a párnát.
Következtében rávetettem maga a következő Millman-könyvre.


Nata
5.0/5

A ​Békés harcos útjának méltó folytatása.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

118.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók