Ajax-loader

Prof. ​Dr. phil. Hans Rohrbach
1903-ban Berlinben született, ugyanott végezte el egyetemi tanulmányait matematika-fizika és filozófiai szakon.1932-ben Göttingenben szerzett filozófiai doktorátust. 1941-46 között a prágai német egyetemen, 1946-tól pedig a mainzi egyetem matematika professzora, majd rektora is, egészen az 1970-ben történt visszavonulásáig.
A Biblia intenzívebb tanulmányozásával a berlini város-misszió bibliakörében kezdett el foglalkozni. Miután az evangélium igazságáról meggyőződött, az 1950-es évektől kezdve mint hitvalló keresztyén, tudományos értekezésein túl több tanulányt írt a természettudomány és a keresztyén hit viszonyáról. Sok előadást tartott missziós célkitűzéssel Európában, Észak-Amerikában és Délafrikában. Több evangéliumi mozgalom vezetőségébe választották meg, így elnökségi tagja a német evang. alliansznak; a németországi diákmissziónak (SMD) pedig több mint egy évtizede az elnöke.
Jelen könyvében néhány előadásának mondanivalóját foglalja össze, amelyekben a természettudomány és a hit egymáshoz való viszonyát fejtegeti a Szentírás alapján.
A becsületesen kereső, a hit kérdései elől alapvetően nem elzárkózó embernek a törekvése csak az lehet, hogy a kételyeket és a megértés nehézségeit legyőzze. Ebben szeretne ez a könyv az olvasó segítségére lenni.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók