Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


BabusM
3.0/5

Azért ​akartam elolvasni, mert nemrég láttam a filmet, de maradt bennem valami… valami… “kérdőjel”, valami hiányérzet, és kíváncsi voltam, hogy a könyv tud-e ezzel a fura hiánnyal mit kezdeni. De mikor láttam a fülszövegben, hogy a könyv a forgatókönyv alapján készült, már lemondtam erről, és így is lett. Még annyit sem adott, mint a film.
Azt hiszem, az a baj mindkettővel, hogy inkább szép és megható akar lenni, mint megrázó. A filmnél ez annyira nem is hátrány, viszont – szerintem – egy ilyen témáról szóló könyvnek olyannak kellene lennie, mint az Árvácskának. De ez inkább olyan “amerikaian szájbarágós” és meseien egysíkú (pl. erősen megkülönbözteti a jó és rossz szereplőket, ami a filmen nem ilyen egyértelmű, bár ott is lehetne összetettebb). Inkább sajnáltatni akar, mint igazán HATNI. Pedig a téma akkora lehetőségeket adna. Minden olyasmi benne van, ami miatt nem lehet lelkesedni az indiai kultúra iránt. De csak elkeserít egy kislánnyal kacsolatban.


tgorsy
4.0/5

Átkozottak.


kispocok
3.5/5

India ​kedvelőinek kellemes olvasmány lehet. Lendületes, olvastatja magát. Inkább érdekes, mint meghatározó mű ebben a témában. A karakterek nem túl mélyek, érezni rajta, hogy egy film átiratából született.


ditke3
4.5/5

Megrázó, ​kedves, gyermeki, ugyanakkor nagyon komoly, mély érzéseket indító könyv. Egyszerűen fogalmazott, de oly leírásokkal, hogy én láttam magam előtt a történet minden mozzanatát. (pedig nem láttam a filmet!) Nyilván, ha nem film forgatókönyvből íródott volna, még lenyűgözőbb, olvasmányosabb lett volna. Gandhi csak érintőlegesen szerepel a regényben, de az ő eszméi teszik a regény végét “boldoggá, reménykedővé”.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.5/5

Statisztika

12.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók