Ha vegetáriánus vagy, vagy csupán szeretnéd egészségesebben elkészíteni a megszokott magyaros ételeket, akkor neked szól Hémangi új szakácskönyve.
-54 klasszikus magyaros recept – vegetáriánus módon
-a hús elhagyásával sem lesznek az ételek kevesebbek, minőségi fogásokat kapsz
-többféle ötletet meríthetsz a hús pótlására
-kipróbált receptek, olyan egyszerűen leírva, hogy még te is el tudod készíteni
-garantáltan azt kapod, ami a képen látsz
-30 különleges színes ételfotó 64 színes oldalon – A kerttől a konyháig szakácskönyvben megszokott színvonalas megjelenésben
Kapcsolódó könyvek
Hémangi Dévi Dászi - Ízek, imák, India
Örömmel tudatom a világgal, hogy elkészült, és megrendelhető a harmadik szakácskönyvem, az Ízek, imák, India
108 autentikus indiai recept hagyományos, ősi, kipróbált receptek, amikkel nem nyúlhatsz mellé
Megismerheted az indai fűszereket és azok használatát.
Ha eddig tartottál az indiai konyhától, itt az idő, hogy belépj ebbe a varázslatos világba. A receptek bárki számára könnyen elkészíthetőek. Garantáltan azt kapod, ami a képen látsz
Ismeretlen szerző - Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
A vegetáriánus táplálkozás megítélése sokat változott a kezdetek óta, amikor még az egészségmániások hóbortjának tekintették. Napjaink friss, modern, izgató és kifinomult vegetáriánus ételeiben a legválogatósabb ínyencek is örömüket lelik. Ebben a kötetben számtalan fenséges vegetáriánus receptet gyűjtöttünk össze a bekapni való falatkáktól a főfogásokon át a desszertekig és italokig. A nagyvilág legjobb ízeit felölelő, jó minőségű, friss alapanyagokat felhasználó vegetáriánus konyha egyáltalán nem tekinthető másodrendűnek.
Mit kínál ez a könyv?
- Információk a létfontosságú tápanyagokról, valamint tanácsok a kiegyensúlyozott étrend kialakításához.
- A különböző élelmiszerek szénhidrát-, rost-, zsír- és fehérjetartalmának ismertetése, valamint azon élelmiszerek bemutatása, amelyek gazdagok olyan alapvető tápanyagokban, amelyeket a vegetáriánusok sem nélkülözhetnek.
- Tizenkét önálló színes oldalpár az előételek, polenták, zöldségchipsek, zöldségpürék, nyári gyümölcsök és sok más bemutatására.
- Számtalan gyorsan elkészíthető fogás.
- Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési technikákhoz, étvágygerjesztő fényképekkel.
Laár András - Laár Györgyi - 108 finomenális vegetáriánus recept à la Laár
Különleges szakácskönyvet szeretnénk ezúton az olvasók figyelmébe ajánlani.
A szerző Laár András, a népszerű abszurd humorista és előadóművész, a közismerten elkötelezett vegetáriánus, aki remekül főz is. Ez a kötet mindkét arcát egyesíti, hiszen a hús- és tojásmentes ételleírások mellett ismert figurái (Besenyő Pista bácsi, Tompika, Kemenesfalvi bácsi...) is megjelennek néhány recept erejéig.
A kötetet Laár András szellemes illusztrációi, gasztronómiai témájú versei, írásai és a társszerző, Laár Györgyi rajzai is színesítik.
A rendhagyó szakácskönyvet ötletadónak szánjuk a már gyakorló, és kedvcsinálónak a még csak érdeklődő, látens vegetáriánusoknak. Kellemes ízlelgetést!
Parama Karuna Dás - Hari Séva Dási - Indiai vegetáriánus konyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Jamie Oliver - 30 percesek
Megmutatom, hogyan készíthetsz el egy teljes menüt röpke 30 perc alatt!
Nemcsak egy ételt, hanem egy komplett ebédet vagy vacsorát!
Ha te is annyira szeretsz főzni, mint én, és a fárasztó munkanap végén még éhes szájakról kell gondoskodnod, engedd, hogy megismertessem veled ezt a teljesen új módszert. Könyvemben megmutatom, hogyan lehetséges egy többfogásos étkezést megfőzni annyi idő alatt, amennyit eddig egyetlen ételre fordítottál. Ígérem, szemed-szád eláll, ha meglátod, mire vagy képes 30 perc alatt. Az enyém elállt, az biztos!
Nem arról van szó, hogy engedj a minőségből. A lényeg, hogy szervezd meg a munkát, dolgozz gyorsan, és vess be ügyes mesterfogásokat – így szinte pillanatok alatt észbontóan finom ételeket tudsz az asztalra varázsolni. A _30 percesek_ben olvasható 50 ételsor mindegyikének leírása lényegre törő: semmi hókuszpókusz, csak lendületes, gyors főzés. A menüket úgy állítottam össze, hogy az egyes ételek jól passzoljanak egymáshoz; a receptek könnyen követhetők. A főzésnek ez a módszere arról szól, hogy célirányosan használjunk ki minden percet, érezzük jól magunkat, és a konyha nyerje vissza végre azt a funkcióját, amire kitalálták.
Lehet, hogy most beléd villan: ilyen nincs, de én garantálom, hogy lehetséges. Lapozz bele, hogy lásd, milyen életsorokat fogsz megalkotni. Ha egyszer elkezdesz így főzni, nemcsak hogy imádni fogod: sose főzöl többé a régi módon!
Lénárt Gitta - Élő italok könyve
A smoothie nevet mind hallottuk már, kapni lehet minden nagyobb bevásárlóközpontban, ám kevesen tudják, hogy valójában mit is takar ez a név. A nyers vagy élő italokat hívjuk így, amik magát az életenergiát jelentik. Az élő italok – azaz smoothie-k - forradalmi változást hoznak életünkbe, olyan mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget juttatunk a szervezetünkbe, aminek megrágása igen sok időt és energiát venne igénybe.
A turmixolás, facsarás hatására a sejtfalat feltörjük, így az italokból a tápanyagok nagyon gyorsan felszívódnak, szinte azonnal eljutnak sejtjeinkhez és természetes energiákkal táplálják azokat. A frissen készített zöldség- és gyümölcslevek rendszeres fogyasztásával megerősítjük immunrendszerünket, így segítjük a szervezet öngyógyító törekvéseit.
Lénárt Gittának, az élő ételek első számú magyarországi szakértőjének előző két kiadványának - Élő ételek könyve és Élő édességek könyve - elsöprő sikere, a szerző számos rádió- és televíziós meghívása és szereplése azt igazolja, hogy egyre többen keresünk olyan megoldásokat, amelyek segítségével megőrizhetjük egészségünket, karcsúságunkat, ugyanakkor ízlelőbimbóinknak is felejthetetlen élményt nyújtunk.
Nagy szeretettel ajánljuk a sorozat következő kötetét, mely az élő italok, a nyers levek világába kalauzolja az ínyenc érdeklődőt.
Ismeretlen szerző - 101 vegetáriánus étel
Ebben a szakácskönyvben megtalálható azoknak az egyszerű, ínycsiklandozó vegetáriánus ételeknek az elkészítési módja, amelyeknek még a húsimádók sem tudnak ellenállni. Ötleteket kapunk könnyű harapnivalókhoz, főételekhez és pudingokhoz, s tejtermék nélküli fogásokhoz is.
Lénárt Gitta - Élő édességek könyve
A szerző ezúttal a legsikeresebb édességreceptjeit osztja meg lelkes olvasóival.
Az élő ételekre jellemzően ezek a finomságok hőkezelés, sütés és főzés nélkül készülnek, így a bennük található értékes tápanyagok, vitaminok és enzimek továbbra is kifejthetik áldásos hatásukat. Az alapanyagaik között elsősorban rostban gazdag gyümölcsök és olajos magvak szerepelnek, nem tartalmaznak azonban lisztet, tojást, tejtermékeket, fehér cukrot.
Fontos szempont, hogy a legtöbb édesség néhány perc alatt elkészül. Nincs szükség hosszú sütési időre, a tisztítás, a szeletelés vagy a turmixolás után rövidesen tálalhatjuk az ízletes, egészséges falatokat.
Gitta sikere többek között lenyűgöző fantáziájának és kreativitásának köszönhető, amelyet a könyv igényes kiállítása is híven tükröz.
Ismeretlen szerző - Indiai konyha lépésről lépésre
Az autentikus indiai konyha a legnemesebb kulináris tradíciókkal büszkélkedhet. E gasztronómiai kaleidoszkóp India kulturális sokszínűségét tükrözi, s a legízletesebb és legegyszerűbb vegetáriánus ételeket éppúgy magában foglalja, mint a tucatnyi hozzávalóval készülő ínyencségeket. Minden tájegységnek megvannak a saját ételkülönlegességei, amelyeket az adott népcsoport, a vallás, a történelem vagy a földrajzi környezet ihletett, és amelyeket minden étterem, minden háziasszony a saját igényei szerint alakít. Ráadásul a gyarmati időkben – a britek hatására – kialakult egy fajta,izgalmas koloniális konyhaművészet is.
Rose Elliot - Nagy vegetáriánus szakácskönyv
Grandiózus receptgyűjtemény, amelyre minden vegetáriánus és vegán ínyencnek szüksége van!
A vegetáriánus szakácsművészet királynőjének könyvét nemcsak a húsmentes élet híveinek ajánljuk, de azoknak is, akik szeretnék a zöldségekből készült ételeket kicsit másképp kipróbálni és kíváncsiak az orosz, görög, indiai, francia, olasz és török konyha remekeire is. Rose Elliot receptgyűjteményében az egyszerű tésztáktól kezdve az egészséges leveseken, salátákon és köreteken át egészen a csodakölteményekig és ínycsiklandó desszertekig minden megtalálható. Akár könnyű és gyors esti vacsorára vagy nagy hétvégi családi ebédre készülünk, a több mint 1000 recept között biztosan akad olyan, amely illik az alkalomhoz.
Ismeretlen szerző - Nemzetközi vegetáriánus szakácskönyv
Színes felvételek az egzotikus tájak ételeirõl. Több mint száz étel a világ minden tájáról. Számtalan gyakorlati tanács és ötlet, közérthetoõ útmutató.
Joanne Harris - Csokoládécipő
Ugye emlékeznek még Johnny Depp rosszfiús mosolyára és Juliette Binoche kacér boszorkányára? Öt év telt el a Csokoládé óta, amelyben egy "jó boszorkányt" hatéves lányával együtt egy előítéletekkel teli kis faluba fújt be a szél, hogy megnyissák a hírhedt csokoládéboltot, sokak örömére, és a helybeli pap bosszúságára.
Sok minden megváltozott. Vianne-nak született egy másik lánya, Rosette. Anouk elkezdte a középiskolát, és hármasban egy chocolaterie fölött laknak Párizsban, a Montmartre-on. Látszatra minden rendben: Vianne végre nyugalmat talált, a szél - egy időre - megszűnt fújni. De mindez nagy áldozatokkal járt; Vianne felhagyott a varázslással, nem készít csokoládét, lemondott élete nagy szerelméről, és férjhez készül menni az unalmas háziurához, aki anyagi biztonságot ígér. Anouk közben magányos kamasszá ért, aki gyűlöli Párizst, és kétségbeesetten vágyódik a régi melegség után.
Ekkor robban be az életükbe Zozie de l'Alba, a gyönyörű, szenvedélyes bohém, aki összebarátkozik Anoukkal, dolgozni kezd a boltban, és könnyed bájával elbűvöli a környékbelieket. De Zozie-t nem az önzetlen segítőkészség vezérli. Fokozatosan hatalmába keríti Vianne-t, a csokoládéboltot, a vevőket, de elsősorban Anoukot, aki az anyja félelmektől nem gáncsolt, régi énjét látja benne. Ahogy közeledik a karácsony, nyilvánvaló lesz, hogy a család egy hideg és rosszakaratú lény karmaiba került, aki mohóbb minden csokievőnél...
Joanne Harris, a világszerte népszerű Szederbor és Ötnegyed narancs szerzőnője megírta a Csokoládé folytatását, amely saját szavaival: "néhol olvadós tejcsoki, máskor keserű csoki, de végül is, minden csoki finom".
Lénárt Gitta - Élő ételek könyve
Az élő – azaz nyers, 43 ºC fölé nem hevített – ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik. A hőkezeletlen, magas energiájú növények és gyümölcsök olyan „energiabombát” jelentenek szervezetünk számára, amely biztosítja egész napi aktivitásunkat. Növekszik koncentrációs képességünk, fizikai teljesítményünk, eltűnnek a gombás megbetegedések, bőrünk élővé, tisztává válik. Természetesen mindezek mellett ha igényünk van rá, ehetünk főtt ételeket is. A fontos az, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, s ezt nagy örömmel, megelégedettséggel tegyük! Ebben nyújt segítséget ez a Magyarországon úttörő könyv.
Paul Gayler - Vegetáriánus ételek
Zöldséges finomságok elképesztő sokasága található ebben a könyvben. Az igazi vegetáriánusok mellett az egészségesebb táplálkozásra áttérni szándékozók, avagy a fogyókúrázni vágyó is haszonnal fogathatják, mert mind alapanyagokban, mind fűszerezésben, mind pedig kalóriatartalomban a legkényesebb reformkonyha híveit is kielégítik ezek a receptek. Nem beszélve arról, hogy a világ minden tájáról van a szerzőnek érdekes-ízletes ételleírása, amit ráadásul olyan pontosan ad elő, hogy a még csak egészen kezdő, bizonytalan szakácsok is bátran támaszkodhatnak erre a könyvre! Semmit nem fognak elrontani, és garantáltan sikerük lesz, ha ebből főznek-sütnek.
De ha csak belelapozunk a könyvbe már legszívesebben ott válogatnánk a piacon. Jó étvágyat!
Chitrita Banerji - Végigettem Indiát
India kulturális, történelmi és művészeti kincsek tárháza, minden utazót elbűvöl. De ismerjük-e ennek az ezerarcú országnak a gasztronómiai gazdagságát? Aligha. Világszerte az indiai konyhát a curryvel vagy a tikka maszálával azonosítják, a csípős, sáfrányos, fűszeres ételekkel. Azonban az indiai konyha ennél sokkal gazdagabb. Ahány vidék vagy tartomány, ahány vallás vagy kulturális közösség, annyiféle étkezési szokás, ételkészítési technológia és különleges fogás. Végigenni a különböző tartományok ételeit szinte lehetetlen. A könyv szerzője mégis a lehetetlenre vállalkozott. Gasztronómiai felfedező útja során Chitrita Banerji bejárta szinte egész Indiát: Bengált, Bombayt, Goát, Benáreszt, Gudzsarátot, Rádzsaszthánt, számtalan kisvárost és falut.
Ennek a több évig tartó gasztrokulturális odisszeának eredményeképpen született ez a kötet, amely egyszerre kultúrtörténeti bedekker és gasztronómiai kalauz.
Ismeretlen szerző - Vegetáriánus ételek - Változatos, friss és finom
Jóllakni hús nélkül? Természetesen! Ez a kis receptkönyv bebizonyítja, miként változik a "köret" pompás főétellé. A világ különböző tájairól származó ínycsiklandó saláták és főzelékek éppoly meggyőzőek, mint a burgonyából, rizsből, tésztából vagy teljes kiőrlésű gabonafélékből és hüvelyesekből készített főételek.
Vigyünk színt az életünkbe egészséges ételekkel. Kényeztessük magunkat és a családtagjainkat új ízekkel, s közben felejtsük el a húst, a halat és a kolbászt!
Ismeretlen szerző - Tündérkonyha
A könyv tündérei több, mint 200 olyan recept elkészítésébe avatják be az olvasót, amelyek nem tartalmaznak húst, tojást és tejterméket, ezért bátran főzhetnek belőle azok is , akik önszántukból vagy valamilyen betegségből kifolyólag speciális diétán élnek.
Jamie Oliver - ...és egyszerűen csak főzz!
Jamie Olivernek, Anglia szakácskedvencének első, magyarul megjelent szakácskönyvével beköltöznek konyhánkba a The Naked Chef (magyar változatban Egyszerűen főzni) című tévésorozat vidám percei.
Jamie számára a főzés egyenlő a boldogsággal. Miközben fenségesen friss és szívdöglesztő ételek készítéséről dalol, mesél a barátokkal, családi körben eltöltött remek asztali együttlétekről is.
Hitvallása, hogy a finom, könnyű ételeket a legjobb alapanyagokból, a legkisebb felhajtással kell készíteni. Az ...és egyszerűen csak főzz! című szakácskönyv a fantasztikus saláták, tészták, húsok, halak, kenyértrükkök és desszertek tárháza. A könyv "Kényelmes kaják" fejezetében például bemutatja, hogyan készíthetjük el a tökéletes currymártást, ha úgy döntünk, otthon vacsorázunk, de megismerkedhetünk itt néhány régebbi Jamie-kedvenc átdolgozott változatával is – kipróbálhatjuk a Guinnessben főtt marhahúspástétomot, vagy kényeztethetjük magunkat pazar Jamie-palacsintákkal! A Hamari falatok receptjeinek segítségével a munkából későn hazatérve is összeüthetünk egy igazán egyszerű, ínycsiklandó vacsit. A Kölyökklub fejezet a gyerekeket csalogatja a finom falatok világába, arra buzdítva őket, kalandozzanak szüleikkel bátran a könyv ízvesztőiben – lapítsanak paradicsomot, loccsantsanak olívaolajat, magvaljanak olajbogyót, készítsenek röpke percek alatt kenyeret. Imádni fogják.
Élvezd az életet, kóstold meg… a boldogságot!
Jamie Oliver - Jamie belevág
Könnyed variációk spanyol, olasz, svéd, marokkói, görög, és francia nemzeti ételekre.
Különleges receptek - könnyedén!
Az évek során egyvalamit biztosan megtanultam: hallgatnom kell a megérzéseimre. Hirtelen ötlettől vezérelve befizettem egy marokkói repülőútra és eltöltöttem néhány rövid, de csodálatos napot Marrakechben. A marokkói ízek, a látni-, hallani- és szagolnivalók úgy hatottak rám, mintha friss levegőt szippantottam volna. Izgatottan, új ötletekkel megrakodva tértem haza. Az ösztöneim azt súgták, hogy több ilyen utazásra van szükségem... Nekivágtam hát a világnak. Saját változatomban adom közre az egyes országok legjellegzetesebb fogásait: a gazdag spanyol paellát, az egzotikus marokkói tagine-t, a zamatos görög salátát, a csodás svéd húsgombócot és az ellenállhatatlanul csábos francia édességeket.