Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


linokumiko
5.0/5

Ismét ​megtudtam valami újat, megismertem a Fülöp-szigeteket picit.
Fordulatos volt, ahogy hol előkerültek, hol eltűntek a hullák és bizonyítékok. Kaptunk szimpatikus segítőtársakat, akikről később kiderült valami izgalmas. Megmagyarázhatatlan dolgok történnek és látszólag minden egy nagy káosz. De Leslie összerakja a képet és mindenre fény derül. :)
Mindig is szerettem az LLL krimiket és ez szerintem életem végéig elkísér. :)


DoraAnn
4.5/5

Nem ​hiszem, hogy van olyan könyve az írónak, amit ne szeretnék. Annak ellenére, hogy az alapok többnyire ugyanazok – már a tizedik oldalon hullába botlik az ember, egészen megmagyarázhatatlan dolgok történnek, és mindig megjelenik egy-két vadító szépség, akik elcsavarják főhősünk fejét -, annyira zseniális a történetvezetés, hogy képtelen vagyok megunni az LLL történeteket. Ezen kívül nagyon meg tudnak nevettetni; és bár ez a könyv most haloványabb volt humor szempontjából, a sztori ismét megvett magának.


anesz
4.0/5

Nem ​a legjobb könyve. Kevésbé bonyolult és szövevényes, mint a későbbiek, a megoldás is viszonylag egyszerű, majdnem megfejtettem az egészet. Ahhoz képest, hogy más könyveiben legalább 3 különböző banda különböző célokkal gyilkolászik, ez igazán egyértelmű volt. El sem akartam először hinni! :-))
Az alaplegenda vagy mítosz, ami szintén mindig van, sem szövevényes. Ezért a helyszín sem volt számomra olyan különleges, mint ahogy számítottam rá. Akkor jöjjenek inkább a tibeti szerzetesek és a jakvajas tea!
Viszont pozitívum, hogy végre megtudtam, hogyan ismerkedett össze Robert McKinley-vel, aki későbbi regényeiben is felbukkan olykor-olykor.


Aquarius
4.5/5

Talán ​három évenként sort kerítek egy L. L. L. könyv elolvasására. A gyűlölet fája, kifejezetten jó választásnak bizonyult. Remek karaktereket vonultat föl a szerző. Érdekes, rafinált a történetszövés. Élveztem benne a humort, ami remekül oldotta a sok hulla által okozott izgalmakat. Megkedveltem a cirkuszosokat, és McKinley is kifejezetten jó fejnek bizonyult. Paz-Marint már kezdtem sajnálni, annyit kapott szegény.
A közepétől nagyon beindult a történet és le sem tudtam tenni. Csattanós volt a vég-kifejlett és ért pár meglepetés. Igazán kellemes kikapcsolódást jelentett.


Pikk
3.5/5

Nos.
Új ​tagként véleményezni. Izgalmas.
Laci bácsi egy ideje az egyik kedvenc íróim közé tartozik. Több művét is olvastam már és ez elütött valamennyire tőlük.
Az adott alkotás jól indult, egy megfejthetetlennek látszó gyilkossági ügy. Szokatlan fegyver, eltűnt hullák, és előkerülő hullák.
Eltűnő utas, halott eladó, de nem akarok elmondani mindent.
A kezdetekben nem tudtam annyira elvonatkoztatni a tíz kicsi négertől, de végül csak sikerült.
Az ügy nehezen indult, de később… én úgy vélem ahogy beindult a történet, az ügy egyre könnyebbé vált és ez már önmagában zavart és bár lehet, hogy az az oka, hogy Laci bácsinak ez korai regénye és emiatt még nem jártja át az a kiforrottsága az ő hagyományos témaköre, amikor keveri a legendákat a gyilkossági ügyekkel.
Ebből hiányoltam. A későbbi regényeiben jobban tetszik, hogy van valami igazi misztika és komolyabb gyilkosságok.
A tájleírás krakk volt. Nem tetszett, hogy az egyetlen igazi tájleírás a parton, az öbölnél volt és jóformán ismétlődött a legelső leírás csak máshogy írta le, de annyira még azt sem.
Bár mentségére szóljon, nem sok igazi helyszín volt, jóformán Paz-Marin bungalóinál voltak. De nem akarok nagyon kötözködni. A második kötetben legalább volt valami változás.
Kriminek jó volt, de nem ájultam el.
Az egyetlen pozitívum, hogy itt nem nagyon lehetett érezni azt azt, hogy sablonos lenne a történet. Bármennyire is éreztem az elején, hogy tíz kicsi néger, egy egyedi és még talán izgalmasnak is mondható gyilkossági üggyel örvendeztetett meg minket.
Összességében tetszett. Megérte elolvasni.
Voltak hiányosságok és negatívumok, de jó volt. Kellemes olvasmány volt és könnyen olvasható.


Habók
4.0/5

Jó ​volt, érdeklődéssel olvastam, nagyokat nevettem, megkedveltem Robert Mc.Kinley-t, de nem került a legjobban közé.


bozs
3.0/5

Fogalmam ​nincs hány csillagot adjak, így kap egy közepest.
Mint ahogy mások is írták, nem volt túl izgalmas. Még akkor sem, ha állandóan meg akarták ölni és az emberek úgy hullottak körülötte, mint a lányom tejfogai 2 évvel ezelőtt. Azt vártam a legjobban, amikor a végén elmeséli, hogy ki és miért gyilkolászott ennyit.


Ekhal
4.0/5

Pörgős ​a cselekménye, kapunk színes, érdekes karaktereket és nekem a Fülöp-szigeteki helyszín is érdekes volt. Minden adott egy kellemes kikapcsolódáshoz. :)


Marischka11
4.5/5

Nem ​lett max csillag, de azért jó volt. :) Megint csak a vége felé jöttem rá, hogy ki vagy inkább kik a gyilkosok, és a végén lévő meséléseket szeretem a legjobban. :D
Megismertük Bob-ot és rengeteget röhögtem rajta. :D Jópofa volt. És a cirkuszos párduc is. Kell egy olyan macsek. :D


negoti
3.5/5

Jó ​kis hétvégi olvasmány. Tényleg hasonlítanak a regényei egymásra, ami néha már unalmas kissé, de ennek ellenére mégis kíváncsi vagyok a következőre. Talán azért, mert csak szimplán szórakoztatnak a könyvei és ennyi elég (per pillanat).


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

10.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók