Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


marschlako
5.0/5

Már ​régebben is ajánlotta @Marcus ezt a könyvet, de mivel a könyvtárban nem volt meg, így várnom kellett vele, egészen addig, míg antikváriumból be nem sikerült szereznem egy példányt. S milyen jó, hogy így alakult, mert így egyszer majd, ha #kicsit# nagyobbak lesznek, a gyerekek is levehetik a polcról.
Nagyon hamar eldőlt ugyanis, hogy én ezt a mesefüzért szeretni fogom – bár {{amikor a Mikulás rénszarvasa direkt beszámolót tart a sakálszellemnek a szerelemről, az nekem egy kicsit túl direkt volt, no meg }}egy-két szójáték néha kicsit erőltetettnek hatott (viszont annál többször élveztem ezeket) – ez később sem változott: nyugodtan állíthatom, az Estvér zseniális alkotás. Én legalábbis nagyon élveztem sajátos meseszövését, s az ugyan csak lazán kapcsolódó, de folyamatosan előrehaladó történetek vissza-visszatérő szereplői ugyanúgy hozzám nőttek, mint annak idején A Négyszögletű Kerek Erdő lakói; s nem feledhető persze sajátos “mitológiája” sem.
Mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki szereti még a meséket: kitűnő szórakozást – és kikapcsolódást – nyújt arra a – sajnos rövid – időre, amíg tart.


PuPilla
5.0/5

Nahát. ​Születnek ma még új mesék? Jó mesék? Később bizton klasszikussá váló, saját mondavilággal rendelkező mesék?
A Padlásolás a kedvencem, imádtam a sakálkölyköket és Puhaléptűt, na meg Zabravárt, aki egy sokatlátott hintaló. Egyedi, csodás nyelvezet és megkapó mesevilág.

Bővebben: http://pupillaolvas.blogspot.hu/2013/09/kisleany-puhaleptu-cirata-es-zabravar.html


pat
4.0/5

Érdekes ​ez, figyelemre és olvasásra méltó, sőt, helyenként igazán nagyon jó is. Fő erősségei a gyakori nyelvi lelemények, amik néha gyönyörűek, költőiek, máskor igazán viccesek, és csak helyenként erőltetettek. Rajtuk, a szereplőkön és az eseményeken keresztül gyakorta felsejlenek egy új mitológia valóságának kozmoszai. Nagy kár, hogy olykor kizökkentettek a stílus bicsaklásai, és hogy a tíz történet, a nagyrészt azonos szereplők és a folytatólagos történet ellenére, még mesefüzérhez képest sem állt össze teljes, szerves egységgé.
Összességében, szívesen olvasnék még Puhaléptűről, Kisleányról és a többiekről, sokat is akár. Morcanbarcog csajozási tanácsai pedig életre szóló élményt jelentettek. :))


Teljesen ​elvarászolt engem ez a több, apró meséből álló, mégis egymással összefüggő történet. Bájos, fantáziadús mesék bújnak meg benne. A cím elgondolkodtatott, mikor a kezembe fogtam, és megmondom őszintén, teljesen másra gondoltam, így meglepetéssel szolgált a magyarázata. A könyv végében viszont verseket is olvashatunk az írótól. Rá kellett döbbenjek, hogy igenis vannak, akik egyszerre több műfajban is remekelni tudnak.
Köszönöm, hogy olvashattam! :)


lzoltán
5.0/5

Tíz ​meséből összefűzött mini-mitológia. Kikacsintgatás az univerzumba és befelé fordulgatás az emberbe. Néha nagyon elgondolkodtató, de van amikor “csak” szórakoztató; mese felnőtteknek, de gyerekek is elkezdhetik. Az írásmód kifejezetten tetszik: nyelvtani zsonglőrködés a szavakkal.
A kiadvány pedig egyszerűen gyönyörű!

Most már tudom kik vigyázzák álmaim (;


Panda
5.0/5

Első ​és mindmáig egyetlen dedikált példány a könyvtáramban. Rukkoláról happoltam magától az írótól, nem tudtam róla semmit, csupán megtetszett a fülszöveg. Egy kicsit sokára, de végül elolvastam. Egyszerűen simogatta a lelkem ez a könyv, kedvesen cirógatta. Nagyon jól esett olvasni, annyira tele van varázslattal és álmokkal. Imádom az álmokat, magam is írogatok róluk. A könyvnek hatására vagy sem – bár valószínű, hogy inkább egy utolsó löket volt -, újra írtam. Verset.
A kedvenc részem az, amikor az elfogott szarvas tanácsokat ad a bűvös sakálnak, miként hódítsa meg kedvese szívét. Annyira szép. Olvasni fogom még ezt.


Mareszkaresz
4.5/5

Érdekes, ​ahogy egy ilyen rövid könyvben megteremt és kibont egy teljes univerzumot és emellett a szereplői is jól kigondoltak, sokoldalúak és érdekesek. Mesének mese, de mégsem teljesen. A gonosz nem egyértelműen gonosz (még a fő-fő gonosz sem), mert egyből bepillantást nyerünk az ő életébe is. De a jó sem makulátlan és tökéletes. #Nameg néhány jelenet miatt gyereknek se igen adnám.# Az is tetszik, ahogy összefonódnak és szétválnak a szálak, hogy keresztezik egymást utak, de a végén nincs egy mindenki találkozik mindenkivel és minden korábbi félreértés elsimul jelenet. [spoiler] Jó, tudom, hogy van a karnevál jelenet, ahol feltehetőleg mindenki ott van és feloldozást nyer, de akkor is… [/spoiler] És ha már spoilereknél tartok [spoiler] az a gólyakalifás befejezés nagyon adta [/spoiler] egyszerre voltam mérges a könyvre, mert hogy merészeli, és magamra, mert mérges vagyok a könyvre #végül arra jutottam, hogy jó így, ahogy van#
A szójátékokról és úgy általában a szóhasználatról majd’ el is felejtkeztem. Először nem tudtam eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem az, hogy néha egy-egy szóval teljesen kiránt a mesevilág valóságából (már abban az értelemben, hogy nem feltétlen mesevilágba illő szavak voltak), de végülis megbékéltem velük, mert ki vagyok én, hogy eldöntsem, hogyan beszélnek ebben mesevilágban.
A végén a verseken jót mosolyogtam #ha nem buszon olvasom, az is meglehet, hogy nevettem is volna#, szerintem jó levezetője volt a kötetnek.


Elég ​régóta pihent a polcomon, de ha tudtam volna, hogy ennyire jó, nem várt volna eddig rám. Nagyon szerettem a szürreális világát, a humorát. Álom szerű volt, végig érdekes, mesés és izgalmas.
Neil Gaiman jutott néha eszembe róla, persze nem másolva, hanem egyedi ízzel, hanngal. Köszönöm az élményt! :)


jellemproba
5.0/5

Most ​egy olyan értékelést olvashattok ami igazán friss élményekről íródik, ugyanis most fejeztem be ezt remekművet. Egy nagyon jól felépített történet. Minden oldala meglepetést rejt. Minden szál tökéletesen el lett varrva. Másképp fogok már én is ma este álomba merülni. Kitudja, lehet ma még Puhaléptű is meglátogat engem.


jaspi
4.5/5

Mese ​felnőtteknek.
Nagyon tetszett, mert igen igényes nyelvileg és mert érdekes.
Jó érzés volt olvasni, nagyon drukkolok, hogy legyen folytatása.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

16.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók