Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


tgorsy
4.0/5

Egy ​számomra teljesen idegen világ. Idegen emberek (nem annyira ) idegen problémákkal. Az Amerikai psycho első 200 oldala magyar környezetben, lightosan.


korkata
4.5/5

A ​szereplők egy nívós étteremben találkoznak. Mindegyikük a középosztálybeliek gondtalan életét éli. Valamilyen szinten ismerik egymást. Többen az életben is kapcsolatban állnak egymással. Hiába az anyagi biztonság mindegyiküknek meg van a problémája. Ebben a drámában senki sem boldog. Senki nincs megelégedve a saját életével és máshol keresi a boldogságot. Az este alatt szinte nem történik semmi mégis sok mindent megtudunk róluk. Arról, hogy ki milyen tulajdonsággal bír, ki kivel csalta meg a másikat, ki kivel keveredett viszonyba. A szereplőket könnyű elképzelni, hiszen a köztük lévő monológok erre lehetőséget adnak.


remenant
4.0/5

A ​legelső lapon: “Delfin nem énekelhet. Senki sem dohányozhat.” Szóval úgy gondoljam, szeretni fogom. Szerettem is, leginkább azt a kontrasztot, ahogy a drámai költemény mivoltával járó színpadiasság, pátosz keveredik a szereplők élőbeszéd jellegű, felvágós vagy épp alpári, többnyire idegen szavakon abúzust tevő stílusával. Sajnos nem maradt el a túlzás a karakterekből (Delfin fehérmájúsága; Zsuzsi egyetlen jellemvonása, az ezoterikus megszállottság), ami a színpadon jól állhat és talán kell is, itt viszont megfosztott a katarzistól. Azért szívesen megnézném.


pepege
3.5/5

Azt ​hiszem, fel kell hagynom a régi beidegződésemmel, miszerint színművet nem jó olvasni. Az idén ez a második (ez már haladás ahhoz képest, hogy szerintem középiskolás korom óta max. 3-4-et olvastam!), s csak úgy, mint Székely Csaba Bányavidék-je, az Asztalizene is kellemes csalódás volt. (Nem tehetek róla, én mindig az Antigoné, Bánk bán, Az ember tragédiája és hasonló színművekre asszociálok, amit felnőttként nem is mertem még újraolvasni – akkora sokkot kaptam tőlük amikor diákként kellett olvasnom.)
Szóval itt van e mai modern színmű, ami végülis olyan semmi. Mindenki meghal, (ezt nem kell szó szerint érteni) mindenki megvolt mindenkinek. Mint egy szappanoperában. De hát azért mégsem az! Viszont megmosolyogtató, elgondolkodtató.
Ja, és megtaláltam a híresneves videomegosztó oldalon a Radnóti Színház művészeinek előadásában, és septiben meg is néztem. A Csányi Sándor által megformált Győző “élőben” is éppoly beképzelt majom, mint ahogy elképzeltem.

Mindent összevetve, nem mondom, hogy színműfüggő lettem, de gyakrabban fogok olvasni – modern darabokat mindenképp.

(Viszont az Aegon Művészeti Díj zsűrijének sosem fogom megbocsátani, hogy 2008-ban ezt választották Az ondrok gödre helyett! )


SMesi
5.0/5

Három ​évvel ezelőtt olvastam először a könyvet, előtte láttam a belőle készült színdarabot. Érettségi tétel volt, nekem tetszett, akkor azt mondtam rá, hogy a kedvencem. Még mindig áll ez a kijelentés, bár a szereplők nem szimpatikusak, maga a darab se szimpatikus különösebben, de jó, eszembe juttatja az előadást. Ami megéri az öt csillagot, pont a tizennyolcadik szülinapomon néztük az osztálytársaimmal, a darab előtt kaptam egy tábla csokit. Nekem nagyon tetszett, maga az előadásmód, a díszlet.


bzsuzso
5.0/5

budán ​lakni világnézet, avokádós pirítós és légli bor – rosszkor, rossz helyen tálalva, neked és nekem is.


Pe_Yrone
4.5/5

ismerni ​kell hozzá a társadalmi hátteret : nekem hozta a “titanic fíling”-et, egy elsüllyedőben lévő, de erről tudomást venni nem akaró, önmagát elitnek tartó, önmagán kívül senkivel szóba nem álló magasbudai társaság vegetálása.Szerettem volna vmelyik szereplőt megszeretni de csak szánni tudtam, de mivel Térey lazán és kacagtatóan küldi a pokolba ezt a réteget, megvan a majdnem öt pont…


Bogas
3.0/5

Ez ​a nyegle budai langymeleg meglehetősen unalmas, és nem jutunk, csak a Joliot-Curie térről a Királyhágó térre.


zeany
3.0/5

Könnyed ​dialógusok, néhol szellemes. Többnyire ellenszenves szereplők, akik nem is igyekeznek szimpatikusabbá válni. Presszó sorozat verses regényben elbeszélve.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók