Ajax-loader

Az ​ember néha meg se látja…, csak amikor már késő.
Lucas Davenport visszatér, méghozzá a népszerű amerikai krimiszerző talán leghátborzongatóbb regényében! A kritikusok mindig is egyetértettek bizonyos dolgokba: “Sandford könyvei fantasztikusan olvasmányosak” (Las Angeles Times), “Nem sok író képes versenyezni Sandford okosan megírt, éles, nyaktörő sebességű thrillereivel” (Entertainment Weekly), “Sandford mestere a hihető és felejthetetlen karakterek megalkotásának… (és) nincs párja, ha a gazdaságos, feszes cselszövésről van szó. Nála megerőltetés nélkül megy, ami nehéz” (Detroit Free Press).
S mindez igaz az Átkos foltra is, amely kétségkívül a legjobb – és a legcsavarosabb – Lucas Davenport-történetek közé tartozik.
Minneapolis leggazdagabb negyedének egyik elegáns lakásában két idősebb hölgy fekszik holtan. Valószínűleg egy fémcsővel mészárolták le őket. A szobában felforgatták, de csupán apró-cseprő holmikat vittek magukkal a kegyetlen gyilkosok.
Első látásra úgy tűnik, a rémtettet szinte találomra követhette el olyasvalaki, aki pénz után kutatott, hogy legyen miből drogot vennie. Davenport azonban, amikor jobban szemügyre veszi a helyszínt, kételkedni kezd abban, hogy az eltűnt dolgok valóban olyan csekélységek voltak, és hogy csakugyan “találomra” ölték meg az áldozatokat. Mintha a szörnyű gyilkosság mögött megbújna valami láthatatlan indok is…
Fokozatosan bontakozik ki az ügy, amely Davenportot elvezeti… Hová is? Nos, határozottan oda, ahová egyáltalán nem várta. Ami többek között azért is nagyon veszélyes, mert a gyilkosok – igen, ezúttal többen is vannak – ezúttal éppen őrá várnak.
A lenyűgözően izgalmas, bővérű jellemrajzokkal és izgalmas drámai jelenetekkel tarkított Átkos folt további bizonyíték arra, hogy “Sandford külön kategória” (The Orlando Sentiel).
John Sandford tollából eddig tizenhét Davenport-kötet és négy Kidd-sztori jelent meg, amelyeket a JLX Kiadó jóvoltából a magyar olvasók is végigizgulhattak. A szerző Minnesota államban él.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

12.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók