Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Eddigi ​életem eddigi legrosszabb könyve.

Azért adtam fél csillaggal többet a valós véleményemnél, mert amikor a kiírós cetli olvashatatlansága miatt a sárgarépaleves helyett papagájlevest írt ki, mint ebéd, azon hangosan felnevettem.

Komolyan úgy gondolom, hogy ezt a kiadónál csak olyan olvashatta, aki mondjuk Kiss Angéla anyukája, vagy apukája, mert mindenki más belátta volna, hogy ez a könyv vállalhatatlan.

Amíg Bridget Jones hülyeségein rengetegen nevetnek (szerintem az is kiborító volt), be kell látni az egy kitalált karakter, jelen esetben a szerző a saját életképtelenségét mesélni el olyan példákkal, hogy nem tudtak fürdeni, mert nem volt a kádhoz dugó, vagy állásinterjú után másnap délre visszahívást ígértek neki, de ez csak du történt meg, és telefonba lebassza a faszit, hogy miért csak most telefonál, amikor ő délre várta a visszahívást.

Aztán a következetlenségek: nem tudok angolul, nem tudok angolul, nem tudok angolul, nem tudok angolul, majd a buszvezető azt mondja neki, hogy azonnal szálljon fel a buszra, mert nem maradhat itt egyedül, és tegnap is megkéseltek két lányt a környéken, és azért mert Hasfelmetsző Jack-et elfogták, még nem jelenti azt, hogy London biztonságos, majd még a londoni közlekedést is elmagyarázta neki úgy, hogy soha többet nem téved el, persze ezt mindenki megérti, ha nem tud angolul.
Aztán a másik kedvencem: pécsi vagyok, pécsi vagyok, pécsi vagyok, pécsi vagyok, aztán már a falumban ezmegaz.

Mielőtt belevágtam beleolvastam a véleményekbe, és volt, aki azt írta, hogy ami a magánéleti részeket illeti, az gáz, de a londoni részek jók, ezzel tökéletesen egyet értek, de azt hozzátenném, ha jóindulattal ollózok, akkor kb 4 oldal a tényleges londoni dolog, a többi magánéleti.

Kiss Angélának innen azt üzenem, ne csak olyanokkal olvastassa el a könyvet, mielőtt a kiadóhoz küldi, akik szeretik őt, meg ismerik őt, hanem olyanokkal is, akik nem ismerik pl, mert az olyanok megmondják, hogy ezzel anyám, totál idiótát csináltál magadból nyilvánosan is.

Most pedig a legnagyobb kérdésre is válaszolok; miért is olvastam végig mindezek után? A dac. Ez az a tipikus wc-n olvasható könyv, amit minden oldal után letesz az ember, hogy ezt nem vagyok hajlandó tovább olvasni, de aztán elkezd dolgozni a kisördög, hogy már csak azért is végigolvasom, hát én megtettem. Igaza volt, @Galagonya33-nak, hülye vagyok, hogy ilyen szarokat olvasok, ahelyett, hogy jó könyveket olvasnék.

Kèt ès fèl èvvel kèsőbb; Kiss Angèla a facebookon kèrt h kedveljem az Itàlia csak oda oldalàt. Valamit fèlreèrthetett…


Lahara
2.0/5

Mindenek ​előtt meg kell jegyeznem, hogy a borító ritka ocsmány. Ezt a szakmai szemem látja, és ha magasról tennék arra, hogy mi néz ki jól, dekoratívan vagy egy grafikus szemével normálisan, akkor is ugyanezeket mondanám.
Amikor megláttam a könyvtár polcán, tudtam, hogy ez az a könyv, amit keresek, holott, konkrétan nem tudtam róla korábban, és nem is nagyon kerestem. De ez az a könyv, ami arról szól, hogy egy magyar lány minimális nyelvtudással – bocs, az ő esetében nuku nyelvtudással – kiment Londonba dolgozni és élni. Yeah! Használati útmutató, lehet, vissza sem viszem! – gondoltam az elején. És valóban, tényleg vannak benne hasznos tanácsok, még ha nem is konkrétan, hanem csak a mások hibáiból való tanulás módján. Ez rendben is van. De a magánéleti dolgok annnnnnnnyira nem érdekeltek. A kulturális eltérésekből adódó bakik igen, de a randizgatások és a belső érzelmek nem. És a borító randa, vagy ezt mondtam már?


Lulma
3.5/5

Valaki ​1, valaki 5 csillagot ad… enyém a majdnem középen elhelyezkedő 3,5. Könnyű kis limonádé, de egyszer elég volt :D


mcborzaska
1.5/5

Kicsit ​szórakoztató könyv, néha volt benne egy-két vicces szituáció. Tökéletes példája a könyv annak, hogyan ne vágjunk neki a nagyvilágnak :D Aki pedig Londonba készül, az kap egy kis ízelítőt abból, mennyire nehéz ott munkát keresni.


Bohemian
0.5/5

Ehhez ​a könyvhöz egy cserélvel jutottam hozzá – mert nagyon akartam. De azóta is a fejemet verem a falba emiatt, hogy ezt akartam egy Vándorsólyom kisasszonyért…

Londonba-menetelem előtt szerettem volna minél több erről szóló könyvet elolvasni. Hogy milyen az élet oda/idekinn. Viszont ez másról sem szólt, csak hogy éppen melyik kan van a soron, és hogy a mai napig egy tamponnal a testében él, ami valahol fennakadhatott a “főszereplő” agyában……

Mindenbizonnyal én vártam totálisan mást ettől a könyvtől, ezért vagyok annyira kiakadva rajta, de mindemellett mindig is utáltam az ilyen jellegű, semmitmondó írásokat.

Még azt a fél csillagot sem érdemelé, az is csak plusz – kár, hogy nem lehet minuszba csillagozni…


soofia9
4.5/5

Jó ​humorú ,olvasmányos könyv.


Anna_Casea
3.5/5

Kedves ​könyv volt, jókat nevettem rajta.


zakkant
3.0/5

Hasznos ​olvasmány lehet a külföldre vágyódóknak, A London csak odából néhány tanácsot elleshetnek arról, hogy hogyan nem érdemes belekezdeni az ismeretlenbe, vagy a munkakeresésbe Angliában. A főszereplő kitartása azért elég példaértékű volt, még akkor is ha néha megráztam volna, hogy térjen észhez ezt nem így kell csinálni, apránként azért ő is rájött az elrontott dolgokra.

Egyébként rövid kis olvasmány egyébként a London csak oda, nagyjából kiszámítható fordulatokkal, de volt benne pár vicces / kínos jelenet a félreértett angol szavak miatt. Egy délután alatt kiolvasható könyvecske ez, ami tartalmaz pár jó mondatot.


Jdit
4.5/5

Könnyed, ​szórakoztató kis könyv, viszont színtiszta tényekkel szembesít minket. A kezébe nyomnám pár embernek, mielőtt útnak indulna. Ahogy mondani szokás “ott sem kolbászból van a kerítés.” És ezzel jobb tisztában lenni.


Galambdúc
4.0/5

Londonba ​készülőknek és ott élőknek különösen használható, élvezetes írás – örömökkel, buktatókkal, kudarccal és felemelkedéssel, de előre szólok, eléggé csajos, úgyhogy értitek. A mostani kivándorlási hullámban nem csodálkoznék, ha egyre többen olvasnák…


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
3.1/5

Statisztika

11.7
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók