Ajax-loader

A ​világjáró geográfus, Balázs Dénes, földünk egyik legvadregényesebb térségébe, Amazónia dzsungelvilágába, a félelmetes “zöld pokolba” vezeti el olvasóit. Utazásának az adott indítékot, hogy az utóbbi években vészjósló hírek érkeztek az Amazonas vidékéről: féktelenül pusztítják az őserdőt és irtják az indiánokat. A környezetvédők megkongatták a vészharangot: ha a pusztítás így folytatódik, kétezerre vörös sivatag lesz az őserdők helyén, megsemmisül földünk legnagyobb “oxigéngyára”, és csak fényképek emlékeztetnek majd a kiirtott indiánokra. Mi az igazság mindebből? Ennek tanulmányozására vágott neki szerzőnk Amazóniának, hogy saját szemével győződjék meg a valóságról. Előző vállalkozásaihoz hasonlóan Amazóniába is csak egy hátizsákkal indult, és ahogy a Föld bármely pontján, az őserdő mélyén is talált segítőkész honfitársakat: egy gumifarmert, egy indiánokat gyógyító orvost, sőt egy muzsikus Bartók-tanítványt…
A véletlen szerencse hozzásegítette, hogy csatlakozhasson egy venezuelai expedícióhoz és felkereshette Amazónia egyik legelmaradottabb népcsoportját, a waika indiánokat.
Balázs Dénes az első magyar geográfus, akinek sikerült végigjárnia földünk leghatalmasabb folyamát, az Amazonast – a torkolattól a forrásig.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók