Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


diamondfox
5.0/5

Nekem ​még mindig az egyik legkedvesebb Fable kötetem. Imádom, akárhányszor olvasom újra. Emlékszem legelőször A golyó című kis szösszenet ragadt meg még középiskola elején. Most főiskola végén nem is igazán tudnék választani, mindegyiknek van valami plusza, amiért szeretem :)


AniTiger
3.0/5

Be ​kell vallanom, hogy anyumnak a kiadása óta megvan az első kiadás, de pár oldal után többször is feladtam, mert hártyavékony, átlátszanak a betűk az oldalakon – én meg szemüveges vagyok és így is elég rossz a szemem. Sosem értem Talpig Jane történetének a végére… illetve MOST sikerült! Sőt az összes többit is elolvastam, ha már nálam volt egy új, bővített kiadás.

A kötet sokféle novellát tartalmaz: hosszú-rövid írások váltakoznak, amelyek jobbak-rosszabbak, izgalmasak és unalmasak. Több kiemelkedően jó történetet találtam a könyvben, amit sajnáltam volna, ha nem olvasok el, de akadt olyan is, amin gyorsan átfutottam és nem kötött le.

Vavyan Fable férfikaraktereiért most is odáig voltam – ide nekem Gianettot, Bogartot és Jason Fleetet! -, de azért érdemes tudni, hogy a kötet főleg erős női karaktereket vonultat fel.
Klasszikus Fable írások – humoros szövegek, kifigurázott karakterek, romantika, krimi. Az én kedvenceim ők voltak: Halotti torta, Szikrázó éjjel, Halálharmat, Halálosan banális, de azért a Defekten is elröhögcséltem.

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/05/vf-edesmintabun.html


Fairymysz
3.5/5

Majd ​30 évvel ezelőtt sokkal jobban tetszett nekem ez a novellás gyűjtemény. Persze, még így is találtam köztük olyat, ami még mindig ugyanúgy megfogott. Ilyen a UFO kapitány jelentése, a Halálosan banális és Szikrázó éjjel vagy a „Szép esténk lesz…”
Még mindig nagyon sok aktualitást találtam a mai politikai és úgy általában élethelyzetre.


kuliga
4.5/5

Nagyon ​jó volt ez a novellás kötet. Legjobban a Szikrázó éjjel tetszett, dőltem a nevetéstől, miközben olvastam, a családomat felolvasással szórakoztattam (ők nem díjazták annyira :)).
Volt egy-két történet, ami nem annyira tetszett (Főleg a Morbidák), de nagyon jól szórakoztam a többi történeten. Nagyon kár viszont, hogy olyan vékony papírra nyomtatták a kötetet (én könyvtári példányt olvastam), nagyon kellett vigyáznom, hogy ne sérüljön meg olvasás közben.


klaratakacs
5.0/5

Azt ​hiszem Vavyan Fable-nek van némi része abban, hogy nyomozó lettem. De ki ne akarna Talpig Jane lenni? Vagy bármelyik erős, gondolkodó értelmes hős, az ő könyveiből.
Mert az ő meséiben sok ilyen van, nőből is férfiból is. Csak a világból hiányoznak. Az emberek többsége egyszerű, mint a stukker. (by Jason Fleet)
A kötetet megjelenéskor már olvastam, akkor is szerettem, bár a morbidák nem tetszettek. Most az új kiadás jutott és azt hiszem én felnőttem, a világ pedig hozzáromlott a morbidákhoz. Most ezek tetszettek a legjobban.
A humora pedig még mindig üt nálam (a mostani könyveiben már nem találom ezt meg), de annak ellenére kuncogtam jókat, hogy néhány történetre szó szerint emlékeztem.


KillerCat
5.0/5

Kötelező ​olvasmánnyá kéne tenni az értelmező szótár mellé.

“Az érzelmes pasas. A pasas, akinek lelke van. A pasas, aki nem létezik.”

“Aranyszabály, csak férfiaknak: ha a nő kérdez, ne válaszolj. Bármit mondasz ellened fordítja. Kizárt dolog, hogy eltaláld, mit akar hallani. Ugyanis ő sem tudja.”

“Kötelező olvasmánnyá kéne tenni az értelmező szótárt.”


Bubi
4.5/5

Mit ​is mondhatnek….vagy inkabb mit nem fogok mondani. Egyetlen jellemzes illik ra es ez pedig tobbet mondd, mindennel: Meseanyo.
Koszonom, hogy ujra kiadtak ezt a csodat es megszerezhettem..
U.i.. Sokaig gondolkodtam…Legyen csak Meseanyo vagy Mindig Meseanyo… Aztan rajottem. Meseanyo Orok.


Röfipingvin
3.0/5

A ​stílus hamisítatlan, de a történetek közül nem mindegyikkel találtunk egymásra…


Stiga
5.0/5

Nos, ​ez nagyon érdekes volt. Sok kis (olykor hosszabb) novella a megszokott-szeretett stílusban. :) Mindegyikben volt valami, ami megfogott, ami hozzám szólt, amivel tudtam azonosulni valamilyen szintet, de (természetesen, ilyen az én formám) az utolsó fogott meg a legjobban. abban valahogy sokkal inkább éreztem MAGAMAT, mint a többiben. A szavak hozzám szóltak, olykor engem írtak le. És ez félelmetes (félelmetesen jó) érzés volt. Édes volt, mint a tejcsoki. Vagy mint a bűn…


Dottie
4.5/5

Naponta ​csak egy történetet olvastam, hogy sokáig élvezhessem Fable stílusást, amit imádok. Mindegyik sztori más és mégis nagyon szerethető. A kedvencem a Szikrázó éjjel.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

5.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók