Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


KillerCat
5.0/5

Nagyszerű ​kaland volt ez,Odd szemszögéből ismerhettük meg a világát,ami bámulatos és félelmetes egyszerre.


Katalyn77
4.5/5

Jó ​kis könyv volt, pörgős, olvasmányos, tetszett a humora, izgalmas volt a történet. Végig izgultam, és le sem bírtam tenni, míg a végére nem értem.Nem az első könyvem volt Koontz- tól, de most tuti beütemezek tőle több könyvet elolvasásra :),nagyon tetszik a stílusa.


szilva81
5.0/5

Könnyen ​olvasható, cselekménydús történet, mely végig ébren tartotta a figyelmemet és csak úgy faltam az oldalakat. Szórakoztató, izgalmas és titokzatos, nem kell nagyon mélyen gondolkoznunk olvasása közben, csak kikapcsolódni.


PimPo
4.5/5

Tetszett ​ez a könyv. Sajnálom, hogy a filmet már kétszer is láttam előtte, és így már tudtam hogy mi lesz a vége. De viszont annak örülök, hogy rátaláltam erre a könyvre, még ha a film alapján is. Voltak apró eltérések a film és a könyv között, de nem akkorák, mint amilyenek lenni szoktak. A cselekmény pörgős és gyorsan lehet vele haladni.Nagyon megszerettem Odd Thomas-t és miatta biztos hogy elfogom olvasni a többi kötetet is… Sőt még az író más könyveit is megkörnyékezem.;)


Voorhees
2.5/5

A ​Frankenstein pentalógia után ez a második próbálkozásom az íróval, és az első olyan olvasásom tőle, amit önállóan írt. Sajnos úgy tűnik, a Victor Helios könyvek izgalmasabb oldala nem Koontz-tól származott.

A könyv egy adrenalinlöketnek indult, később azonban lelassul és teljesen széthullik a történet. Odd folyamatos gondolkodása, mondhatni töketlenkedése, az idegesítően részletes magyarázatok egyszerűen megölik az izgalmat. A regény annyi feszültséget sem tartogat, mint egy elektromos kisvonat néhány voltos eleme.

Rossz szájízzel olvasom az olyan könyveket, melyekből az alapötletből kiindulva sokkal többet is ki lehetett volna hozni. Adott egy fiatal srác, aki látja a halottakat, kommunikál velük, segít nekik, de itt el is van vágva az egész történet. A cselekmény semmi ijesztő elemet nem tartalmaz, a halottak látványa Odd számára közömbössé vált, ezért az olvasót sem izgatják különösebben. Egy ponton {{Mikor Odd a Robertson lakás “fekete szobájában” jár}} még izgalmas is lehetett volna a történet, de aztán annyira leült a sztori, hogy félúton kitaláltam az egyébként faék egyszerűségű végkifejletet, mely őszintén szólva, különösebb gondolkodást nem igényelt.

Koontz nálam továbbra sem ér Stephen King-nek még a lábnyomába sem. Nem tudom, fogok-e még olvasni tőle, mindenesetre ilyen gyenge teljesítmények nem motiválnak. Ez a könyv jóindulattal is sajnos csak gyenge közepes.


bokrichard
4.5/5

Sok ​évvel ezelőtt, van az már 8 is, olvastam a Rossz hely c. könyvét Dean R. Koontz-nak. Ma valahogy feltámadt bennem az érdeklődés, és választottam egy olyat, ami hasonlóan jónak lett értékelve, így elkezdtem Odd Thomas történetét. A kezdő kötet szinte tökéletesnek mondható. Kellően pörgős, nincs benne üresjárat, izgalmas, helyenként ijesztőnek is mondható. Nagyon szimpatikusak a szereplők is, nagyon megkedveltem a “furcsa” Thomas-t és a barátnőjét is {{de miért kellett meghalnia??}}, nagyon frappáns ötlet a halottlátás is, igaz, ez már a tv-seket is megihlette, de könyvben sem rossz. Szóval amint lehet folytatom a sorozatot.


Ez ​egy király történet! Nagyszerű ötlet, kellően izgalmas, szórakoztató karakterek, és nagyszerűen eltalált befejezés. A főhős erőltetett humorizálása ugyan elvett a történetből, de a mellékszereplők feljavították a végeredményt. Ajánlott olvasmány!
Update: Megnéztem a filmet. Egészen jól visszaadják a könyvet, de csak a film alapján eszembe se jutna elolvasni.


Lady_Blanche
5.0/5

Plutyka ​közre működésével végre eltudtam olvasni az első Koontz könyvemet. Ő adta kölcsön, s amiért nagyon hálás is vagyok neki. S bár említette, hogy van jobb könyve is az írónak, (amit el is hiszek neki,) attól függetlenül, egy maradandó élményt nyújtott a könyv. A felrobbant tehéntől kezdve, a tekergő bodach-ig, nagyon szellemesen felépített olvasmány volt. Legjobban, Szörnyű Chester és Kicsi Ozzie alakja tetszett. Ám más karakterek is nagyon édekesek voltak. Még egyszer nagyon szépen köszönöm Plutykának azt, hogy olvashattam általa ezt a történetet.


danlin
4.5/5

Az ​ötletet és a főszereplőt, Odd-ot imádtam, annak ellenére, hogy kissé lassan fogta fel a különböző jelek jelentését. Számomra világos volt, hogy ki (az egyiket tudtam, főleg miután Odd meglepetést talált a kádba, de már a tetkó gyanús volt) fog ölni, hol, és hogy ki fog meghalni. Ehhez nem kellett igazán sok, ha nem lett volna következő rész, akkor Odd maga is szoba jöhetett volna, de így hogy egyetlen egy személyhez ragaszkodott, biztosra lehetett menni.
Tehát kicsit kiszámítható volt, de egy jó sorozat kezdés, és remélem sikerül végig olvasnom.


doracsoti
4.5/5

Nagyon ​szeretem ezt a könyvet.Már 4 olvastam, ebből egyszer angolul.Izgalmas és magával ragadó volt számomra, de a végével vitatkoznék, erre nem számítottam.
A többi Odd Thomasról szóló könyvét is olvastam, de egyik sem sikerült ilyen jóra mint ez.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

8.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók