Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


gab001
5.0/5

Valóban ​hihetetlen sok információt tartalmaz Georgiana életéről és minden vele kapcsolatos dologról; elsősorban a politikáról, s a társadalmi viszonyokról. Hihetetlen, hogy mekkora munka van benne, szinten egymást érik a különböző személyek leveleinek idézetei és a lábjegyzetek, amelyek további plusz információt tartalmaznak. Ráadásul mindezt olyan apró betűvel, hogy akár egyetlen oldalon belül megdöbbentő változások mennek végbe. Mégis egyszerűen imádtam ezt a könyvet! Az írónő olyan lenyűgöző stílusban ír erről a korról, hogy időnként jobban izgultam mint bármilyen jobb krimin. A sorok között érződik a tárgyilagosság mellett az írónő rajongása is Devonshire hercegnője iránt, ami átragad az olvasóra is. Számomra az a típusú könyv, aminek az olvasása közben megszűnik a világ és egy másikban találjuk magunkat, amiből nehéz szabadulni. A film sokkal kevesebbet nyújt, de a könyv hatására még inkább tetszik, mert jobban megértettem az összefüggéseket és örülök, hogy sikerült megragadnia a könyv és a kor hangulatát. Kedvenc lett.

Köszönöm @Agatha-nak, hogy kölcsönadta és a haladéktól sem riadt vissza! Bevallom nehéz szívvel adom vissza, mert nekem ez a könyv egyszerűen kell! :))


aram76
3.0/5

A ​film régebben nagyon tetszett, gondoltam könyvben is elolvasom. Hát…nem mondom, hogy nem volt érdekes, rengeteg történelmi adatot lehet megtudni belőle, de valahol kicsit mégis másra számítottam. Nagyon száraz, tele tényekkel, semmi párbeszéd. Nehezen verekedtem át magam rajta, olvasmányosabban biztos jobban tetszett vona.


almosehes
3.5/5

Egyrészt ​lenyűgözőnek találom azt a sok kutatást, levéltári munkát, utánaolvasást, ami a könyv mögött áll, hiszen a könyv nagy részét levelekből, cikkekből, naplóbejegyzésekből állította össze az írónő.
Másrészt szememben nem is a sok politika csökkentette a könyv értékét (engem az egész jól lekötött), hanem az, hogy mivel csak a forrásokra támaszkodott, és gondolom mindenképpen hű akart maradni a valósághoz, nem igazán bontotta ki a szereplők érzéseit, lelki világát, nem tudunk meg konkrétumokat a családi életükről (pl. mit csináltak otthon, családi körben, miről, és milyen stílusban beszélgettek), illetve gyakorlatilag semmit sem tudunk meg Georgiana és Gray szerelméről, alig némi előzmény után egyszer csak teherbe esik tőle. Ezt a szálat is jobban ki lehetett volna bontani, ha kicsit a fantáziájára is hagyatkozik. Szerintem nem csökkentette volna a mű történelmi hitelességét, viszont nagyban növelte volna az élvezeti értékét.
Megérte elolvasni, de lehetett volna jobb is…


Duduci
4.0/5

Nem ​egy könnyed olvasmány az biztos, rengeteg név van benne, rengeteg információ a korról, a politikáról, Georgináról, az életéről. Szóval, nem semmi könyv, azért néhol – főleg a politikai nézetek elemzésénél igencsak – unatkoztam, mert ez engem nem nagyon mozgat. De, alapvetően le a kalappal a szerzőnő előtt, hogy ennyi munkát beletett a regénybe. Ez így nagyon korrekt. Láttam a filmet is, hát a könyv jobban tetszett, sok mindent kihagytak belőle, s nekem kicsit más jelleműnek jött le a hercegnő, mint ahogy a filmben ábrázolták, de ez már tudjuk be a rendezői szabadságnak.


Kata0403
-/5

Igazság ​szerin azért akartam elolvasni A hercegnőt, mert tavaly láttam a könyvből készült film előzetesét és nagyon tetszett. Amikor nekiláttam Georgiana történetének kicsit csalódtam, de aztán mikor egyre tovább és tovább olvastam egyre jobban elnyerte a tetszésem. Véleményem szerint a Hercegnő egy elég megosztó figura. Én személy szerint nem tudtam, hogy hová soroljam: a jók, vagy a rosszak közé. A súyos játékfüggőség (amit később sikeresen leküzd) mindenképpen negatív dolog, azonban a következményeit is nyomon követhetjük. Viszont sokkal több minden szól Gerogiana mellet: a gyermekei szeretete (törvénytelen gyermekét sem hanyagolja el), pénzügyi nehézségei ellenére ad másoknak is és a mérhetetlen jósága, valamint szeretete. Az is hihetetlen, hogy ezen kívül még tehetséges író is (könyvben olvasható versei nagyon jók és a regénye Az angyal is jónak tűnik az események leírása alapján). És ez csak néhány a sok közül. Viszont nem csak a főhősnő jó tulajdonsága csillannak meg, hanem péládul férje megértőkészsége (igaz nem minden esetben). Nagyon örülök, hogy elolvastam, mivel Georgiana története nem egy szokványos regény és újraélhettem az akkori kort.


A ​könyv egy iszonyatos kutatás eredménye, csak becsülni tudom. A magyar kiadás viszont botrány, ennyi helyesírási-szerkesztési hibával nem is engednék könyvet kiadni.


Nonszi
2.0/5

Egyetlen ​dolog eddigi életemben, amit megnyertem a film vetítése előtt.Gondoltam, ha így van, akkor már csak illik elolvasni.
De szenvedtem vele.A sok unalmas leírás…A film sokkal jobban magával ragadott.


Salsita
5.0/5

Tudományos ​alapossággal, de nem tudományos szárazsággal megírt könyv. Izgalmas volt egy “hétköznapi” arisztokrata nő szemszögéből bepillantást nyerni abba a korba, amelyből szinte csak a francia forradalmat és az ahhoz kapcsolódó folyamatokat ismerhetjük. Jó volt olvasni a többi, a korszakot meghatározó eseményről. A “regény” besorolás valóban nem illik rá, de nem egy szempontból élvezetesebb mű, mint számos regény, amelyet olvastam.


Amadea
4.5/5

A ​borító és a film miatt a könyv elég csalóka, ugyanis a regény valójában egy dokumentumszerű életrajz, csak az vágjon bele, akit nem untat a korabeli poltiikai helyezetek könyvhossziglan tartó taglalása sem, a francia forrdalomtól a tory-whig küzdelmekig.


Demóna
2.5/5

Nem ​volt rossz könyv, de néha unalmas és száraz . Nekem a film sokkal jobban tetszett, de nem bánom, hogy ezt is elolvastam, mert legalább több mindent tudtam meg.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

65.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók