Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Roszka
5.0/5

Kicsit ​tartottam ettől a könyvtől, mert amiket eddig olvastam az írónőtől, nekem túl nyálasak voltak.
Ez a történet teljesen más, bár a fő szál itt is a szerelem. Egy kisfiú szemével látjuk az édesanyja és mostohaapja történetét. No meg persze Egonét is.
Ez a könyv a féltés és a szeretet könyve. Fiatalabb, jóképű férj és kicsit idősebb, sikeres szobrásznő története. És a gyereké, aki hamar átlát a szitán. Nekem nagyon tetszett.


metahari
3.0/5

Egy ​ideig nem jelent meg Magyarországon az írónő, azután és 1989 után igen. Az elsők között volt, akit leporoltak. Mert még élt az a korosztály, aki az első kiadáskor volt lánglelkűen romantikus fiatal lány, ábrándokkal és elvárásokkal, hogy milyen is az a szerelem. Aztán később jött a Danielle Steel, mert ő még él… nnna. A filléres romantika örök, a könyvről ennyit. Az a kérdés csak egy kicsit piszkál, percekre, hogy vajon a vöröscsillag-az-égen korában miért volt ez tilos. Az agymétely ha megvan, nem mindegy, hogy milyen? Na jó, vicceltem. Amikor én olvastam, én is filléresen fiatal voltam, lánykollégium, mi kellhet még? Akkor tetszett, a folytatását is elolvastam, aztán mentem a könyvtárba orosz irodalomért.


Marcsusa
4.0/5

Jó ​kis történet, régi nyelvezettel, ami nekem kifejezetten tetszett. Könnyű volt olvasni, gyorsan haladtam vele, olvastatta magát a könyv. A végén az a nagy csavar, amikor Ács Edina elmondja a fiának, hogy hosszú-hosszú évekkel korábban mi történt… na itt aztán elég sok minden eszembe jutott! Mi van ha előbb megtudja Egon?! Mi van ha nem úgy alakulnak a dolgok?! De ezt az írónő így gondolta, így kellett lennie. Pedig Sanyi nem volt szimpatikus egy cseppet sem, így a végén már értem a cselekedeteit, de nem értek vele egyet…


sarahangel
5.0/5

11 ​éves korom körül félig suttyomban olvastam ezt a könyvet, mert hát nem az én korosztályomnak való volt. ;) Felnőttfejjel olvasva ugyanolyan jónak tartottam, úgyhogy meg is lepődtem most kicsit, hogy nem túl jó az értékelése, mert én igényes könyvként emlékszem rá. Az viszont érdekes, hogy az írónő többi könyvének valahogy nem sikerült nekiállnom, és ha jól tudom, azok más stílusúak, az Egon naplója kilóg a sorból.


Egy ​ismerősöm ajánlotta és azt kell hogy mondjam nem csalódtam. Elsőre Szilvási Lajos Egymás szemében c. könyve jutott eszembe viszont ez a könyv vegyes érzéseket hagyott bennem. Kellett egy kis idő míg feldolgoztam.


Ivett_
4.0/5

Kb. ​3 éve olvastam, és komolyan megrázott. Sok borzongató könyvet olvastam azóta, de erre mindig emlékezni fogok. Egy hónapig nem vettem könyvet a kezembe, mert meg kellett emésztenem. A vége szerintem fantasztikus volt, éppen olyan, mint Kenneth legtöbb írása.


Dawn_Silver
3.0/5

Az ​írónő ez a könyve kicsit más, mint a többi, hiszen ezúttal egy kamasz fiú szemén keresztül mutatja be nekünk a történéseket, nem pedig több szálon fut a cselekmény. Végigkísérhetjük Egon sorsát, aki képtelen feldolgozni, hogy sérült lába miatt kicsit más, mint a többiek. Már-már betegesen önbizalomhiánnyal küzd, és ez az önbizalomhiány idővel gyűlöletté alakul, amelyet főleg édesanyja csinos, izmos fiatal férje iránt táplál. Hiába az első nagy szerelem Egon életében, tudat alatt végig féltékeny Sanyira. Ez, és az édesanyja iránti féltés vezet a tragédiához.
Nem értettem egyet Egon döntésével, de az nyilvánvaló volt, hogy mennyi harag gyűlt össze benne az évek során. Ám a végén kapott egy nagy pofont, amin én már csak keserűen mosolyogtam.


tgorsy
-/5

Ugye ​nem komoly, h. ez egy “világhírű” írónő??? És hol van a csodálatos lélekrajz? De a legnagyobb rejtély: Hogy került ez a könyv a mi házunkba?
Nem csillagozom, mert felet sem érdemel.


clarisssa
5.0/5

ma ​már kicsit szégyellem, de bevallom, volt egy rövid, pár hétig tartó Claire Kenneth-korszakom kistini koromban. tetszettek a könyvek, időtöltésnek, kikapcsolódásnak igazán jók voltak, de kicsit egy kaptafára készültek, így sok részletre egyáltalán nem is emlékszem. kivétel talán az Egon naplója, az valami miatt megmaradt az emlékeim között.


Vicza
4.0/5

Kicsit ​más történetre számítottam. De legalábbis happy end-re.
Mindettől függetlenül nem volt rossz. Egy nap alatt ledaráltam, nem lévén jobb dolgom.
Felmerült bennem néhány kérdés. Például, az első és legfontosabb: 1;Nem léteztek magánnyomozók? Az simán meggyőzhette volna az anyját mindenről. Vagy legalább más megoldás erre a problémára, nem az önbíráskodás. Elvégre az rányomta bélyegét az életére is.
2; Miért is nem lehetett elvenni Ildikó? Nekem ez fájt a legjobban. (tudom a lelki teher miatt sem) A boldog befejezés ez lehetett volna. Ámbár boldog befejezés sem lehetett, hiszem 1937-et írtunk, tehát nem soká ránk robban a II. világháború… Egon élete talán már megpecsételődött születésekor.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók