A könyv tartalmáról: a szerző két könyve található egy kötetben: A nyers család (Raw Family) az orosz származású Boutenko családról szól, akik 1990-ben emigráltak az USA-ba. Évekig a szokványos amerikai ételeket ették, aminek az lett a következménye, hogy mindannyian megbetegedtek. A végső rúgást az adta, amikor Viktória megtudta, hogy 9 éves fiának gyógyíthatatlan gyermekkori cukorbetegsége van, és élete végéig inzulin injekciókat kell kapnia. Kétségbeesve kereste az alternatív megoldást. Elkezdte megfigyelni az egészségesen kinéző embereket, és gátlásosságát legyőzve, megszólította őket. Egy nap meglátott egy sugárzó arcú, boldog hölgyet egy bankban, és tőle is megkérdezte, hogy ismeri-e a cukorbetegség alternatív gyógymódját. A hölgy története, hogy sikerült meggyógyulnia egy béldaganatból mégpedig 100%-osan élő, nyers ételek fogyasztásával megdöbbentő volt Viktória számára, de a szíve azt súgta, hogy az ő családja számára is ez lesz a helyes út. A könyvben mind a négy családtag a saját szemszögéből mondja el, hogyan változott meg örökre az élete…
Az Életet adó zöldek-ben (Green for Life), mely néhány évvel később íródott, Viktória a zöld levelekről és a belőlük készült turmixokról közöl meghökkentő információkat. Új nézőpontból közelíti az emberi táplálkozást, összehasonlítva csimpánzok és az emberek étrendjét. A Roseburgi kísérlet, melyet Viktória és Dr. Fieber végeztek el, feltárja a zöldturmix-ivás egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Kapcsolódó könyvek
Lénárt Gitta - Élő ételek könyve
Az élő – azaz nyers, 43 ºC fölé nem hevített – ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik. A hőkezeletlen, magas energiájú növények és gyümölcsök olyan „energiabombát” jelentenek szervezetünk számára, amely biztosítja egész napi aktivitásunkat. Növekszik koncentrációs képességünk, fizikai teljesítményünk, eltűnnek a gombás megbetegedések, bőrünk élővé, tisztává válik. Természetesen mindezek mellett ha igényünk van rá, ehetünk főtt ételeket is. A fontos az, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, s ezt nagy örömmel, megelégedettséggel tegyük! Ebben nyújt segítséget ez a Magyarországon úttörő könyv.
Lénárt Gitta - Élő italok könyve
A smoothie nevet mind hallottuk már, kapni lehet minden nagyobb bevásárlóközpontban, ám kevesen tudják, hogy valójában mit is takar ez a név. A nyers vagy élő italokat hívjuk így, amik magát az életenergiát jelentik. Az élő italok – azaz smoothie-k - forradalmi változást hoznak életünkbe, olyan mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget juttatunk a szervezetünkbe, aminek megrágása igen sok időt és energiát venne igénybe.
A turmixolás, facsarás hatására a sejtfalat feltörjük, így az italokból a tápanyagok nagyon gyorsan felszívódnak, szinte azonnal eljutnak sejtjeinkhez és természetes energiákkal táplálják azokat. A frissen készített zöldség- és gyümölcslevek rendszeres fogyasztásával megerősítjük immunrendszerünket, így segítjük a szervezet öngyógyító törekvéseit.
Lénárt Gittának, az élő ételek első számú magyarországi szakértőjének előző két kiadványának - Élő ételek könyve és Élő édességek könyve - elsöprő sikere, a szerző számos rádió- és televíziós meghívása és szereplése azt igazolja, hogy egyre többen keresünk olyan megoldásokat, amelyek segítségével megőrizhetjük egészségünket, karcsúságunkat, ugyanakkor ízlelőbimbóinknak is felejthetetlen élményt nyújtunk.
Nagy szeretettel ajánljuk a sorozat következő kötetét, mely az élő italok, a nyers levek világába kalauzolja az ínyenc érdeklődőt.
Lénárt Gitta - Élő édességek könyve
A szerző ezúttal a legsikeresebb édességreceptjeit osztja meg lelkes olvasóival.
Az élő ételekre jellemzően ezek a finomságok hőkezelés, sütés és főzés nélkül készülnek, így a bennük található értékes tápanyagok, vitaminok és enzimek továbbra is kifejthetik áldásos hatásukat. Az alapanyagaik között elsősorban rostban gazdag gyümölcsök és olajos magvak szerepelnek, nem tartalmaznak azonban lisztet, tojást, tejtermékeket, fehér cukrot.
Fontos szempont, hogy a legtöbb édesség néhány perc alatt elkészül. Nincs szükség hosszú sütési időre, a tisztítás, a szeletelés vagy a turmixolás után rövidesen tálalhatjuk az ízletes, egészséges falatokat.
Gitta sikere többek között lenyűgöző fantáziájának és kreativitásának köszönhető, amelyet a könyv igényes kiállítása is híven tükröz.
Lénárt Gitta - Lúgosítás élő ételekkel
A legtöbb betegség oka szervezetünk elsavasodása. Lénárt Gitta legújabb könyvében 4 lépésre bontott, részletes programot nyújt olvasóinak, akik testük öngyógyító és önfenntartó erőit aktivizálva szeretnének átállni a lúgosító étrendre. A folyamatot a nyers konyha fotókkal gazdagon illusztrált, legfinomabb receptjeivel támogatja. Szerencsére egyre több ember ismeri fel, hogy az életmód szoros összefüggésben áll az egészségünkkel, és sejtjeink csak akkor boldogok, ha megfelelő üzemanyaggal tápláljuk őket. És mi a legmegfelelőbb üzemanyag? Ami természetes, tápegész, ahogy a természet létrehozta, a nap megérlelte: zöldségek, gyümölcsök, magok, csírák, friss hajtások. "Kedves Olvasó, ha szeretné saját kezébe venni egészsége alakulását, kérem, tartson velem, kövessen a könyvben leírt program végrehajtásában. Ismerje meg a hagyományos - savasító - étrend alternatívájaként kínált természetes, bázikus étrend alapanyagait, ételkészítési eljárásait! Lépésről lépésre bővítse ki étrendjét finomabbnál finomabb új ételekkel, melyek nemcsak az egészségét segítik visszaszerezni, hanem igazi gasztronómiai élményt is nyújtanak." Lénárt Gitta
Christine Bailey - Nyers ételekkel az egészségért
A nyers étrend nem csupán egy étkezési forma, hanem művészet, amely magában hordozza az egészséget, életenergiát és karcsúságot. A könyvben található ínycsiklandozó receptek bőséges választéka gazdagítja étrendünket, általuk megfiatalodunk, megtelünk frissességgel és életerővel. A pozitív eredmények megtapasztalásához nem szükséges azonnal teljes mértékben áttérni a nyers táplálkozásra. Együnk minél több nyers zöldséget, gyümölcsöt, kiegészítve friss csírákkal, magvakkal, s a hatás biztosan megmutatkozik. Az itt javasolt diéta:
• Csökkenti a testsúlyt
• Serkenti az emésztést
• Javítja az immunfunkciót – kevesebb megfázás és fertőzés
• Tisztább, ragyogóbb lesz tőle a bőr, egészségesebb haj”
„Akik még csak most ismerkednek a nyers ételek világával, azoknak azért ajánlom, mert a receptek pontosan tartalmazzák az alapanyagok mennyiségét, áztatási, elkészítési időket, így könnyen elkészíthetők. Többféle minta-étrend is segíti azokat, akik szeretnék megtapasztalni egy hétvégére, vagy akár egy egész hétre a nyers étkezés jótékony hatását. A „nyers életmód” programmal pedig bemutatja nekünk a könyv, hogyan térhetünk át erre az életformára, vagy hosszútávon hogyan egészítjük ki az étrendünket tápláló és egészséges, nyers ételekkel.
Akik már jártasak az élő ételek elkészítésében, azoknak azért ajánlom a könyvet, mert különleges étel-összeállításaival még változatosabbá tehető az eddig követett nyers étrend. A receptek között található sok-sok figyelemre méltó új alapanyag, ötlet, amivel jómagam is bővíteni fogom a saját recept-táramat.” Lénárt Gitta
Marga Zobel - Horst Weibelzahl - Lisa Mrose - Nyers ételek
A háziasszonyok mindennapos kérdése: MIT FŐZZEK MA? Szükséges-e egyáltalán minden nap főzni? Természetesen nem mindenkor indokolt a főzés. Miért ne tehetnénk változatosabbá étkezéseinket kevés munkával, főzés nélkül, rövid idő alatt? Ebben a könyvben 190 receptet találhatunk zöldségből készíthető salátákra, és több mint 100-at gyümölcsből készíthető ételekre. Bizonyára sokan idegenkednek majd az első pillanatban különösnek tűnő társításoktól, de ha kipróbálják, megváltozik véleményük. Bátran nekiállhatnak a salátakészítésnek: darabolják vagy reszeljék meg a hozzávalókat, keverjék jól össze, hintsék meg ízlésük szerint friss, zöld fűszerekkel és "szóróanyagokkal", és már készen is van a vitaminokban és ásványi, valamint rostanyagokban gazdag saláta!
Brian R. Clement - Theresa Foy DiGeronimo - Élő ételek az egészségért
Az "élő étrend" számtalan embert hozzásegített már ahhoz, hogy olyan, életüket veszélyeztető betegségeket győzzenek le, mint a rák, a szívbaj vagy olyan krónikus betegségekből kúrálják ki magukat, mint az asztma. Ez az étrend méregteleníti a szervezetet s egyben a testsúly szabályozás természetes módja is. Ebben a könyvben megtalálható a nyers táplálékon alapuló életmód minden fortélyát, módszertani útmutatót és több mint száz pompás receptet, melyek nehézség nélkül elkészíthetőek.
Ismeretlen szerző - Egészséges nyers ételek
A friss, nyers étel természetes színe és zamata különleges élvezetet nyújt, és olyan energiabomba szervezetünknek, amely biztosítja az egész napi aktivitást. A nyersen tálalt, hőkezeletlen ételek rendkívül egészségesek, hiszen természetes formában, a legmagasabb koncentrációban tartalmaznak vitaminokat és enzimeket, amelyek nélkül elképzelhetetlen lenne az élet. A nyers zöldségek ezenkívül természetes orvosságok is, hiszen lúgosítanak, magas az ásványianyag- és nyomelemtartalmuk, energiával töltenek fel, de nem telítenek el bennünket. A nyerskonyha-művészet előnye a könnyű és gyors elkészíthetőség, de mellette szól az is, hogy a nyers ételben megmaradnak azok a rendkívül fontos összetevők (enzimek), amelyek az étel főzésével tönkremennének. Szakácsunk szinte korlátlan választékban, levesek, saláták, fasírtok, töltött ételek, pudingok és turmixok formájában álmodta meg azt a harminchárom ételkülönlegességet, amelyet Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthet el. A kétadagos receptek mindegyiket kipróbáltuk, ezt bizonyítják az önmagukban is étvágygerjesztő ételekről készített fotók. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így az elkészítés módja, ideje, nehézségi foka és árfekvése sem marad ismeretlen.
Dr. Bucsányi Gyula - Egészséges nyerskoszt és nyers diéta
E könyvnek egyik feladata bizonyítani azt, hogy a természetes gyógymód, mint minden igaz és becsületes ügy, az orvosnak és a betegnek is egyformán barátja.
Az élet megváltozott körülöttünk. Az életkörülmények hatványozott terhet raknak vállainkra. A rohanás, a gyors élet, a technika szédületes vívmányai új, más élettani körülmények közé helyezték az embert és a régi táplálkozást büntetlenül csak kiváltságos szervezetű emberek folytathatják. A salakos megbetegedések, az ütőér-elmeszesedés, a hirtelen halálesetek, a rák, a tüdővész, a gutaütés óriási arányú elterjedtsége igazolja, hogy a táplálkozás reformja égetően szükséges.
Hogyan kapcsolódik be a nyers növényi étkezés a természetes gyógymódok közé?
A természetes gyógymódoknak mindenkor egyik fő ága volt a táplálkozás irányításával való gyógykezelés.
Ilse-Maria Fahrnow - Jürgen Fahrnow - Az öt elemen alapuló táplálkozás
Hogyan találhatjuk meg az optimális táplálkozásmódot a különböző élethelyzetekre: a hétköznapokra és munka mellett, stresszhelyzetekre és fogyáshoz? A kérdésekre a válaszokat a könyvben ellenőrző lista segíti, hogy ki-ki pontosan meghatározhassa saját energetikai állapotát. Találhatók benne receptek és javaslatok a mindennapi táplálkozáshoz, gyerekeknek szóló ízletes ételekre vonatkozó ötletek, komplex test- és relaxációs gyakorlatok az öt elem egyensúlyának megteremtéséhez, közérzetünk javítása érdekében. Ajándék étkezési tanácsadó poszterrel!
Ismeretlen szerző - Tündérkonyha
A könyv tündérei több, mint 200 olyan recept elkészítésébe avatják be az olvasót, amelyek nem tartalmaznak húst, tojást és tejterméket, ezért bátran főzhetnek belőle azok is , akik önszántukból vagy valamilyen betegségből kifolyólag speciális diétán élnek.
Oláh Andor - Reformkonyha
A természetes életmód és étrend elmélete és gyakorlata.
Ismeretlen szerző - Stresszűzők
Túl sok a munka, és túl kevés az idő? Nyugodjon meg, lazítson és oldódjon fel az ivólevek természetes erejével. Gyorsan és könnyen elkészíthető. Helyreállítja a szervezetet és életerőt ad. Finom és tápláló.
Ismeretlen szerző - Főszerepben a zöldség
A zöldségek a kiegyensúlyozott táplálkozás fontos szereplői, kedvező hatásuk biztosítja a napi jó közérzetet.Sokféleképpen elkészíthetők, egész évben szerepelhetnek étrendünkben, a hétköznapokon csakúgy, mint különleges ünnepi alkalmakkor, és mindig osztatlan sikert aratnak.
Szakácskönyvünken egy mesés receptgyűjteményt talál tele egészséges, ihletet adó zöldséges receptek gazdag leírásával, amleyek nemcsak pompás ízűek, de jótékony hatásúak is.
több tucat hagyományos és új recept
minden recept mellé étvénygerjesztő színes fényképek
külön kiemelt ismertetők, amelyek felhívják a figyelmet az egyes fogások táplálkozás-élettani előnyeire, valéamint részletezik a tápanyagtartalmukat
hasznos útmutató a zöldségek kiválasztásához és előkészítéséhez, a sütés-főzés fortélyaihoz
Ismeretlen szerző - Immunerősítők
Állandó meghűlés gyötri? Közönyösnek, levertnek érzi magát? Dobja fel az energiaszintjét, és segítse szervezete betegségek elleni küzdelmét a gyümölcslevek természetes erejével! Gyorsan és könnyen elkészíthető. Helyreállítja a szervezetet és életerőt ad. Finom és tápláló.
Loren Cordain - Paleolit válasz
Ugyan kit ne foglalkoztatna a kérdés: hogyan fogyhatunk le, töltődhetünk fel és fiatalodhatunk meg mindössze hét nap alatt? Loren Cordain, a paleolit életmód koncepciójának elismert szaktekintélye legújabb könyvében elárulja a titkot, melyet nem csupán személyes tapasztalatai, hanem három évtizedes kutatói munkássága is hitelesít. Rávilágít például arra, hogy a napjainkban leggyakrabban előforduló krónikus megbetegedések zöme egy egyszerű életmódváltással elkerülhető volna, hiszen e betegségek javarészt azért fenyegetik civilizációnkat, mert mostani életmódunk gyökeresen eltér attól az ősi, genetikailag kódolt rendszertől, amelyhez a testünk egykor alkalmazkodott. Így történhet meg, hogy egyes bennszülött populációk tagjai, akiknek semmilyen kapcsolatuk nincs a civilizált nyugati világ polgáraival, hírből sem ismerik a túlsúlyt, az agyvérzést, a magas vérnyomást, a szív- és érrendszeri betegségeket, a kettes típusú cukorbetegséget vagy a pattanásos bőrt. Cordain meggyőző kutatási eredményekkel támasztja alá az állításait, és részletes magyarázatokkal szolgál, miért érdemes elhagynunk az étrendünkből a tejtermékeket, a gabonaféléket, a hüvelyes zöldségeket és a burgonyát. Sőt, hétnapos étrendmintájával kapaszkodót is nyújt a kezdő, vagy ötleteket a haladó paleósoknak. Egy biztos: ha - fokozott odafigyeléssel - betartjuk az általa javasolt alacsony glikémiás indexű, omega-3 zsírsavakban gazdag, fehérjedús étrendet, elbúcsúzhatunk a felesleges kilóinktól, a rossz közérzetünktől, ugyanakkor sokat tehetünk általános egészségi állapotunk javításáért is. Ez pedig talán megér egy próbát, nem igaz?
F. Horváth Ilona - Paleolit ételek
Egy jó szakácskönyvet onnan lehet felismerni, hogy minden alkalomra - legyen az többfogásos ünnepi ebéd, váratlan vendég vagy hétköznapi vacsora - használható recepteket ajánl. F. Horváth Ilona receptjeit ezért úgy állítottuk össze, hogy kezdő háziasszonyok, vállalkozó szellemű férfiak és gyakorlott szakácsok is egyaránt hasznosan forgathassák. Szakácskönyvünk az ételek elkészítését egyszerűen, lépésről-lépésre mutatja be, mellette pedig feltünteti a kalóriaértéket, az elkészítéshez szükséges időt, és azt, hogy mennyire terheli meg a pénztárcát. Így az olvasó könnyedén kiválaszthatja az ízlésének, tudásának és az alkalomnak leginkább megfelelő ételt.
Robert O. Young - Shelley Redford Young - A pH csoda
Intsen búcsút az alacsony energiaszintnek, a rossz emésztésnek, a fölös, kilóknak, a testi fájdalmaknak, és a betegségeknek! Üdvözölje az új életerőt, a szellemi frissességet, egy egészségesebb, egy karcsúbb és rugalmas testet. A kulcs? Az Ön egészsége a vér sav-bázis egyensúlyán múlik, illetve azon, hogy a megfelelő étrend segítségével Ön megteremti-e az optimális 80/20 lúgos és savas egyensúlyi arányt a szervezetében. Ez egy teljesen új, bizonyítottan működő táplálkozási program, amely jó hatással lehet szervezetének kémhatására, segíti az életerő visszanyerését az egészség megőrzését.
E forradalmi életmód-program hihetetlen hatásának segítségével tanulja meg helyreállítani az egyensúlyt életében és étrendjében!
Csigó László - Liptai Zoltán - 33 lúgosító sütemény és desszert lépésről lépésre
A süteményeket, desszerteket sokan szeretik, de sajnos ezek többsége savasítja szervezetünket. Mi most olyan egyszerű, gyorsan elkészíthető édességeket állítottunk össze, amelyek lúgosító hatásúak, így bátran, bűntudat nélkül kényeztethetjük magunkat velük. Receptjeink fő jellemzője, hogy tojás, répacukor és élesztő nélkül készülnek, sok gyümölcsöt tartalmaznak. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el finomságokat.
A recepteknél feltüntettük az ételek lúgosító/savasító hatását számértékben, ez az úgynevezett PRAL-érték (Potential Renal Acid Load=potenciális vesére ható savterhelés). A pozítív előjel az étel savasító, a negatív előjel az étel lúgosító hatásást jelöli, ha 0, akkor semleges. Az ételek készítéséhez felhasznált hozzávalók PRAL-értékeit külön táblázatban foglaltuk össze a könyv elején, így könnyen nyomon követhető, hogy melyik hozzávalóval hogyan billenthető el lúgosító irányba az összhatás. Kellemes időtöltést kívánunk a konyhában!
Rüdiger Dahlke - A tudatos böjtölés kézikönyve
A böjtölés lehet több, mint a test megtisztítása és salaktalanítása. Megfelelő hozzáállással a szellem és a lélek fiatalságának valódi forrásává válhat. Ehhez mindenképpen szükségünk van a megfelelő beállítottságra és szakavatott vezetésre. A könyv szerzője évtizedes orvosi és terápiás tapasztalataiból merít. Különösen nagy figyelmet szentel a böjtölés pszichológiai oldalának. A könyvben szereplő recepteket, meditációs gyakorlatokat és a tanácsokat sok tanfolyamon próbálták már ki, így ezek nagy segítséget nyújtanak a tudatos böjt gyakorlati megvalósításához.