Ajax-loader

" ​Az élet olyan ördögi ügyességgel van berendezve,hogy aki nem tud gyűlölni,az képtelen őszintén szeretni.Már pusztán ez az embert gyökerestől eltorzító kényszer,hogy szeretni kizárólag csak gyűlölet által lehet ,egymagában is pusztulásra ítéli a mai életkörülményeket.
Oroszországban,abban az országban,ahol a "lélekmentés"általános módszere a feltétlen szenvedés ,és egyetlen emberrel sem találkoztam ,egyetlen olyat sem ismerek ,aki annyira mély és annyira erős gyűlöletet,utálatot és megvetést érzett volna az emberek szerencsétlensége,bánata,szenvedése iránt mint Lenin……..
Az én szememben Leninnek épp az jelenti a kivételes nagyságát,hogy engesztelhetetlenül,óhatatlanul gyűlölte az emberek bajait,lángolóan hitte ,hogy a balszerencse nem a lét kiküszöbölhetetlen alapja,hanem olyan nyavalya,amelyet az emberek kötelesek és képesek eltávolítani magukból."
“Minden ami rendkívüli ,megzavarja az embereket abban,hogy úgy éljenek ahogy ők akarják. Az emberek egyáltalán nem a társadalmi szokások gyökeres megváltoztatását ,hanem csak azok kibővítését kívánják,ha ugyan kívánják.A többség tulajdonképpeni sóhaja és jajszava ez:”Ne zavarjatok minket abban ,hogy a megszokott módon éljünk."
Lenin volt az ,aki úgy megzavarta az embereket megszokott életükben,mint még előtte senki más sem tudta megtenni.
Gorkij

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.5
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók