Ajax-loader

Ez ​a gyönyörű kiállítású, fényképekkel illusztrált enciklopédia egyetlen kötetben foglalja össze legfrissebb tudásunk alapján a kétéltűekről és a hüllőkről szerzett ismereteket. A szerzők nemzetközileg elismert, kiváló zoológusok, a két szerkesztő, Tim Halliday és Kraig Adler pedig vezető herpetológusok, akik valóban hiteles áttekintést adnak a világ összes kétéltűjéről és hüllőjéről. A szöveg tudományos pontossága mellett közérthető és több száz gyönyörű fényképpel és rajzzal gazdagon illusztrált. A könyv egyaránt szól a természetet szerető széles nagyközönségnek és a két állatcsoport részletes tulajdonságai iránt érdeklődő specialistáknak.
Tim Halliday az angliai Open University biológiaprofesszora, ahol állatviselkedéstant és evolúcióbiológiát tanít, valamint a gőték és békák viselkedését kutatja. Számos könyv és tudomány közlemény szerzője, egyben a Nemzetközi Természetvédelmi Unió Fajmegmentési Bizottságában (IUCN/SSC) a hanyatló kétéltűek populációit védő munkacsoport (Declining Amphibians Population Task Force) elnöke.
Kraig Adler az Egyesült Államok Cornell Egyetemének biológiaprofesszora és a természettudományi kar rektorhelyettese. Az állatok tájékozódását és vándorlását, valamint a kétéltűek és hüllők biológiáját tanulmányozó kutatásai révén a világ minden táját bejárta. Tudományos közleményei mellett könyvet írt Kína Herpetológiájáról és a kétéltűek és a hüllők fogságban tartásáról is.
Korsós Zoltán, a könyv fordítója, a Magyar Természettudományi Múzeum zoológusa, valamint a Szent István Egyetem Zoológiai Intézetének címzetes egyetemi docense. Több mint 25 éve foglalkozik kétéltűekkel és hüllőkkel; ezen belül nem csak a magyarországi fauna ismertetésével és népszerűsítésével – amelyről több könyvfejezetet és közleményt írt és fordított -, hanem idegen tájak, így például Tajvan, Új-Zéland, Dél-Afrika, Mexikó és Mauritius állatvilágának tudományos kutatásával is.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók