Ajax-loader

Remarque ​első sikere, a Nyugaton a helyzet változatlan című regényének megjelenése után eleinte elhallgatta korai publikációit, később pedig “ifjúkori bűnök” felkiáltással intézte el a dolgot. Kötetünkben három ilyen “ifjúkori bűnt” jelentetünk meg, abban a reményben, hogy e három, eddig ismeretlen Remarque-regény sem okoz majd csalódást a szerző rajongóinak.
Mindháromnak – ahogyan azt Remarque-tól már megszokhattuk – érdekes, fordulatos a cselekménye, amelyet élő, eleven figurák szőnek-fonnak érdekes, néha egzotikus környezetben.
Az álomzug külön érdekessége, hogy önéletrajzi regény, a szerző saját fiatalságát, indulását, művészbarátai társaságát örökíti meg. Az “álomzug” pedig nem más, mint atyai jó barátjának, mentorának lakása, ahol a fiatal, induló művészek otthont és lelki támaszt találtak.
A Gam a Remarque későbbi regényeiből már jól ismert, vonzó, nyugtalan nő története, aki Indiától Afrikán át, a leggyönyörűbb, legegzotikusabb tájakon keresi a boldogságot, nemkevésbé érdekes, gazdag nagyvilági rajongói körében.
Az Állomás a horizonton 1927-ben jelent meg, egy berlini képes sportújság hasábjain, folytatásokban. Mi másról is szólhatna hát, mint a versenyről, a győzni akarásról sportban és szerelemben egyaránt. A regény kerete egy autóversenyre készülődés, és maga az autóverseny, melynek feszültségekkel teli ábrázolása egyedülálló, igazi írói bravúr.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

6.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.