Ajax-loader

Milyen ​hangszeren, mióta, mikor, hol, miért, kiknek, ki, hogyan, mit zenéltek és zenélnek Európában, közel kétezer esztendeje? Mindennek megválaszolására vállalkozott könyvében John Henry van der Meer, a nemzetközi hangszerkutatás kiemelkedő egyénisége, 20 éven át Európa egyik leggazdagabb hangszergyűjteményének, a nürnbergi Germanisches Nationalmuseum kincseinek őrzője és gyarapítója.
Öt nagy korszakra tagolt története során nem csak az egyes hangszerek szerkezetével, hangzásával, játéklehetőségeivel ismertet meg. Bemutatja azt is, koronként milyen családokba, együttesekbe, milyen társadalmi, földrajzi, zenei környezetbe illeszkednek, abban milyen szerepet játszanak, és milyen zene szólal meg rajtuk; milyen új hangszerek születnek, és az öröklöttek hogyan fejlődnek tovább; ez a fejlődés hogyan formálja magát a zenét, és a kölcsönös ösztönzés végtelen láncában az új zene hogyan hív életre megint új hangszereket vagy további fejlődést.
A zene legkézzelfoghatóbb elemeinek, a megszólaltatás eszközeinek ez a magyar nyelven első nagyszabású összefoglalása a hangszerkészítőktől előadóművészeken át a zene legkülönbözőbb mértékben érdeklődő és tájékozott kedvelőiig mindenkinek a korszerű információk tárháza, de rajtuk túl – kivált mintegy 500 illusztrációja, köztük közel 70 pompás színes képe révén – azokhoz is szól, akik a hangszereknek még csak felismerésével próbálkoznak, vagy éppenséggel csak a szép könyvet kedvelik.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

6.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók