Az "Életre szóló kalandok – 500 ínyenc utazás a világ körül" című kötetet azoknak ajánljuk, akik egy-egy távoli országról álmodozva az ötcsillagos éttermek mellett a nyüzsgő piacokra, a parasztporták konyháira, az ódon fogadók, családi sörfőzdék és szelíd szőlőskertek látványára vagy a szivárvány színeiben pompázó egzotikus fűszerek illatára is kíváncsiak – könyvünk segítségükre lesz abban, hogy valóra válthassák álmaikat.
Élvezzük a letűnt aranykor pompás – noha nem éppen diétázóknak való- finomságait Budapest és Bécs századfordulós kávéházaiban! New York utcai standjai kóser hot doggal és egyéb legendás harapnivalókkal várják a vándort. A világ legkedveltebb csemegéit a származási helyükön érdemes megkóstolnunk: az igazi pizzát Nápoly sikátoraiban keressük, a borkészítés csodáját Champagne lankáin, a dél-afrikai Western Cape vagy az argentínai Mendoza tartomány szőlőbirtokain kell átélnünk. Akár a kényes ízlésű gourmand-ok közé tartozunk, akiknek igényeit csak korunk leghíresebb séfjeinek alkotásai elégíthetik ki, akár a friss gyümölcsök és sajtok egyszerű örömei állnak közel a szívünkhöz, a kötetben található információk mindenképpen hasznosnak bizonyulnak majd.
Kötetünk kilenc, pompás színes fotókkal illusztrált fejezete számos meglepetést tartogat, és minden gyakorlati segítséget megad ahhoz, hogy az álomutazás ne maradjon örökre álom. Hamisítatlan angol tejszínhabos eperre vágyunk? Kíváncsiak vagyunk arra, hogy milyen ízű a világ legfrissebb szasimija a tokiói halpiacon, vagy hogy miként sütik a karácsonyi vásár idején a csípős fűszerekkel megbolondított húsokat a perui Cuzco főterén? Netán Koppenhágában válogatnánk a barna kenyérből készült szendvicsek ámulatra méltó választékából?
A kötetből megtudhatjuk, mikor és hova érdemes utaznunk, hogy felejthetetlen élményekben lehessen részünk. A tízes listák segítségével – melyek a szilveszteri buliktól a világ legjobb élelmiszerboltjaiig a legkülönfélébb témákban nyújtanak eligazítást – megtudhatjuk, hova kell mennünk ahhoz, hogy mindenből a legjobbat kapjuk.
Lapozzunk bele a könyvbe, és győződjünk meg róla, hogy az élet igenis habos torta… sőt szarvasgomba, kagyló, kacsa pekingi módra, német kolbász, skót single malt whisky és belga csokoládé!
Kapcsolódó könyvek
Ulrike Schöber - Álomutak
A selyemút, a Szent Jakab-út, a Grande Route - mindössze három a számos jól ismert, nem mindennapi út közül, melyek érdemesek arra, hogy bejárjuk őket. E fantasztikus fotókkal illusztrált kötet felejthetetlen utazásra hív a kontinenseken: Európától Ázsián át Afrikáig, sőt Ausztrália és Óceánia távoli vidékeire is.
Valamennyi álomút, a legfontosabb állomásaikkal együtt, lényegre törő leírások és gyönyörű képanyag kíséretében kapott helyet e könyvben. Engedjünk a csábításnak!
Ismeretlen szerző - 500 titkos úti cél a világ körül
Akik felejthetetlen élményekre vágynak a világ távoli és közeli, váratlan szegleteiben, akiket határtalan kíváncsiság hajt a különleges, az egzotikus, a szokatlan felé, akik készen állnak arra, hogy elmeneküljenek a tömegből, elhagyják a képeslapokról ismert kliséket, a járt utat a járatlanért, azok nem egyszerű turisták, hanem utazók. Nekik szólnak az "Életre szóló kalandok" kötete.
Lépjünk be egy mesésen újszerű világba. Bukkanjunk rá a London belvárosának labirintusszerű sikátoraiban és eldugott terein megbúvó ötven csodálatos templomra. Bolyongjunk gazdagon díszített maja paloták romjai között, lépjünk be a szentélyekbe és báltermekbe, ahol Honduras ősi uralkodói imádkoztak és mulattak. Töltsünk egy éjszakát az indiai kereskedő-herceg egykori hálótermében, Rádzsasztán fallal körülvett erődjében. Ereszkedjünk le egy massachusettsi mozi titkos föld alatti kiállítótermébe, mely a világ legpocsékabb műalkotásait rejti. Kóstoljunk bele a vad borzongásba Izland félelmetes boszorkány- és varázslómúzeumában.
Érezzük otthon magunkat bolygónk legvadabb tájain. Járjuk be a Yellowstone Nemzeti Parknak a turisták többsége által soha fel nem fedezett látványos útjait. Sétáljunk Grönland lávamezőin, töltsük az éjszakát nádfedeles kunyhóban Mali felvidékén, fedezzük fel a dogon törzs gazdag kultúráját, és élvezzük vendégszeretetüket. Szumátra szigetén keressük meg a világ legnagyobb virágát meg a dzsungel lakóit, az orrszarvút és a maláj medvét.
A csodálatos fényképekkel gazdagon illusztrált "Életre szóló kalandok - 500 úti cél a világ körül" minden bennfentes tudnivalót és gyakorlati útmutatást megad ahhoz, hogy álmainkat tökéletes útra váltsuk. Kilenc fejezete tele van ötletekkel és tanácsokkal, például hogy mikor érdemes felkeresnünk az adott helyet, a helyszínen járva milyen egyéb látnivalókat érdemes megtekinteni. Emellett tapasztalt utazók személyes ajánlatait is olvashatjuk.
Vigyázat: a könyvet kinyitva garantáltan mehetnékünk támad majd. Az izgalmas leírások és a csábító képek hatására életünk legcsodálatosabb utazása kerekedhet az olvasgatásból.
Nigella Lawson - Hogyan váljunk házi istennőkké
Nigella legújabb könyve segítségével visszahozza mindannyiunk életébe a régi idők konyhájának meghitt, családias hangulatát. A kötet a süteményekről -és általában véve a sütésről- szól ugyan, ám mégsem tekinthető hagyományos értelemben vett szakácskönyvnek. Bebizonyítja, hogy nem is akkora ördöngösség egy tálcányi muffint, vagy akár egy szülinapi tortát megsütni. Azután pedig micsoda siker és öröm koronázza erőfeszítéseinket!
Nigella Lawson - Nigella falatozója
Nigella Lawson a brit szakácskönyvírók legifjabb nemzedékének egyik legjobb és legismertebb képviselője, s mindemellett kiváló háziasszony is. Könyveivel sikert aratott hazája határain belül és kívül egyaránt. Nigella a Vogue konyharovatának vezetője, de rendszeresen publikál az Observer és a Times Magazine hasábjain is. Jelenleg Londonban él két gyermekével. Szakácskönyveivel valamint televíziós sorozatával Nigella valóságos fogalommá vált a háziasszonyok körében. A jó étel igen jelentős szerepet tölt be mindennapjainkban, és mára Nigella jelképezi mindazt, ami a főzésben és az étkezésben igazán szép, jó, örömteli és mentes minden fölösleges hókuszpókusztól. Mostani könyve szorosan kapcsolódik az azonos című televíziós sorozathoz. A Nigella falatozója a képernyőről már jól ismert recepteken kívül számos új étel leírásával is megajándékoz bennünket, melyek, legyenek bár a régi kedvencek izgalmas változatai vagy éppen vadonatúj alkotások, mind a szerző és a televíziós sorozat szellemiségét tükrözik: egyszerűek, frissek, eredetiek, és nagyszerűen illenek mai életmódunkhoz. Egy fárasztó munkanap után is egyszerűen összeüthetjük őket, akár a gyerekeket is bevonva a munkába és a szórakozásba, hogy aztán együtt csodálhassuk munkánk ínycsiklandó eredményét, és élvezhessük az evés örömét. Nigella minden vágya, hogy olvasói és nézői osztozzanak vele a főzés és evés nyújtotta örömökben, ennek köszönhetően már a receptek olvasása és a fotók nézegetése is gyönyörűséggel tölthet el bennünket.
Jim Wark - Magasan Amerika felett
Sok ország büszkélkedhet meseszép tájakkal, de változatosság dolgában Amerika valamennyit felülmúlja. A levegőből felfedezni ezt a sokszínűséget olyan élvezet, amit csak kíváló fotográfusok képesek közvetíteni. A Magasan fentről... sorozatunk fotósai hőlégballonból vagy helikopter ajtajában lógva készítik felvételeiket. Ezek a könyvek tájegységek formáinak, színeinek, fényeinek különleges összegzését nyújtják, amit egyetlen pillantással magunkba fogadunk. A magasból fényképezett ország egy-egy különleges tájának szentelt fejezetét rövid szöveges magyarázó rész nyitja meg. A kivételesen szép panorámafelvételeket nagyszerűen emeli ki a könyv kicsinyített album formátuma.
Renzo Rossi - Magasan Toscana felett
Toscanát valóságos művészeti alkotásként hozta létre egy, csupán a szépséggel törődő nép, több nemzedék lassú, türelmes munkájával formálták a völgyeket és a domboldalakat egyedi tájjá, amelyben a zseniális emberi elme alkotásai tökéletes összhangba kerültek a természettel. Itt minden kellemes, itt minden megadatik a jó élethez: az emberek, a művészet, az éghajlat, a táj, az ünnepek, az ízek és az illatok valósággal hízelegnek az érzékeknek. A tartomány egész évben ünneplőbe öltözik.
Mautner Zsófia - Gyere velem főzni
Különleges hozzávalókból izgalmasat főzni? Erre sokan képesek. De ahhoz Mautner Zsófia kell, hogy egészen hétköznapi hozzávalók lényegüljenek át mesterkonyhai fogásokká. Viszlát, homár – szervusz, karalábé! A Chili&Vanília blog szerzője könyvében vadonatúj receptek sokaságával hívja ízes és sikeres felfedezésekre olvasóit. Nyugodtan bízzák rá magukat! Ebből az új könyvből főzni olyan, mintha ott állna mellettünk egy segítőkész barátnő. Nem véletlen, hogy blogjának eddig több 3 millió látogatója volt: ő bizony tud valamit, amit senki más nem.
Családi ebédek, Irány a piac!, Utazás – ez a három fejezet tagolja ezt a változatos receptgyűjteményt. Az első fejezet az emlékeké és a nosztalgiáé, olyan receptekkel, amelyeket a szerző gyermekkora ihletett, és amelyek a mai generációnak is izgalmasak. Töltött libanyak, vörösboros marhapofa, ropogós slambuc, egérke és Ferdinánd – mind csupa régi, újra felfedezésre váró étel.
A második fejezet főszereplői a hazai piacok zöldségei és gyümölcsei. Mautner Zsófia nagyszerű, izgalmas receptekkel újítja meg a sokszor elfeledett vagy méltatlanul unalmasnak gondolt alapanyagokat – a karalábéból tüzes kókusztejes-gyömbéres krémlevest, a a vajbabból üde bodzás vajbabfőzeléket, a birsalmából pedig isteni, bő fél óra alatt elkészülő karamellizált hagymás-csirkés ragut készít.
A harmadik részben utazásra hív a szerző, többek között török, arab, kínai, koreai, vietnami és olasz vidékekre. Hogy milyen egyszerű összedobni a tökéletes török bárányhúsos lepényt (lahmacun), hogy mennyire kényeztető a chilivel és vaníliával sült csirke, és hogy hogyan készül az igazi pho leves (vietnami marhahúsleves rizstésztával) vagy a török csicseriborsós rizs (nohutlu pilav), amelyhez szaftos báránycsülök dukál? Mindez kiderül a könyvből, melyben a precíz, többszörösen tesztelt recepteket olvasmányos élménybeszámolók foglalják hangulatos keretbe.
Mautner Zsófia Magyarország egyik legolvasottabb, több mint 3 millió
látogatót számláló gasztroblogjának, a Chili&Vaníliának a szerzője. 2009-ben brüsszeli diplomataéletét cserélte fel a gasztronómiai szakértő szabadúszó státuszával. Miután hazaköltözött, megjelent az első szakácskönyve, amely óriási sikert aratott. Ezután sorra jöttek a felkérések: éttermek, főzőiskolák, rádiós és televíziós műsorok, valamint számos nyomtatott és internetes magazin dicséri munkáját. Jelenleg Budapesten él.
Kylie Kwong - Szívvel-lélekkel főzni
Akik szeretik az édes, savanyú, sós és csípős ízek harmóniáját, azok számára Kylie Kwong könyve kötelező olvasmány. A tévéműsorai, szakácskönyvei és saját sydney-i étterme révén világhírűvé vált ausztrál-kínai származású séf keleti kulináris gyökereinek hangsúlyozása mellett a nyugat-európai, a mediterrán és a keleti konyhák világába vezeti el az olvasót. A kötetben szereplő változatos fűszerezésű, a legfrissebb és legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával készült ételek nyugati ízek és keleti technikák kombinációját mutatják be, de szerepel köztük klasszikus kínai étel és családi recept is.
A Szívvel-lélekkel főzni Kylie legkedvesebb ételeinek receptjeit tartalmazza - legyen az akár egyszerű tészta, nagyszabású családi ebéd többféle fogása vagy koktélpartihoz illő, könnyű ropogtatnivaló -, hogy aztán a különböző ízvilágok változatos kombinációjával elkápráztassuk vacsoravendégeinket.
Hegyi Barbara - Abraka babra
A sors kegyeltje vagyok, mert már gyerekkoromban csodálatos emberek vettek körül, akiktől mindent megkaptam: szeretetet, kultúrát, jó nevelést. Irányt mutattak nekem akkor, és ma is az ő lépteik nyomán járok - többnyire tudva, olykor öntudatlanul. Népes, sokágú családból származom, sokféle kultúrából lettünk összegyúrva, tele vagyunk unokatestvérekkel, nagynéninkkel és nagybácsikkal. Rengeteget tanultam tőlük, elleshettem szemléletüket, gesztusaikat, technikáikat. A fiatalabb generációra hagyományozott tudásukat, tapasztalataikat igyekszem megőrizi. A gasztronómia területén pedig továbbörökíteni a nálam fiatalabbaknak. Valójában ebből a vágyból született meg a könyv: továbbadni több nemzedék hagyományát, amihez hozzáteszem a magamét is. A generációkon át továbbadott receptek óhatatlanul átalakulnak. Hatalmas örömömet lelem a főzésben, leginkább azért, mert imádok enni. Jókat és jól enni. Azt gondolom, hogy muszáj beszélgetnünk egymással. Asztal mellett ülve sokkal könnyebb, mint bárhol máshol. A közös evés felér egy oldással. Hiszen ott van mód nevetni, van mód megbékélni. És nem lehet elfelejteni, hogy mindez mit idéz elő. Mit idéz elő a szájban, a fejben, a gyomorban, és mit a lélekben. Ehhez szeretnék segítséget nyújtani a könyvemmel, a receptjeimmel. Receptjeim természetesen nem kőbe vésett utasítások. Sőt! Kifejezetten bízatnám az olvasót, hogy a saját ízlése, tetszése szerint itt-ott térjen el a leírtaktól, kísérletezzen bátran!
Kívánom, hogy az olvasás, a főzés és az ételek elfogyasztása szerezzen annyi örömöt, mint amennyi örömöt nekem szereztek, amíg kikísérleteztem, megfőztem, leírtuk és megettük őket. Jó mulatság, női munka volt...
Rachel Allen - A család kedvencei
A TV Paprika nézői már jól ismerik Rachel Allent, a kedves, szőke, ír fiatalasszonyt, aki fáradhatatlan lelkesedéssel mutatja be a minőségi alapanyagokat, a legújabb trendeket, és a praktikus megoldásokat.
A könyvben Rachel Allen a legutóbbi tv-műsorában bemutatott ízletes, inspiráló és könnyen elkészíthető fogásokat mutatja be, melyek híressé tették. Rachel a nemzetközi konyhaművészet alapjaira, a tradícionális vidéki konyhára, valamint a jó öreg családi klasszikusokra épít, és ezáltal bármilyen alkalomra kreatív lehetőségeket kínál fel az olvasóknak, akár egy egyszerű családi ebédre vagy ünnep vacsorára kívánunk főzni, esetleg egy romantikus fogást készítenénk a párunknak, vagy ha egy ragyogó piknikre vágyunk, vagy ha éppcsak kedvenc harapnivalónkat majszolnánk a kanapén heverve, netán muffint sütnénk a gyermekeinkkel.
A BBC -ahol műsorai nagy sikerrel futnak- minősítése szerint Rachel az "Ír szakácskirálynő". A Good Food Magazin szerint pedig az ír konyhát végleg elhelyezte a világ gasztrotérképén.
Hugh Fearnley-Whittingstall - Három jó dolog... a tányéron
"Szeretnék friss, kreatív irányt mutatni a főzésben, felfedve azt a sémát, amely sok közkedvelt ételt jellemez. Mire is gondolok? Paradicsom, avokádó és mozzarella; Szent Jakab-kagyló, bacon és zöldborsópüré; rebarbara, morzsa és sodó... Jól működő kombinációk, ugye? Talán nem is újdonság ez a megállapítás, hiszen nem titok, hogy a három bűvös szám, és ezeknek a fogásoknak mindegyike egyszerűen annyi, mint három jó dolog a tányéron. Három jó dolog ihletett elrendezése ki nem hunyó fénnyel képes elárasztani a legszerényebb alapanyagokat is, s a konyhaművészet magasabb szintjére emeli őket, hogy együtt valami olyat alkossanak, ami nagyszerűbb, mint a részek összessége." (a Szerző)
Hugh Fearnley-Whittingstall - River Cottage minden napra
"Ebben a könyvben ismét megpróbálok minél többeket boldogabbá tenni. Ezért aztán leírom, milyen ételeket eszem nap mint nap otthon, mi a viszonyunk a kenyérrel, a hússal, a hallal, a gyümölcsökkel és a zöldségekkel; három éhes iskolás gyerek mellett hogyan zsonglőrködünk a reggelivel, és dolgozó szülőkként mit eszünk a hétköznapokon ebédre. Azt is elmesélem, hogy miért készítünk rengeteg ételt (köztük néhány abszolút kedvencünket) előző napi maradékokból. Megpróbálom bemutatni, a családi főzések alkalmával hogyan helyezhetünk nagyobb hangsúlyt a zöldségekre és gyümölcsökre, és miként hozhatjuk ki a legtöbbet a legértékesebb alapanyagokból, például a húsból és a halból. Néhány hasznos ötlettel rávilágítok, hogy az otthoni vendéglátás kevésbé ijesztő, olcsóbb és alapvetően örömtelibb is lehet. Az olvasók elé tárom a recepteket, amelyeket a családomnak főzök, és azokat is, amiket - amikor igazán szerencsés vagyok - ők készítenek nekem."
Hugh Fearnley-Whittingstall díjnyertes író, médiaszemélyiség; a szezonális termények fogyasztása és a lelkiismeretes állattenyésztés rendíthetetlen harcosa. Tizenöt éve készít és vezet műsorokat a brit Channel Four televíziós csatornán, ez a hatodik River Cottage-könyve. Korábbi munkái közül a The River Cottage Cookbook cíművel elnyerte a Glenfiddich-díjat. A The River Cottage Meat Book és a The River Cottage Fish Book egyaránt megkapta az André Simon-kitüntetést, a The River Cottage Family Cookbookot pedig a Gasztronómiai Írók Szövetsége az év szakácskönyvének választotta. A Guardianben hetente olvasható receptrovatot vezet. Hugh családjával Devonban él, egy kőhajításnyira a River Cottage HQ-tól, ahol ő és csapata tanít, valamint különféle rendezvényeiken fejezik ki a helyi, szezonális alapanyagokból készített ételek iránti szeretetüket.
Ismeretlen szerző - Ajándékok a konyhából
Ha valamit saját kezűleg készítünk a konyhában, az mindig különleges, főleg ha ajándékról van szó. Gondosan összeállított receptgyűjteményünk segítségével valódi finomságokkal lephetjük meg szeretteinket, és egészen biztosak lehetünk abban, hogy mindenki örülni fog nekik.
Legyen az pikáns kecskesajt, nektarinos mustár narancshéjjal, csilis, zöldfűszeres olaj, csokoládés eperlekvár, fahéjas meggy konyakban, répatorta üvegben vagy vajas-vaníliás trüffel - minden ízlésnek találunk megfelelőt minden alkalomra. Ezek az ajándékok tényleg egyediek és személyre szólóak.
Merítsünk ihletet ezekből az ízletes és dekoratív ajándékötletekből és tegyük még felejthetetlenebbé az ünnepeket!
Nigella Lawson - Egész évben nyári ízek
Akik ismerik már Nigellát a Spektrum televízióból, most sem csalódnak, mint ahogy azok sem fognak, akik csak most ismerkednek vele és fantasztikus receptjeivel. A képernyőn látható fogásokon kívül az olvasó további száz étel-, és italkülönlegességet talál a kötetben. A könyv zsúfolásig teli nyári receptekkel, melyeket az év során bármikor az asztalra varázsolhatunk. Ínycsiklandozó remekművek a kelet - mediterrán vidékek egzotikus illatú fogásaitól az érzékien dús spanyol és olasz ételeken, a boldogságlevesen, a ropogós báránybordán, a jubileumi arany csirkén keresztül egészen az angol nyári délutánok hagyományos epres-tejszínhabos mesevilágáig. És hogy tovább fokozzuk az élvezeteket, frissítő - bódító italcsodák, valamint fagylaltkülönlegességek és szívet - lelket melengető sütemények és torták széles választéka tárul elénk. A kulcsszó az egyszerűség, a frissesség, a főzés, evés boldog öröme.
Heidi Tyline King - Karácsonyi ötletek bibliája
Ahhoz, hogy az elkövetkezendő karácsonyokat emlékezetessé tegye, csupán a karácsonyi ötlettár egy példányára lesz szüksége. Ünnepeljünk stílusosan! Öltöztessük ünnepi díszbe lakásunkat, tervezzük meg a készítendő dekoráció színvilágát. Állítsuk össze a karácsonyi menüsort, találjuk ki, mikor látjuk vendégül barátainkat. Több mint 200 recept közül válogathatunk: előételek, italok, főételek és desszertek színes fényképekkel illusztrált leírásait böngészhetjük. Íme, egy szemet gyönyörködtető és hasznos ajándék - minden, ami egy szép karácsonyhoz kell.
Nigella Lawson - Nigella expressz
Könyvünk mesésen egyszerű mégis csodás gyorsételeivel, zseniális időspóroló ötleteivel megoldást kínál az örök problémára: hogyan varázsoljunk pompás fogásokat az asztalra, amikor levegőt is alig van időnk venni. Számos ínycsiklandó, ugyanakkor gyorsan elkészíthető és könnyen bevethető recept könnyed és szórakoztató stílusban.
Jamie Oliver - Jamie vacsorái
Jó étel: jó élet! A Jamie vacsorái minden szakácskönyvtől, sőt minden könyvtől különbözik. Vannak, akik azt állítják, hogy a tűzhely után ez a könyv lakásuk legfontosabb berendezési tárgya. Aki hazaviszi Jamie vacsoráit, nemcsak százhúsz új recepttel lesz gazdagabb, hanem egy új életformával is. A Jamie vacsorái az egyszerű ételek szakácskönyve. Csupa olyan ötlet van benne, amelyek segítségével könnyebbé válik a főzés és az egészséges táplálkozás.
Chitrita Banerji - Végigettem Indiát
India kulturális, történelmi és művészeti kincsek tárháza, minden utazót elbűvöl. De ismerjük-e ennek az ezerarcú országnak a gasztronómiai gazdagságát? Aligha. Világszerte az indiai konyhát a curryvel vagy a tikka maszálával azonosítják, a csípős, sáfrányos, fűszeres ételekkel. Azonban az indiai konyha ennél sokkal gazdagabb. Ahány vidék vagy tartomány, ahány vallás vagy kulturális közösség, annyiféle étkezési szokás, ételkészítési technológia és különleges fogás. Végigenni a különböző tartományok ételeit szinte lehetetlen. A könyv szerzője mégis a lehetetlenre vállalkozott. Gasztronómiai felfedező útja során Chitrita Banerji bejárta szinte egész Indiát: Bengált, Bombayt, Goát, Benáreszt, Gudzsarátot, Rádzsaszthánt, számtalan kisvárost és falut.
Ennek a több évig tartó gasztrokulturális odisszeának eredményeképpen született ez a kötet, amely egyszerre kultúrtörténeti bedekker és gasztronómiai kalauz.
Jamie Oliver - Jamie belevág
Könnyed variációk spanyol, olasz, svéd, marokkói, görög, és francia nemzeti ételekre.
Különleges receptek - könnyedén!
Az évek során egyvalamit biztosan megtanultam: hallgatnom kell a megérzéseimre. Hirtelen ötlettől vezérelve befizettem egy marokkói repülőútra és eltöltöttem néhány rövid, de csodálatos napot Marrakechben. A marokkói ízek, a látni-, hallani- és szagolnivalók úgy hatottak rám, mintha friss levegőt szippantottam volna. Izgatottan, új ötletekkel megrakodva tértem haza. Az ösztöneim azt súgták, hogy több ilyen utazásra van szükségem... Nekivágtam hát a világnak. Saját változatomban adom közre az egyes országok legjellegzetesebb fogásait: a gazdag spanyol paellát, az egzotikus marokkói tagine-t, a zamatos görög salátát, a csodás svéd húsgombócot és az ellenállhatatlanul csábos francia édességeket.
Jamie Oliver - Jamie konyhája
"Ez nem valami komoly, "tanuljunk meg főzni" jellegű tankönyv. Inkább arról van szó, hogy igyekszem a magam laza, nyílt hozzáállását megmutatni. Könyvem segítségével átélheted, mit jelent szakácsszakmát tanulni. De ne feledd: nem arról van szó, hogy profi szakáccsá válsz-e, tények, adatok, technikák tárházává. Azt szeretném, ha a saját utadat járnád, és rám úgy gondolnál, mint egy haverra, aki szükség esetén kisegít egy-két tanáccsal. Légy kreatív, és mint mindent, ezt is csináld vidáman!" (Jamie)