Ajax-loader

Johanna ​elégett a máglyán… De vajon elégett-e? S akit máglyára hurcoltak, azonos -e a domrémy-i parasztlánnyal, aki győzelemre vitte a francia csapatokat és megkoronáztatta Károlyt?
III. Richard, a véres kezű zsarnok két gyermek meggyilkoltatásával még a hozzá hasonló gonosztevőket is megdöbbentette és elborzasztotta. De vajon valóban tényleg olyan véres kezű zsarnok volt, amilyennek Shakespeare ábrázolta, és amilyennek tartja őt a közhiedelem? És egyáltalán: biztos, hogy ő gyilkoltatta meg a két ifjú herceget? Másoknak nem állt ez még inkább érdekében, mint neki?
Aztán itt van még a vérben gázoló VIII. Henrik és feleségei? Meg Stuart Mária: ártatlan áldozat volt-e vagy veszélyes intrikus, esetleg részes férje halálában is?
Szinte megszámlálhatatlanul sok, érdekes figura, koronás fők, meg egyszerű emberek is, vonulnak el hosszú sorban. S mindannyiukra jellemző, hogy sorsukkal, tetteikkel híressé vagy hírhedtté váltak kortársaik között. Legtöbbjük alakja ma is talányos, indítékaikra, tetteikre vagy éppen erőszakos halálukra mindmáig nem derült fény.
Kennedy elnök meggyilkolása óhatatlanul asszociációkat kelt: hiszen mindmáig nem tisztázódott egyértelműen a Lincoln-gyilkosság rejtélye sem, a történészek ma is vitatkoznak rendkívül fontos részleteken. És végül Dreyfus kapitány! Hogy ártatlan volt, azt már akkor is igen sokan tudták, amikor őt megvádolták. Ám maga az ügy úgy felbolygatta az egész francia politikai és társadalmi életet, hogy a vihar által keltett hullámverés még ma sem simult el teljesen…
Könyvünket a történelem titkai, rejtélyei, kuriózumai iránt érdeklődő olvasóknak szánjuk. Reméljük tanulságos és szórakoztató olvasmánynak találják.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók