Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


fülcimpa
3.0/5

Huszonéves ​keresztlányom középiskolás kora óta szenvedélyes olvasója a szerzőnek. Szinte az összes megjelent olvasmányt beszerezetük neki, nagy gyűjteménye van. Érdekes, az én beteges vonzódásom az orvosi krimik irányába kb 20 éves koromra kimerült. De látva Viktória elmélyedését mindig kikönyörgök tőle egy opust, viszont csakis ami jó, ami tényleg izgalmas, nem sablonos, nem kiszámítható. Biztosítva vagyok, higgyem el, amit ad valóban jó. Hiszek neki. De sajnos folyton téved. Hiába na, nem tehet róla, rajongó. Nem baj, majd elmúlik…


Szencsike
4.0/5

Az ​eleje nagyon unalmasan indult, de a végére egész izgalmas lett. Mondjuk itt tényleg érdekes volt, hogy a végéig nyitott maradt a kérdés, hogy miért halnak a páciensek. Cook már többször is kritizálta a könyveiben az eü. biztosítók módszereit, de itt éreztem igazán nyomasztónak a problémát. Tetszett a kisvárosi gondolkodásmód bemutatása is. Összességében egy remek könyv, Rustyért külön jár a jó pont :)


Judit_Sike
4.0/5

Már ​nagyon rég olvastam ezt a könyvet, és valamiért úgy emlékeztem, hogy akkor nem tetszett. Másodjára olvasva, viszont azt kell hogy mondjam, annyira nem rossz. Nem a legjobb Robin Cook könyv, de könnyen olvasható, izgalmas, fordulatos. Nagyon elgondolkodtató, és hátborzongató, hogy az egészségügy ennyire a pénz irányába menjen el, és nem pedig a gyógyítás felé. Számomra a két fő karakter teljesen átlagos volt, egyiket sem sikerült megszeretnem igazán. De összességében tetszett, 4 csillag.


mefi69
4.5/5

Végre ​egy igazán jó Robin Cook könyv, ami tényleg nagyon tetszett. Ezt azzal érte el az író, hogy elég sokáig nyitva hagyta a kérdést, hogy mivel is gyilkolják itt a betegeket, és azt, hogy ki, azt még inkább.
Ismét egy ígéretes etikai kérdés: egészségügyi források igazságos elosztása. Azt kell mondjuk, hogy a betegellátás financiális szempontból egy feneketlen kút, nincs az az összeg, amit nem lehetne elkölteni egy egy beteg életének meghosszabbítására. De sajnos anyagi határok nem csak Magyarországon, hanem mint ahogy látjuk a gazdag Amerikában is vannak. És hát hol is van az a határ, hogy azt mondjuk, rendben van, eddig segítettünk, de több már nem fér bele, mert sok beteg ember jut ezáltal kevesebb, vagy kevésbé jó ellátáshoz. Illetve vannak olyan személyek, aki pl. társadalmilag “ hasznosabbak” azért még több is belefér? Nagyon nehéz kérdések, és hát Robin Cook nem is mélyed el benne, ez már a bioetikára tartozik. A helyzetet inkább az súlyosbítja a regényben, hogy nem végstádiumú daganatos betegeket ölnek, hanem jó állapotú, korábban daganattal diagnosztizált embereket. Bár etikai szempontból ez szinte teljesen mindegy véleményem szerint.
A főszereplő David engem egy csöppet idegesített. Úgy tudom Amerikában elég kemény rezidens képzésen mennek át az orvosok, míg szakvizsgát tehetnek, – legalábbis egyes sorozatok így állítják be -, és hát David sokszor nem volt szakmailag a helyzet magaslatán. Szakmailag voltak egyébként pontatlanságok, de egyébként tényleg nagyon tetszett
A vége miatt, hogy az ügyet eltusolják, persze kiabál az igazságérzetem, de valószínűleg így történne a valós életben, ezzel kapcsolatban nincsenek illúzióim.


Nokimaki
3.0/5

Hááááát. ​Valahogy ez sem győzött meg. A séma hasonló volt a Haláltusához, csak mások a szereplők, a sztori feltuningolva egy gyerekkel és kutyával… A kis vizslakölyök volt a kedvencem. Azért nem volt rossz, tökéletesen alkalmas egy esős, szomorú, borús délután eltöltésére.


pingvin1
3.5/5

Nagyon ​szeretem Robin Cook könyveit, de nem ez lett a kedvencem.
Érdekes a történet, jó a befejezés is, csak amíg eljut a végére 16 halott lesz…
Nem hiszem el, hogy valakinek nem tűnik fel, hogy a betegei sorra halnak meg ráadásul egyforma tünetekkel…. :-)))
Nagyon nehézkes volt, nem volt pörgős, sebaj majd a következő!


Harmadik ​olvasásra is tetszett. Tíz- tizenöt évente újra olvasható ez is, ahogy a szerző legtöbb munkája. Maradandó nyomot nem hagy, de azért nagyon kellemes kikapcsolódást jelent. A pozitív szereplők nagyon naivak, a negatívak pedig nagyon gonoszak, ahogy ezt Robin Cooktól várjuk is. A történet sodró lendületű, az elbeszélés remek; gyorsan végére lehet érni, szinte észre sem veszi az ember.


Anett_
3.0/5

Régebben ​nagyon sok Robin Cook könyvet olvastam, általa ismertem meg az orvosi krimi műfaját. Beszereztem anno szinte az összeset, aztán jött egy másik író, más történet vezetéssel és szegény Cook kiesett a szeretem kosárból. De azért simán jár neki egy közepes kategória.


Enzo314
2.0/5

Never ​again


Hát ​nem ez a legjobb Robin Cook könyv, amit eddig olvastam. Az egyetlen épkézláb karakter a magánnyomozó volt, mindenki más nagyképű seggfej, hisztis picsa, vagy koraérett, okoskodó hülyegyerek. Ráadásul a befejezés sem okozott semmiféle meglepetést.

Azt hiszem, Cooknak komoly fenntartása van a biztosítókkal kapcsolatban. :)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók