Ajax-loader

A ​világtörténelem talán legnagyobb talánya, hogy a művelt és fényes ókort miért követte egy sötét és véres középkor? Vajon miért nem derítette ezt ki a történelemkutatás? Vajon miért kerüli e kérdésnek még a feltevését is a mai tudományos gondolkodás? A titok az időben, annak értelmezésében rejlik. Heribert Illig német kutató kiderítette, hogy nagy sötét lyukak tátonganak a történelmi univerzum egén. Egy ilyen lyukat tárt fel a Kitalált évszázadok című munkájában, melyben leleplezte a pápaság nagy hamisítását. Kiderítette, hogy Nagy Károly világhódító frank császár bizony „Fiktív Károly", uralkodása és fényes tettei csak kitalálás ! A „hivatásos" történészek persze azonnal tagadták a felfedezés valódiságát, de a tárgyilagosabb kutatók ráéreztek az igazságra. Az ókori és középkori mítoszok és legendák áthághatatlan óriási „Patyomkin-falán" keletkezett nagy résen belesve ugyanis teljesen új világkép körvonalai bontakoztak ki.
Az „Atilla eposz" szerzője, Práczki István maga is átlépett az „Időkapun" és meglátta, hogy újabb akadály tornyosul eléje, az „Agyonhallgatás Fala". Ezen túljutva azonban már kitárulkoztak a valóság körvonalai. A szerző kiderítette, hogy ˝Fiktív Károly˝ hatalmas alakjával valamit és valakit el kívántak takarni. A valaki nem volt más, mint Atilla és az Ural-Altájtól az Ibér-félszigetig terjedő nagy Hun Birodalom, mely tízmilliós szittya hunjaival és avar gepidáival együtt szinte egyetlen varázsütésre nyomtalanul eltűnt a történelem színpadáról. Ez az abszurdum joggal ütött szöget a szerző fejébe.
Práczki István ny. vezérkari hírszerző tiszt, ősnyelv- és ősvalláskutató merészen túllépett a hivatalos történelemírás és tanítás roskatag keretein. A kémszakmában jól bevált kódoló és kódfejtő tapasztalatait felhasználva behatolt az ókori és középkori történelem legsötétebb bugyraiba is, ahol megtalálta nemcsak az agyonhallgatott szittyák, hunok és Atilla valódi történetét, de nyomára bukkant a misztifikált kelták, gótok, dákok, gepidák, mórok és más kihalt népek ősmondáinak is.
Az „Atilla eposz" tehát egy olyan sajátos vállalkozás, mellyel a szerző megkísérli rekonstruálni azt a múltat, melynek a magyarázata is történelemhamisítás. A munka fő célja azonban egy mai fejjel is megérthető felelős ókorkép kialakítása. Ez viszont visszautasítja az eddigi „nemzeti önfeladó" szemléletet és hadjáratot indít a korunkban is hiteles dokumentumokként kezelt hamis legendák elfogadása ellen.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.