Ajax-loader

Mike ​Featherstone, Mike Hepworth és Bryan S. Turner a testszociológia legjelesebb képviselői; e kötetben tanulmányaikból közlünk válogatást. A többi között olyan írásaikat publikáljuk, amelyek a test/erotika/szexualitás összefüggéseiről szólnak, vagy azt elemzik, hogy diéta, a kozmetika, a divat, általában a fogyasztás miként “fegyelmezi” a testet, avagy azt árulják el, milyen testideált sugallnak a középkorúaknak az amerikai képregények.
A testszociológusok Michel Foucault köpönyegéből bujtak elő: az emberi testet vizsgálódásuk kitüntetett tárgyáva, pontosabban alanyává tették. A különböző tudományágak művelői – a nyelvészektől a filozófusokon át a közgazdászokig – az elmúlt másfél-két évtizedben “darabokra szedték” a testet, hogy “részeit” hermeneutikai, szimbolikai, fenomenológiai, áruvá válási stb. nézőpontokból újra “összerakják”.
Hogy beszélhessenek biológiai, felépített (lásd: testépítők), szimbolikus, áruvá tett (például: prostitúció) testről, s megalkossák az egyre terebélyesedő új testszociológia fejezeteit.
Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik filozófiai, szociológiai, pszichológiai, nyelvi szempontból is kíváncsiak a testre, az itthon most formálódó sportszociológiában, a sporttudományokban hasznosítani kívánják megállapításait, s javallom jó szívvel minden érdeklődő olvasónak, aki többet akar tudni a számunkra mindenképpen legcsodálatosabb alkotásról, az emberi testről.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

7.5
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók