Ajax-loader

Az ​emberiség történelmének két alapvető dimenziója az idő és a tér. A harmadik tényező az időt kitöltő, és a teret birtokló, alakító ember, aki a gondolataival és a cselekedeteivel írja a történelmet.

A történeti földrajz a 18-19. század fordulója körül alakult ki, mint történeti segédtudomány. Tárgyához tartozik egy adott terület leíróföldrajzának (domborzati viszonyok, hegyrajz, vízrajz), tájegységeinek, etnikumainak, valamint a közigazgatási, az egyházi, a kulturális és a katonai igazgatási egységeik típusainak, jogállásának és területi változásainak, továbbá a történeti település, és gazdaságföldrajz adatainak vizsgálata.

Ez a kötet a témával kapcsolatban mintegy 1000 szócikket és 1400 címszót tartalmaz. A szócikkek megírásánál a szerkesztők a földrajzi régiók szerint súlyoztak: a legnagyobb teret a közép – európai régió és benne a történeti Magyarország kapta, ezt követte általában Európa, a Mediterraneum, az észak-atlanti térség és végül a világ más részei.

A „TÖRTÉNETI FÖLDRAJZI KISLEXIKON” című ezen kiadványt a történeti földrajz témakörén belül az 1000 szócikk, az 1400 címszó, a polgári, egyházi és katonai igazgatás 19 táblázata, a 3 egyházigazgatási térkép, valamint a bibliográfia iránt érdeklődő, a történelmet és a földrajzot külön-külön, mint önálló tudományokat is kedvelő olvasóinknak ajánljuk.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

6.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók