Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


kedaiyun
4.5/5

Érdekes ​téma remek feldolgozásban, félig valóság, félig fikció, de meggyőző fikció. A két nőalak egyfajta szimbolikus ellentétpárt alkot, az ő életüket nagyon jól bemutatta a szerző. Azonban bármennyire is úgy érezzük, főhősünk megtalálta azt, amit keresett, a női szerelem kulcsát, a történet elkerülhetetlenül rohan a tragikus vég felé. Az utolsó néhány fejezet elég kegyetlen, a happy endet kedvelőknek nem ajánlom.


Tipti
4.0/5

Az ​orvosi szakma iránt érzett, még most sem múló vonzódásom miatt vettem le ezt a könyvet a polcról, teljesen látatlanban, fogalmam sem volt, hogy miről is fog szólni. Végül most, hogy a végére értem, ambivalens érzéseim vannak a regénnyel kapcsolatban. Egyrészt nagyon tetszett az író stílusa, elképzelésem szerint is valami ilyesmi lehetett a reneszánsz Itália. Ugyanakkor azért voltak tényleg gyomorforgató részletek (gyermekprostitúció, hogy csak egyet említsek), ezek valószínűleg az én tűrőképességem határain kívül estek, nem a szerző hibája inkább a koré, ha már….
A legérdekesebb számomra nem is a cselekmény volt, hanem a kor felfogása, hogy milyen kognitív disszonanciát teremtett az emberekben a tudomány és az egyház ellentmondásainak összeegyeztetése, hogy hogy tekintettek a nőkre.
Nagyon bátornak tartom az akkor élő tudósokat, felfedezőket, polihisztorokat. A tiltás ellenére is hajtotta őket a kíváncsiság, ki tudtak állni a sok szűklátókörű ember elé és végül, ha arra került a sor, képesek voltak meghalni tanaikért. Nélkülük vajon hol lennénk ma?


betufuggo
4.5/5

A ​regény nagyon eredeti,és kissé provokatív volt.A leginkább Patrick Süskind “A Parfüm-Egy Gyilkos Története”című,híres regényéhez tudnám hasonlítani.A történet persze kétszáz évvel korábban játszódik,és a szellemi sötétség,mely a fent említett regény világára is jellemző,ekkor még nagyobb is volt.A korszakban ugyanekkor már forradalmi jelentőségű tudományos felfedezések is születtek-melyek sokszor kivívták az egyház ellenszenvét is.A könyv főhőse,Matteo Colón is így jár,hiszen a regény elején a börtön falai között ismerkedünk meg vele.A kötetből kiderül,hogy hogyan került oda,és fény derül a perének végeredményére is,ezenkívül két rendkívüli nőhöz fűződő kapcsolatának részleteibe is betekintést nyerhetünk-továbbá az is kiderül,hogy a három főhős miért végzi tragikus körülmények között létét.


Tök ​jó. Olvassátok el egyúttal A három nővért is.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

13.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók