Ajax-loader

A ​20. század utolsó évtizedében alapvetően és gyökeresen megváltoztak a versenyfeltételek: a vállalatok többé már nem tehetnek szert tartós versenyelőnyere kizárólag azáltal, hogy az új technológiát a lehető leggyorsabban alakítják át anyagi javakká. A 21. század vállalatainak sikere már döntóen azon múlik, hogy – elsősorban az alkalmazottaik tudásába való befektetések révén – képesek lesznek-e elérni, hogy felkészültsége és a rendelkezésre álló információk alapján minden egyes dolgozó hozzájáruljon a vállalat eredményes működéséhez.
Hogyan felelhet meg ennek a kihívásnak egy vállalatvezető az ezredfordulón?
A Balanced Scorecard (BSC) az az eszköz, amelynek megismerésével és alkalmazásával minden vezető sikeres lehet a ma, de főleg a holnap versenykörnyezetében.
Mi is a Balanced Scorecard? Egyrészt egy kiegyensúlyozott stratégiai mutatószámrendszer, amely a szervezet teljesítményét négy nézőpontból ragadja meg: a pénzügyi teljesítmény, a vevők, a működési folyamatok és a tanulási-fejlődési folyamat nézőpontjából. Másrészt egy új stratégiai vezetési rendszer, amely mindenekelőtt az olyan kritikus vezetési folyamatok végrehajtásában nyújt segítséget, mint
- a jövőkép és a stratégia tisztázása és intézkedésekké alakítása,
- a stratégiai célok és mutatók összekapcsolása és kommunikálása,
- tervezés, az elvárások rögzítése és összehangolása a stratégiai intézkedésekkel,
- stratégiai visszacsatolás és a tanulás elősegítése.
A könyv a rendkívül újszerű téma kiemelkedő színvonalú összefoglalása. A szerzők nemcsak az elveket tisztázzák, hanem konkrét esetek leírásával bemutatják, hogyan alkották meg a saját Balanced Scorecardjukat neves és igen eredményes cégek a gazdaság legkülönbözőbb területein. Az elmélet és a gyakorlat ötvözésének köszönhetően a könyv, amelynek eredetije a Harvard Business School Press kiadványa, nemcsak gyakorló vezetőknek szól, hanem a képzésben, továbbképzésben is jól használható. A magyar változat az IFUA Horváth &Partner Kft. szakmai közreműködésével jelent meg.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.