Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


DittaV
5.0/5

Oké, ​megnyugodtam, ezzel a Fable könyvvel még mindig működik a varázs. Nagyon féltem, hogy már az Álomhajsza sem tudja visszaidézni a régi időket, de Lilia és Seym meg a többiek kalandja ezúttal is elvarázsolt és szíven simogatott, ahogy Kristen is mondta. Nagyon kellenek az ilyen mesék, álmok, amelyek akár valóra is válhatnának és az jót tenne a világgal. Bár sajnos Seym/Brad jól mondta, a Kék Kristály nem jobbá tette a világot, csak lehetőséged adott rá, hogy az emberek az éjszakát is élvezhessék, de magát az embert nem tette jobbá, ahhoz az emberi szívek kellettek volna. Nekem most nagyon jól esett elolvasni, bár számtalanszor megtettem már fiatalabb koromban. Még mindig szeretem Lilia állatait, Lont, Kit és Asát, szeretem, ahogy szereti és csodálja az életet. És szeretem, ahogy ők öten végül igazi csapattá válnak. A fantasy része jobban tetszik, mint a filmforgatásos, de ettől még a két rész jól kiegészíti egymást. És még mindig el tudnék képzelni magamnak egy magas pasit kacsával és két görénnyel :)


Kukuucs
5.0/5

Az ​első felnőtt fantasy könyvem, amiből 13 évesen ezersok idézetet írtam ki a szerelemről. Lilia és Seym kapcsolata azóta is etalonnak számít nálam. Ha lesz egy lányom, Liliának fogják hívni.


Fairymysz
5.0/5

Kamaszként, ​durván 30 éve, az első Fable-olvasásaim egyike volt az Álomhajsza. Soha ezelőtt nem olvastam még fantasyt és hihetetlen élmény volt számomra. Olyannyira magával rántott a történet, hogy másnap még a sulit is kihagytam, mert egész éjjel olvastam.
Azóta már párszor újraolvastam, egy időben ez volt az én Bibliám.
Seym és Lilia számomra most is maga a “szerelem”. Szerettem Brad és Kristen párosát is, de egyértelműen a mű mondanivalója a fantasy részben van, a Kék Kristály keresésében.
A mostani olvasásom felidézte azt a Vavyan Fablét, akit annyira megszerettem annak idején.
Persze, most már más szemmel olvastam, láttam a hibáit is, de ez nem jelenti, hogy kevésbé izgultam a főhősök miatt. (Még, ha a forgatásos részek most annyira nem kötöttek le, noha sikerült jó párszor megnevettetnie.)


EmeseGx
5.0/5

Történet: ​5*
Olvasási élmény: 4*
Akkor logikus lenne 4,5 csillagot adni, de úgy gondolom a könyvet szeretném értékelni.
Nehéz spoiler mentesen beszélni róla, mert a könyv meghatározó része egy… Érdekes fordulaton alapul {{gondolok itt a forgatásra}}.
Alapjában véve, ez egy fantasy-romantikus történet, és bár a fülszövegben csak egy szó utal rá, a filmforgatás is jelen van. Amikor ezt megtudtam, tudtam, ez az én könyvem, lehetetlen, hogy ez nekem ne tetszen ((tudni kell rólam, hogy odavagyok mindenért, ami filmforgarással kapcsolatos)). És összességében így is lehetett volna… Ha 4-5 évvel később olvasom, biztos.
Én 16, de inkább 18 év fölött ajánlom, nem azért, mert durva, az csak néhány helyen hányingerkeltő (jó értelemben, jók a leírások), hanem egyszerűen olvastam, és nem értettem. Tudtam, hogy majd ha jó pár év múlva újraolvasom, érteni fogom, de egyelőre nekem ez még magas. Viszont egyetlen negatívumot sem tudnék mondani.
A történet kalandos fantasy fele tetszett, de a végét ANNYIRA befejezetlennek érzem, hogy az borzasztó. Jó értelemben. Kíváncsi vagyok a folytatásra {{a könyv végére Brund lett az abszolút kedvenc karakterem, mégis, fura ezt mondani, de úúúgy kívánja a történet, hogy ő meghaljon}}. És a történet nem annyira fantasy fele. Az első kötetben az tetszett jobban, ott többet foglalkoztunk a filmes kulisszatitkokkal, érdekességekkel, viszont a másodikban a fantasy rész fogott meg jobban. Erről nem igazán tudok mit mondani, amit nem értettem, annak a nagy része itt volt. És ez szintén őrjítően befejezetlen, kívánja a folytatást.
Számomra két csúcspontja volt a könyvnek: {{amikor először ült be a stáb a vetítőbe megnézni a felvételeket. Akkor konkrétan az volt a fejemben, hogy most rögtön rákeresek, látnom kell a filmelőzetest. A második a szépálmok birodalmában a tükörterem volt. Ha eljuthatnék ebbe a világba, oda szeretnék elmenni.}}
Kinek ajánlom? Akinek van gyomra a durvább dolgokra fantasy és romantikus szinten is, és érteni, értékelni is tudja azokat.


KingucK
4.5/5

Szeretem ​a Fable női főhőseit :)
Még fantasyt nem sokat ovastam tőle, de ez is mozgalmas, izgalmas és változatos volt, mint az előzőek. A világ varázslatos, meseszerű, tele különleges lényekkel.
Tetszenek a több szálon induló történetek, először különös volt az éles váltás, de már a másodiknál nem zavart.


Black_Angel
5.0/5

Nagyon ​szerettem ezt a történetet, főleg ezt a történet a történetben stílust. És a Lilia Seym szálat is, ahogy a filmben, és a való életben is alakul a kapcsolatuk! imádtam:)


Chriss
5.0/5

Na ​sikerült ennek a könyvnek is a végére érnem! Fable itt is hozta a tőle megszokott finoman ironikus stílusát, a humora szintén a plafont verdeste. Nagyon jólesett. A kedvencem Kristen Levy karaktere volt, de Liliát is a szívembe zártam, ahogy Brad-et és Seym-et is. Brent-től és Kyan-től kirázott a hideg. Nagyon klassz volt a történetvezetés, a fantasy és a valóság párhuzamos ábrázolása. Kaptunk persze iróniát is bőven. Hogy mit képes tenni a pénz és a siker mámora az emberrel? Nehéz megtartani az egyéniséget egy olyan világban, amit úgy manipulálnak, hogy folyton csak külső elvárásoknak feleljen meg. Kristen és Brad mégis ugyanaz marad aki volt. Róluk lepattogott a rózsaszín cukormáz. Inkább a tengert imádták a csalóka hírnév helyett. Meg tudom érteni őket. Hűűűű sok mindent tudnék még írni az Álomhajszáról, de majd a blogomon folytatom. Nagyon csúcs! Ajánlom mindenkinek, és köszi, hogy felhívtátok rá a figyelmem!


Anyu ​kérte, hogy olvassam el, egyik kedvenc könyve, nagyon-nagyon jó. Állandóan kérdezgette hol tartok benne, én meg mindig pontos leírásokat adtam róla. Jól kitárgyaltuk! :) Nekem is nagyon-nagyon tetszett, az szerzőtől második könyvem, de nem az utolsó!
Először meglepődtem, mikor hirtelen váltott a történet, de miután belerázódtam, egyre jobban tetszett, mindig sajnáltam, mikor vége lett egy adott szakasznak, bár a fantasys szál nekem jobban tetszett. Lilia nagy kedvenc, Shorr-on meg csak nevetni tudtam! :D
Nagyon tetszett. :)


A ​fantasy résznek nagyon jó a története, a figurák, szörnyek és a többi kitalált alak. Viszont nem tetszettek a szerelmesek monológjai, azok nagyon édeskések és maga a szerelmi szál is olyan királykisasszonyosan meseszerű. (Jó, tudom, az egész egy mese, de akkor is, nekem ez sok.) A kitalált helyszínek, birodalmak klasszak, de a leírásoknál túl sok jelzőt, túl sok színt használ az írónő egy mondatban, és így (legalábbis számomra) elvész a lényeg. Ráadásul minden tojásdad és gömbölyded, csak ritkán ovális vagy kerek.
A másik sztori cselekménye hozzám közelebb áll, Brad és Kristen beszélgetései nagyon jól megírtak, imádtam az okos, humoros mondataikat.


Élveztem ​a történetet, bár egyszer meglepődtem olvasás közben, {{mikor hirtelen a való világban találtam magam.}} Tetszett ez a megosztás – imádom Seym és Lilla párosát, valamint imádtam Brad-et is. Kristen először furcsa volt a számomra, főleg a stílusával barátkoztam nehezen. Imádtam Brad állatait. Voltak részek, ahol könnyek hulltak a szememből a nevetéstől. Férfiak és az ágynemű húzás?! Hát itt pusztultam. :-) A fantasy világban nagyon bejött az álomvilágok sora.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

26.7
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók