Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


piciszusz
4.0/5

Az ​első 10-20 oldalon azt hittem, hogy rossz könyvet olvasok. Hogy ez nem is Annáról szól, hanem Erzsébetről. Aztán kiderült, hogy mindkettőjükről szól. Mostanában nagyon rákaptam a Henrikről szóló könyvekre (és filmekre), és furcsa volt olvasni, hogy Anna tényleg érző lény volt, szerette a lányát és nem csak önérdekből csinált mindent. Viszont cserébe könnyen olvasható és szórakoztató is volt. Még még Tudorokat!:)


Aquarius
5.0/5

Boleyn ​Anna titkos naplója a történelmi valóság és a fikció ötvözése – lehengerlő kivitelezéssel.
Két szálon és idősíkban fut a regény. Egyrészt, I. Erzsébet uralkodásának korai szakaszával ismerkedhetünk meg, másrészt fény derül Boleyn Anna igazi személyiségére, életére, döntéseinek indokaira.
Élvezetes volt a Tudor-ház utolsó uralkodójának magánéletébe, politikai harcaiba bepillantani. Taníttatása és műveltsége nagy segítséget jelentett döntéshozatalaiban, bár hangulatváltozásain még tanácsosa William Cecil is megütközött időnként.
A karakterek jól megformáltak, vannak kiemelkedő, érdekes személyiségek a mellékszereplők között is.
A mű olvastatja magát, gördülékenyek az idősíkok közti ugrások, és minden olyan erénnyel rendelkezik, ami nálam kiérdemli az öt csillagot.


Moira_Hardy
4.0/5

A ​valóság és a fikció keveréke.
Én szeretném hinni, hogy Anna valóban egy érző nő volt akinek megvoltak ugyan a maga hibái, de szerető anya és méltánytalanul mellőzött feleség volt.
Szép nyelvezet, két idősíkon megírt történet, anya és lánya nem létező kapcsolata.


Bunny66
4.5/5

Ismét ​egy jó könyv az írónőtől. Boleyn Anna ábrázolásában a középutat választotta, nem az az utálatos, számító nő de nem is egy ártatlan kis angyal.
Olvasmányos, jó könyv.
Egy dolog ami borzasztóan idegesített (de ez nem az írónő hibája), hogy a fordító hol magyarosította a neveket, hol nem (Mária, Mary, George, Henrik, Henry). Hajam égnek állt ettől!


Ez ​a második könyv, amit az írónőtől olvastam (a másik a Boleyn kisasszony), és rájöttem, hogy szeretem a stílusát. Azt meg főleg, ahogy Boleyn Annát ábrázolja, ez teljes mértékben egyezik az én elképzeléseimmel. Nem egy számító dög, de nem is szende angyalka. Pont az ilyen karaktereket szeretem. Azért kíváncsi lennék, hogy Anna milyen volt valójában, de nem érdekel mit írnak mások, akkor is ilyen volt és kész. ;)
Az elején egy kicsit untattak az erzsébetes részek, de csak amíg bele nem merült a naplóba. Meg kell jegyeznem, hogy ez a Robert Dudley többnyire nem szimpatikus, még akkor sem, ha voltak jó pillanatai. Erzsébet jól is tette, hogy nem ment férjhez, ilyen szülői példával nem is csodálom.
Henrik rettenetes, gonosz alak volt. Fujj. Ha már lecserélte szerencsétlen Katalint (bár őt annyira nem sajnálom, végülis nem vesztette el a fejét, szépen imádkozhatott tovább), akkor igazán lehetett volna hűségesebb. De ahogy a könyvben is írva vagyon, minden elveszti varázsát, amint megkapja. Tipikus hülyegyerek-szindróma, már elnézést, hogy ezt mondom. A lány-ellenes hozzáállásától a plafonon voltam, kezdjük azzal, hogy ha valakinek a hibája lenne, akkor az csakis ő, de ez nem hiba, úgyhogy #kuss# meg kellett volna szeretgetni a kis Erzsébetet és nem elfordulni Annától, azért, mert ő összehozott egy lányt. Mellesleg nem tudhatom, milyen volt Jane Seymour, de itt egy jelentéktelen szerencsétlenkének tűnt (persze Anna naplójában mi jót lehetne róla találni), és a Tudorok sorozatban sem szerettem, így fel nem foghatom, mit evett rajta Henrik. Kéne olvasnom valami róla szóló könyvet, hátha akkor megváltozna a véleményem.
Amennyire kedveltem Henry Percy-t a Boleyn kisasszonyban, annyira taszított most a viselkedése. Ha már úgyis haldoklott (vagy csak nagyon le volt pusztulva? Nem emlékszem), igazán nem számított volna, hogy kiáll-e Anna mellet, biztos nem húzta már sokáig. Oké, Anna helyzetén sem javított volna, de az ő árulása biztos jobban fájt a többinél. És itt meg is érkeztünk minden könyvek legrémesebb apucijához, a kedves Thomas Boleynhez. Jesszusom, hogy mennyire utálom! O.o Milyen elvetemült, romlott lelkület kell ahhoz, hogy valaki a saját gyerekei ellen tanúskodjon, amikor nyilvánvaló, hogy semmit nem tettek? Inkább őt kellett volna kivégezni.
Tetszett, hogy a naplórészletek közben láthattuk Erzsébet reakcióit, ahogy megismerte az anyját és megváltozott a véleménye az apjáról. Ami viszont borzasztóan rontotta az élményt, az a rengeteg elgépelés. Szégyellje magét, aki ezt így kiadta. Ennek ellenére kellemes élmény volt, nem bántam meg.


utazó
4.0/5

Jó ​volt, egyszerű és közérthető történelmi utazás .


Andrée
5.0/5

Nem ​tudom mire, de nem erre számítottam ezzel a könyvvel kapcsolatban. Viszont teljesen pozitív értelemben.
Örültem neki, hogy némelyik részei a könyvnek Erzsébetről szólnak, ez nagyon jó kis keretet adott, a könyvnek.
Másrészt tetszett, hogy Anna története ténylegesen napló formátumban olvasható. És az is regényesen, nagyon olvasmányosan megcsinálva.
Voltak dolgok, amikkel már tisztában voltam Henrik király és Annával kapcsolatban, de akadt újdonság is ebben a könyvben.
Tetszett.


Panni777
5.0/5

A ​Lady Elizabeth után ez a könyv gyakorlatilag kiegészítette az ott olvasottakat. Boleyn Anna történe akkor is érdekelt és az a könyv Erzsébet trónra kerüléséről szól, míg ez pontosab onnan folytatódik.
Anna tökéletesen elboldogult volna ebben a mai világban a határozottságával. Jóval megelőzte a korát a felfogásával. Pont az ilyen karaktereket szeretem, minden tulajdonságával együtt. :)
Nagyon érdekesen volt megírva, még a politikai, diplomáciai része is érthető volt, bár az áll tőlem a legtávolabb. Ilyen tálalásban még a történelem is érdekes és könnyen megjegyezhető.


deardurr
5.0/5

Nem ​nagyon olvastam ezidáig történelmi könyveket, legalább is ilyen “direkten” történelmit nem. De nem is nagyon volt tiszta számomra az akkori helyzet; hogyan alakult ki az anglikán egyház, katolikusokkal az ellentét, VIII. Henrik személye…
Most ez egy életre belém vésődött, szóval azt hiszem ez az egyik értelme az ilyen regényeknek.
A másik a szórakoztatás ugyebár. Ez egy kicsit nehéz, egy ilyen háttér-korszakkal. Legalább is számomra – nem bírom a középkort-, néhol rendkívül lassan folytak az események.
Összességében örülök, hogy olvashattam @Macooka egyik kedvenc könyvét!


AgiJovi
5.0/5

Már ​elég régen olvastam a könyvet, több, mint 10 éve.
De arra emlékszem, hogy nagyon tetszett, és nagyon megragadott ennek a szép fiatal asszonynak a sorsa.
Azóta nem olvastam Robin Maxwell-től, de tervezem, hogy jövőben elolvasom még más könyvét is (vagy ezt újra, ki tudja).


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
3.5/5

Statisztika

40.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók