Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Stendhal
-/5

Az ​biztos, hogy ennek a műnek nem én vagyok a célcsoportja. Azt gondolom, hogy a főhős (vagy hogyan nevezzem), nőügyein keresztül sem tudta fikarcnyit sem megközelíteni a nőkben rejlő szívet. Az életet, a szerelmet, az odaadást, a törődést, a szabadságot, a szépséget #ésatöbbit#.
Napló ez, vagy inkább napló töredékek, melyben mint trófeákat vonultatja fel szeretőit, hol önsajnálatba süllyedve, hol a nőket lesajnálva, de elsősorban is kicsinysége tudatában kérkedve önnön kiválóságával. (amit persze önmaga sem hisz, sőt)
Bizonygatja (igazából nem is az olvasónak), hogy nincs olyan fehérnép, akinek ne az lenne, az életcélja, hogy legalábbis jól marokra fogja… Pedig hát látszik, hogy szerelmeiben, kapcsolataiban, kitartásában, bizalmában, hűségében bukott ember.
Áhhh, mindegy. Lehet, hogy ez egy tök jó könyv amúgy, csak én nem láttam ezt meg benne.


MortuusEst
5.0/5

Túl ​vagyok rajta. Elolvastam. Nem volt könnyű. (Megérte?) Ezt a könyvet ne vegye a kezébe olyan, aki habkönnyű olvasmányra vágyik. Nagyon komoly szellemi erőfeszítést követelt tőlem. Nem is vagyok róla meggyőződve, hogy teljesen megértettem.(Sőt. Minél többet gondolkodom róla, annál inkább látom, hogy sok mindent nem értettem meg belőle.) Ha a regényt definiálni próbálnánk, akkor tulajdonképpen ez nem is biztos, hogy regény. (Hosszú terjedelmű epikus mű prózai formában megírva?) Cselekménye lényegében nincs.(Illetve összefüggő cselekménye nincs.) Az időszerkesztés nem lineáris. Igazából leginkább tudatfolyamra emlékeztet. Az író (igazából rá jellemző) stílusa pedig nem segítik a megértést. Játékos nyelvi kalandozás, az asszociációk szabadsága, erőteljes nyelvi irónia jellemzi, látszólag sokszor mindenféle tudatosság nélkül. Az Anna Kareninához való kapcsolódása a fülszöveg szerint radikális újraírása és az egyéb intertextuális vonatkozásai pedig végképp megnehezítik a befogadását. Ez azonban csak a felszín. Mint ahogy az csak a felszín, hogy ez a regény a nőkben rejlő szívről szól. Ez a regény nem a női szív rejtelmeiről szól, hanem a férfiéról, aki szeretné hinni, hogy ismeri a női szív rejtelmeit. (Az 1003. után is.)
Van pár dolog, ami rettenetesen izgat, és nem hagy nyugodni a könyv letétele után sem. Miért ezer és 3? Miért nem például 1000 és 3? Vagy egyszerűen 1003? Miért nincs benne sehol 1?(Vagy egészen pontosan: (1)
Ez az a könyv, amit valaki vagy nagyon szeret, vagy nagyon utál. Olvasva néha úgy éreztem, hogy „na most volt belőle elég”. A végére érve… kár lett volna ezt a könyvet kihagyni. A könyvet letéve is gondolkodom rajta. Egyre inkább érzem úgy, hogy bizony mennyire vagyok őszinte magammal? Tényleg ilyen lenne férfi és nő?


sheni
5.0/5

Zseniálisan ​írja le Kukorelly egy magát macsónak tartó egyáltalán nem macsó férfi gyötrődéseit, szerintem a szingli regények ellenpólusa.


urbizsuzsi
5.0/5

igazán ​kedvelem.olvasó vagyok és nem irodalmár.a “hogyan” sem könnyű,kipróbáltam.a “miről”,nos,hát ahhoz kell egy megélt kor…az elutasítás egyeseknél az illúziórombolásnak szól, ami tul.képpen inkább egy idegenvezetés.
a pasas szerethető,sőt megszerethető.vannak benne nagyon jó mondatok.a mondatfűzés lenyűgöz, nagyon illik a közölni kívánt mondanivalóhoz


kimihapponen
4.5/5

Felvillanó ​képkockák a világ valaha volt összes pornófilmjének legjavából Magyarországtól Németországig…. És hogy ez miért is jó? Csak… Mert az… Házasság előtt és után (is)… Közben meg feltétlenül.


Humoros, ​olvasmányos, elgondolkodtató. Hitelesnek éreztem, személyesnek, nyíltnak és ez a nyíltság jó érzéssel töltött el, az ismerős helyzetek, érzések, amik Bandiban (illetve a mesélőben) is megfogalmazódtak az évek során.

Nem mindenkinek való könyv, ez tény, de érdemes beleolvasni könyvesboltokban, ha van rá lehetőség, mert az biztos, hogy aki ráérez a stílus szépségeire, annak tetszeni fog, elejétől a végéig. Gratulálok hozzá kedves ismerősömnek Kukorelly Endrének!


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

16.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók