Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Rituga
4.0/5

King ​bácsi története ismét nagyot szólt. Nem tagadom, olvastam már tőle jobb regényt is. Nagyon tetszett maga a történet, a szereplőket is volt miért szeretni vagy utálni. Az egyetlen dolog, ami túlságosan hosszúra nyújtotta az olvasást, a kacskaringós, múltba révedő, mégis sehová sem vezető leírások voltak. Olyan kellemesen, pörgősen kezdődött a történet és a befejezése is fantasztikusra sikerült. De kb két hetet elvett az életemből az a sok fölösleges információ, ami nem is hiányzott volna a könyvből. Ezeken a részeken nehezen vergődtem át. De ha ezeket leszámítom, igazán zseniális történetet tudhatok magam mögött.


szangi
4.5/5

FAGYASZTÓBA ​VELE!!
A Stephen King könyveket három kategóriába sorolnám:
1. Fagyasztóba való. (Joey után szabadon)
2. Hűtőbe való.
3. Fiókba való – kevésbé félelmetes, de éjszaka a lelki nyugalom érdekében nem hagynám kint az asztalon, mert álmomban letépi az arcomat.
Ez határozottan fagyasztós könyv. A fagyasztót meg még beraknám egy jó nagy jégszekrénybe #amilyenben a rosszul viselkedő embereket tárolják gonosz filmekben#. A jégszekrényt meg kilőném a Holdra.
A címével meg abszolút nem értek egyet: Rémület a sivatagban, olyan kevésnek, elcsépeltnek, semmitmondónak hangzik, abszolút nem vetíti előre hogy be fogsz csurizni és kikaparod a saját szemed a parázástól, sokkal kifejezőbb lenne, hogy “Kitépem a lelked és megkorbácsollak vele. A sivatagban.”


smetalin
4.5/5

Ez ​egy igazi S.K. rémtörténet volt, a régi szép időkből. (azok a szép 90’-es évek)
Minden szereplőt töviről-hegyiről megismerhettünk, és én ezt szeretem. Nem baj hogy hosszú lesz a könyv, hisz így lesz kerek a történet.
Néha annyira belemerültem, hogy mikor egy-egy kopogással kiszakítottak Desperationból, ugrottam egyet ijedtemben. ( az iroda ajtón kopogtak) Nem azért mert félelmetes, bár az volt néhol , hanem annyira elvesztem a történetben, megszűnt körülöttem minden.
A jó és a rossz csap össze a lapokon, egy bányavárost választva színhelyéül. Megismerhetünk egy réges-régi történet a Kína-gödörről és hogy mit találtak ott, mi szeretne kitörni onnan.
Vannak túlélők akik próbálnak menekülni , de hasztalan és inkább szembeszállnak “azzal”. Ami nálam nagy pozitívum, hogy hiába vannak nők és férfiak a szereplők között, mégsem legyinti meg őket a nagy rohanás és túlélés közepette a szerelem szele, mint oly sok más ilyen helyzetben lévő embereket. King tudja, vagy horrort írsz vagy szerelmes regényt, de nem keverni a kettőt! :)


Vhrai
5.0/5

Nyugodtan ​írhatom, hogy elfogult vagyok King regényeivel, igazán rossz alkotásával ugyanis még nem találkoztam. Ez a Mester egyik korai, kevésbé emlegetett, horror zsánerű irománya, ám ő még az esztelen öldöklést is meg tudja spékelni valami érdekességgel. Ezúttal Isten jelenléte és a hitbéli megingás kérdése forog igazán a középpontban, mindezt csak körülöleli a horrorisztikus történetvezetés. Elmarad a szerzőre jellemző hosszas bevezető, rögtön az események közepében találjuk magunkat. Ezúttal a szereplőket adagolta szép lassan a történethez, nem pedig fordítva. Ismét nagy hangsúlyt fektetett a karakterek kidolgozásra, jól megfigyelhető a szereplők jellemének fejlődése.

https://libellum.blog.hu/2019/09/19/stephen_king_remulet_a_sivatagban_670


Andrée
4.5/5

Sokak ​szerint gagyi írása Kingnek, de szerintem ez is erősen „hű-ha”.
A filmet még nagyon régen láttam, sokra nem is emlékeszem belőle (most, hogy túl vagyok a könyvön, tuti újranézem), de a bánya és a tök para Ron Perlman megvan. Úgyhogy ennyi tudnivaló birtokában vágtam neki a könyvnek.

Amit már az elején nagyon erős balsejtelemmel olvastam, pedig még nem is volt a láthatáron semmi a későbbi ijesztő és helyenként gyomorforgató, hihetetlen történésekből.
Aztán amikor a jogok ismertetése közé beszúródott a „Megölöm magukat” kis töredék, ott már előrelátható volt, hogy Entragian mesterrel valami nem kerek.
Ami aztán a későbbiekben bőven ki lett fejtve, amikor is láthattuk, hogyan lett foglyul ejtve a könyv további néhány szereplője.
És szerintem kellően izgalmasan és akciódúsan lett megírva addig is amíg megszöktek a cellákból, utána pedig bőven kapni mindenféle misztikus és horroros elemeket a szimpla akció mellé.
Érdekesség, hogy egy idő után nagyon emlékeztetett Dean R. Koontz ősellenség című kedvencemre. Elég sok helyen hasonlít a két könyv.
De ez nem von le semennyit a mű értékéből.
Nálam simán nyerő, még ezzel hasonlósággal is és úgy is, hogy a vége nagyon kiszámítható volt.


A ​könyv első fele nagyon tetszett, jó volt a felütés, a szereplők, még a misztikum is, de aztán jött a Davides vonal és nekem az nagyon elvitte. Talán jobb lett volna az egész természetfeletti aspektus nélkül, nem tudom. Valahogy kidobott egy idő után a történet. Na, hát ez van, előfordul.


Panda
5.0/5

Nekem ​ez most 5 csillag abszolút. :) Nem untam egyik részét sem, igazából ez a 600 oldal csak úgy elszállt. Tetszett nagyon a történet, néha a holt nyelvet nem tudtam követni, de nem volt zavaró. Pont King kellett nekem. Jöhet még több.


Stephen ​King elmebeteg làtomàsainak kùtja kiapadhatatlan. Regènye helyszìnèül ezùttal egy kis sivatagi bànyavàrost vàlasztott, ahol vàratlanul valami megnevezhetetlen szabadul el.
Alapvetően tetszett a könyv, tetszettek a bibliai utalàsok (David szètosztja a szardìniakonzerveket ès a kekszet=kenyèr-ès halszaporìtàs, hogy csak egy pèldàt emlìtsek), kellően megrèmìtett a halottak nyelve, màr magàtòl a Tak! szòtòl is kiver a vìz, a megnevezhetetlen borzalom àltal irànyìtott àllatokròl nem is szòlva, csak valahogy a vègkifejlettel nem boldogulok, mèg mindig emèsztem.
Ennek ellenère vannak Kingnek jobb könyvei is ennèl.
Mondjuk a magyar cìm minősìthetetlen. A ZS-kategòriàs horrorfilmeknek adnak ilyen cìmet, amiket aztàn nyilvàn okkal nem nèz meg senki sem.
Ennek ellenère èrdemes adni egy esèlyt a könyvnek ès borzongàsban nem lesz hiàny.


A_S1M0N
5.0/5

Sokszor ​leírtam már, hogy “nagyon tetszett”, de ez van, nagyon tetszett! :D

Egyből a dolgok sűrűjében találjuk magunkat, gyorsan ugrálunk az események között, aztán lelassulnak a dolgok, miközben haladunk előre a cselekménnyel, de közben visszatekintünk az előzményekre is.
Engem végig lekötött a könyv, alig bírtam letenni! A szereplők érdekesek {{Cynthia Smith itt is felbukkan, akit A két Rose-ból ismerhetünk}}, lehet őket félteni, az ellenség is különleges, nekem kicsit az Az-hoz hasonlított: egy gonosz erőt kell legyőznie egy szedett-vedett társaságnak, akiknek útja {{nem véletlenül keresztezte egymást. Itt viszont sokkal brutálisabbak, véresebbek az események, mint kedvenc bohócunknál, King rendesen kiélte magát, lehetett borzongani rendesen! A vallásos rész is tetszett, de Tak különös nyelve is valahogy hátborzongató volt. A vége már sejthető volt, de az is remek lett, valamint kellő magyarázatot kaptunk Takról is.}}

Kellően félelmetes, undorító, érdekes, bátran ajánlom mindenkinek!


Röfipingvin
3.5/5

Hmm, ​hmm…Jó lenne ez, de közben meg valahogy mégsem. Terjengős, de nem a jó kis kingi verzióban. A karakterek vitték nagyon a sztorit, de szerintem egy jó kétszáz oldalt lehetett volna húzni, kedves barátom. David viszont szívcsücsök lett!!


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

16.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók