Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


WerWolf
4.0/5

Az ​Excalibur keresése alapján úgy tűnt, hogy a sorozat részei önállóan is olvashatóak, hiszen az utalásokat a szerzők lábjegyzetben kifejtik. Így lazán belevágtam a Feketecsuklyásokba. Olvasás közben jöttem rá, hogy nem minden esetben jó random részeket olvasni, mert pl. a Feketecsuklyások esetében sokkal hangulatosabb lett volna, ha az első két részt is olvastam volna már.
A szituáció adott. Egy elrabolt királylány, akit a sárkány tart fogva és fel akar áldozni. Majd megy a “herceg”, aki nem más, mint Brett Shaw és megpróbálja kimenteni a királylányt a sárkány karmai közül. A csavar a dologban, hogy a von Anstettenek sem emberek, így sárkányt kell menteni a sárkánytól. Hősünknek pedig megadatik a lehetőség, hogy egy ideig emberfeletti erővel rendelkezzen és megmentse a kis-sárkányt. A mentőakció során pedig furcsábbnál furcsább lények csatlakoznak hozzá, hogy segítsék.
A történetet az események és a humor viszi el a hátán, és nem is kell sokat gondolkodnunk. Minden akkor és ott történik, ahol történnie kell, mégis vannak benne meglepetések, aminek köszönhetően izgalmas és érdekes a regény. Brett Shaw és Paul Wittgen uralják a terepet és minden felmerülő problémára van megoldásuk. Vagy ha éppen nincs, akkor igénybe veszik a csapat többi tagját :).
Szóval, hangulatos, vicces és pörgős regény, ami nincs túlbonyolítva. Mégis van egy kis hiányérzetem, ami azért a kalandregényekben is helyet szokott kapni. Ez pedig nem más, mint a karakterek. Csak az események tükrében ismerhetjük meg a szereplőket, illetve egy-egy rövid ismertetővel a múltjuk egyes részeit. Ennek következtében mindegyikről csak egy felszínes képet kapunk, és úgy érezhetjük, hogy nem hús-vér szereplők, akikkel azonosulni tudnánk, vagy képesek lennénk izgulni a sorukért. Az is lehet, hogy az előző két részben jobban ki vannak bontva a szereplők egyéniségei, és Fawcett már nem akart időt és helyet pazarolni ezek leírására. Erről csak akkor tudok majd nyilatkozni, ha az Ópiumkeringőt már elolvastam.
A regény kitűnő kikapcsolódási lehetőséget nyújt. Nem törekszik nagy gondolatok kifejtésére, mindössze szórakoztatni akar. Persze vannak benne elgondolkodtató részek, mint pl. a hillaryoni társadalom felépítése, ami bár hasonlít a földihez, mégis vannak igen eltérő különbségek

Bővebben: http://www.letya.hu/2018/12/harrison-fawcett-feketecsuklyasok/


Noro
3.5/5

Ez ​egy annyira jelegzetesen magyar űroperett. A szerző láthatóan képtelen eldönteni, hogy komolyan vegye-e magát, vagy sem. Egyik oldalról ott a misztikus beütésű galaktikus birodalom, szupertápos katonáival, a másikról pedig a II. világháború kínosan precíz, ugyanakkor parodisztikus újrajátszása egy idegen bolygón. Az összhatás kissé bizarr, az MU brandjéről pedig talán mindent elmond, hogy még ez is belefér.
A regény egyébként az azonos című antológiában megjelent történet átdolgozott változata.


ieszti
3.5/5

Brett ​Show még mindig kedvenc. Maga a cselekmény érdekes. Tomm és Jerry kész…
Valami miatt mégsem nyűgözött le most annyira – azt hiszem pihentetnem kell kicsit Brett kalandjait. De abban biztos vagyok, hogy visszatérek majd hozzá :)


Aylah
4.5/5

Az ​első Brett Shaw kötet volt, amit olvastam, kifejezetten tetszett, amolyan igazi macsós, kikapcsoló-könyv. Jön a nagymenő, képességeivel tisztában levő főhős, és bár akadnak döcögések az ügyben, szétcsap és nyer. Még ha a fele királyságot nem is viszi. :) Viszont nem olvasok több kötetet egymás után után a sorozatból, mert kissé egyhangúvá válik.


Praetorianus
4.0/5

Több ​meglepetés is ért a történet olvasása közben. Egyrészt eddig úgy hittem, hogy az összes korábbi Shaw-történetet olvastam, ebből mégsem emlékeztem semmire, szóval valószínűleg valamiért ez kimaradt. A másik meglepi, hogy ez is megíródott, Fonyódi mégis a “Jó nap”-ot akarja kiírni a sorozatból, pedig az sokkal jobb ennél. Ez nekem egy érdekes katyvasz volt, és bár nem volt rossz, de messze gyengébb a korai történeteknél. Örültem Wittgen visszatérésének, de elég hangsúlytalan figuraként teszi a dolgát, bár mintha Shaw hangjából is kiveszett volna az a szórakoztató él, ami számomra az egész sorozatot a hátán cipeli. Szóval nem volt rossz, csak egy kicsit mindenben kevesebb a korábbiaknál.


Brett ​Shaw ismét színre lépett és odacsapott, ahova köll. Volt még közben néhány csavar, némi misztikum, és a szokásos bődületes benyögések sorozata. Fonyódit olvasni kell, ez alap, és élvezni a csapongó fantáziája termékeit!
És most jöhet az Aranypiramis… :)


Khadris
5.0/5

Ez ​egy annyira tipikus Fawcett-könyv volt… A hercegnőt elrabolja egy sárkány, és a hős lovag elindul a megmentésére. Persze egymásba szerettek ők már régen, és nem is a vitéz kaszabolja le a sárkányt, és nem is élnek boldogan, amíg meg nem halnak, mert a királynő és a katona sosem alkothat hatalmi körökben elfogadott szerelmespárt, de ez nem is gyerekmese, hanem űroperett, méghozzá a legjobbak egyike. A sztori kedves, a jó karakterek szimpatikusak, a rosszak gonoszak, a főszereplőt imádjuk, és az írót is, mert a könyv számomra hibátlan. Azt sem bántam, hogy feleslegesen hosszú – legalább tovább tart :) A fél csillag levonás a kedvenc mellékszereplőm boldogságának elkaszálása miatt jár.


Lauranna
4.0/5

egy ​újabb már olvastam és nem annyira shaw főszereplésű shaw regény….
a sárkányos részt nem szerettem, azonban a “fejletlen bolyó” bemutatását és az ottani kalandokat nagyon imádtam, lehet hogy ez azért van mert imádom a történelmi témájú könyveket :) szóval jó volt :)


Olvasmányos ​regény, de nem tudom, 2013-ban melyik hónapban olvastam el.
A főhős császárlány pajzán témákban való járatossága meglep több szereplőt, Tomot és Jerryt a két oroszt kedveltem, tipikus zsoldosok. Brett Shaw egoista és nagymenő, de nem is várok tőle semmi mást.
Amikor a Bibliába holotömörítettek egy egész sereget, na az jó poén volt. :D
Világháborús környezet, senki ne vegye észre a lány visszaszerzésére tett erőfeszítéseiket, és mindenki élje túl a Gamma becsatlakozását. Az über-utolsó-aduász csapattól a két orosz is retteg. :) Tudhatnak valamit.


ppayter
3.5/5

A ​hercegnő nyakéke c. Sheenard-regényhez hasonló helyszín, történethossz és felépítés, a kötet mérete viszont kétszerese annak – egyes hírek szerint nem volt jó visszhangja a kétszáz oldal alatti, puhafedeles “zsebkönyveknek”, ezért fel kellett hizlalni a továbbiakat.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

9.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók