Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Ria23
2.5/5

Fuuuuuuu…. ​hát ez nehéz szülés volt. Bár csak 10 fejezetből és 196 oldalból áll a könyv.
A könyv, ami nyüzsög a számomra unszimpatikus karakterektől, akik egyszerűen idegesítettek.
A történet keszekusza, össze-vissza csapong az egész regény alapján a múlt és a jelen között. Ennek a célja szerintem az lett volna, hogy bele tudjuk magunkat képzelni a szereplők élethelyzeteibe, de nekem valahogy nem ment. Többször nagyon közel álltam hozzá, hogy félbehagyjam az olvasást.
Maigret zsenialitását egyetlen pillanatra sem láttam. Még csak nem is csillant meg előttem. A telefonon lezajló távkihallgatás pedig egyszerűen hiteltelen. Hiányoltam a végéről a drámai körülmények között zajló leleplezést, és a bűnösök méltó megbüntetését.
Nekem ez így nem kerek, és nem tud ülni… :-(
Szerencsére van másik [[Georges Simenon]] könyvem itthon, így tudok neki adni még egy esélyt. Hátha máskor, más körülmények között megnyer magának.


Riru
5.0/5

Maigret ​nyugdíjba vonult, nem is hivatalból nyomoz, nincs vele sem Janvier, sem a kis Lapointe, és mivel a tengeren túlra, New Yorkba utazott, a Dauphine sörözőből sem érkeznek a szendvicsek és a sör! Szinte minden hiányzik a megszokott Maigret-univerzumból, mégis az egyik kedvencem lett a végére, amit – főleg Párizs hiánya miatt – nem hittem volna! Nagyon izgalmas és rejtélyes történet, és nyugdíj ide vagy oda, Maigret éppolyan laza, merengő, beleérző…és félelmetes a “rosszfiúknak”, mint mindig!


Bartha_Helga
5.0/5

Nem ​is annyira ezt a kötetet, hanem az összes Maigret értékelem. Sikerült kiolvasnom az összeset, amit elérhettem, így most többre felfigyeltem, mint amikor egyenként olvastam őket. Amellett, hogy szerettem a hangulatot, a sajátos nyomozásokat, Párizst, ennyi itallal nem sok könyvben találkoztam:P Nem beszélve arról, hogy szerintem a könyvek háromnegyedében Maigret vagy náthás, vagy a nátha kerülgeti.
Még Maigret nekem, még!


Maigret ​New Yorkban

Nem minden Maigret történet remekmű. A rajongókat persze ez nem érdekli, és vetődnek minden újabb megjelent kötetre. Így sorra kerül az amerikai nyomozás története is.
Mi az, ami leginkább elvarázsoló a francia rendőrfelügyelő történeteiben? Simenon páratlan atmoszférateremtő képessége, és a főhős rokonszenves, életteli és mégis különleges alakja. Ebből ebben a regényben most a szokottnál kevesebb jön át. Néhány jelenet: érkezés hajóval New Yorkba, beszélgetések az alkoholista magánzsaruval, találkozás a jósnővel; és persze néhány lopott pillanat, amikor Maigret meghúzza a Madame Maigret által a bőröndjébe csúsztatott törköly pálinkát, vagy felidézi egy régi, emlékezetes, huszonhat órán át tartó kihallgatás emlékét.
A történet fordulatos, és a konkrétan elkövetett bűncselekmények felderítésénél érdekesebb a múlt, a régen elkövetett bűnök emléke – ez gyakori a Simenon regényekben. Ez a múlt megismerhető, felidézhető, és a jelen eseményei önmagukban meg sem érthetőek nélküle. Ezt a múltat a szereplők hordozzák magukkal, ezért hát nem a tárgyi bizonyítékok megtalálása Maigret igazi feladata, hanem az, hogy belehelyezkedjen az életükbe, átélje gondolkodásukat, sorsukat.
Emberi sorsok, amelyek a közös kiindulópontból a fellegekbe, az amerikai felhőkarcolók tetején lévő luxusirodákba, vagy a külvárosi nyomornegyedekbe vezetnek. Amerika a szélsőségek hazája, talán ezért is van, hogy ez a sztori az én ízlésemhez képest túl romantikusra sikerült. És van benne egy telefonon lezajló távkihallgatás is, amely szerintem, hiteltelen.
Ettől eltekintve, a könyv hozza egy jó, átlagos krimi színvonalát, nem túl hosszú, pár óra alatt kivégezhető.


lyneth
4.5/5

A ​vélemények alapján kicsit tartottam tőle, eleve furcsa olvasni egy nyugdíjas Maigret-ről, de mégis kifejezetten tetszett.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

23.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók