Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


nypiro
5.0/5

Még ​mindíg bejön az írónő, a stílusa. De sajnos a szerelem miattam megtört. Már nem vagyok függő, de szívesen olvasok 1-1 könyvet újra.
Fabyen kalanregényeket ír. A sógorával és a nővérével lakik együtt a válása után. Kimondottan laza a csaj, csak a bunkó sógora idegesíti fel a hülyeségével, aki pszicho-, szocio- meg minden -pata. {{urnávban lévő anyjával beszél}}. Ujságcikkben lát egy pasit, akit megszemélyesít az egyik regényében, majd megtestesül a szereplő. Aki gyakran felbukkan az életében. Mint kiderül közeli rokon☺. Majd Fabyen új mesét sző. A sógorról. Közben hullák szegélyezik útjukat. Még mindíg bírom az írónő fanyar humorát. Tetszett újra. 25 év távlatából nagyon kevés dologra emlékeztem, szóval majdnem olyan, mintha elsőre olvastam volna☺


szilva81
4.0/5

Rettentően ​akciódús könyv, alig telt el pár oldal, amikor nem történt semmi. A fő karakterek nagyon erős karakterek, az túlzás, hogy szerethetőek, de mindenesetre érdekesek. Egy dolgot emelnék ki, amikor a Fabyan, Slavik agyában lévő zavart a szellemvasúthoz hasonlítja, több oldalon olyan frappánsan ecseteli és írja le, legszívesebben idézetként leírnám a molyra, de tényleg több oldalról van szó.
Jó volt, de azért haladtam lassan, mert néha “soknak” éreztem.


Chriss
4.0/5

Már ​szinte az összes regényét olvastam az írónőnek, így ez sem maradhatott ki a sorból. Igazi, hamisítatlan Fable-regény, tele izgalmas karakterekkel és történetvezetéssel. Az akció és a romantika aránya is megfelelő volt, az egyedien sajátságos humort nem is említem már, hiszen az teljesen alap. :) Nagyon tetszett, ahogy elmeséli Fabyen, hogyan is szokott ráhangolódni az írásra. Belebújik karaktereinek bőrébe, és teljesen átszellemül – ez annyira nem esett jól neki, mikor épp Slavikban evickélt, tudván, a fickó igazi elmeroggyant pszichopata. Mégis ahogyan lefestette Fable ezt az “utazást”, nagyon magával ragadó volt. Én szabályosan féltem, ahogy a szellemvasút egyre kegyetlenebb helyekre visz a fickó elme- és lélektani síkján. Ez kicsit lelassította a cselekményt, hogy borzongjunk aprót, és váljon világossá – ha eddig még nem tudtuk volna – milyen egy pszichopata lelki boncolása. És Slavik nem is hazudtolta meg önmagát. Egészen érdekes, ahogyan a valóság és a fikció összekeveredik Fabyen életében, és lassan más ő is elveszti a fonalat. Az írónő tökéletesen szemlélteti a társadalom problémáit, ügyesen beleszövi kritikáját a sorok közé, néha már túlzottan direkt módon, de ez sosem probléma. Sajnos vannak olyan emberek a világban, mint Slavik, és a hatalom és pénzmániás csürhéje. A tudatlan, önelégült, beképzelt riporter mintapéldánya is kapott egy fricskát megérdemelten! Féltékenység, bosszú, mindenféle sötét ügyek kerülnek elő, és egy-kettőtől bizny felszökik a vérnyomásunk. {{ Phaedra esete a két verőlegénnyel }} Már korábban is írták, de én sem tudok elmenni emellett… a borító borzasztó, ha tehettem, rá sem néztem, nehogy az élmény rovására menjen. Oké, van kapcsolata a tartalommal, főleg az italos flaska, mert Fabyen bizony vedel rendesen. De akkor is… Mondjuk annyira talán nem gáz, mint az 1993-as kiadású Vis Major fedőlapja, mert az egyenesen agyhalál. Igyekeztem kitörölni tudatomból, de sajnos beleégett a retinámba. Visszatérve erre a regényre, tényleg élveztem ezt a kalandot, Yasha farmján például én is eléldegélnék. Francis azonban nem kellene, valami hiányzott a pasasból, ami Mogorvában megfogott, szóval ha kellene, inkább a Nagyszerűek közül választanék :)


Nusee
4.5/5

„– ​Mielőtt belefeledkeznél a történetbe, ne feledd elzárni a fürdővizedet, mert ha esernyővel a kezében, rettentő durcásan feljön az alattad lakó, és megtudja, miért áztattad szét a lakását, bizonyos, hogy tüstént kölcsönkéri Tőled a könyvet! Napokba telhet, míg újra hozzájutsz! – Pitymallattájt már tapintatosan lapozz, heheréssz, nehogy rád kopogjon izgága szomszédod! – És néha aludd át az éjszakát, mert a munkahelyeden úgysem hiszik el, hogy az olvasástól dagadt a szemed! –”
Ez így pont igaz a Fable könyvekre :D ez is a hamisítatlan Vavyan életérzést tartalmazza, de nekem továbbra is a Halkirálnyő sorozat a favorit.
A karaktereink kicsit túlzások. Fabyen túl vagány, Francis túlzottan sármos, Phaedra túl könnyed, Slavik és sleppje hátborzongatóan groteszk.Szerintem ez volt az írónő célja, mindennapjaink nyomorát így megjeleníteni, szerintem jobban látjuk magunkat, elnagyolva, lesarkítva a dolgokat, időnként sírva nevetni rajta, máskor nevetve sírni.
Nálam az írónő különösen kedves helyet foglal el, kamaszkorom óta rajongom írásait, idén feltett célom, hogy a még nem olvasott könyveket pótoljam :)


A ​legjobb. A legnemesebb. A legidőtállóbb.
A Leg, leg, leg.


Black_Angel
5.0/5

Fantasztikusan ​jó volt! Anyukámnak megvan az összes Vavyan könyv,imádja, így énis elkezdtem olvasni tőle, és nem bántam meg. Le se bírtam tenni, annyira izgalmas, fordulatos, vicces történet volt. :) Imádom az írónő stílusát :)


diamondfox
4.0/5

@Nikii_Kiss ​állítása szerint anno Ő adta kölcsön a kölcsönpéldányát, tehát én ezt olvastam.
Ehhez képest semmire nem emlékeztem ebből… szégyen, ezek után elgondolkodom, hogy Fable rajongónak nevezhetem-e magam.

A történet kis aranyos, néma pszichotikus felhanggal. Értsd a [spoiler] Slavik Barone szál. A Mama megmondta! [/spoiler] Kicsit “ide is kapunk, oda is kapunk” hangulatot adott nekem ez a könyv, egyébként egynek mindenképp elmegy. VISZONT: a borító nekem egyáltalán nem tetszik, értékelése majdnem 90% a könyvnek, de a borító erősen lehúzza – könyvtárban biztos nem kapnám fel rá a fejem, hogy de szép, de jó, biztos érdekes.


Nekem ​ez a történet az eredeti Fable egyik mintapéldánya, véletlenül sem untat, bőven van akció benne (itt-ott talán sok is, a véres-tunkolóst, robbantós, erőszakost sem igazán kívántam) a szereplői eléggé megformáltak és nem túlontúl álom és fantazmagória szerűek, nem sablonosak, gondolkoznak és próbálkoznak, az életük elképzelhetőnek tűnik és mégis túlmutat a mindennapin és az átlagoson, miközben elég bonyolult ahhoz, hogy újra és újra is olvasható legyen. Különösen vonzóak voltak számomra az írásról, a történet és szereplőformálásról, az alkotói munkáról belülről írtak, na és persze a tájleírások. Miért nem öt csillag, mikor pedig nagyon is lehetne? Talán a befejezése miatt, amivel nem igazán sikerült megbarátkoznom.


Perly
5.0/5

Ez ​volt az első könyv, amit az írónőtől olvastam, és meg kell mondanom, kellemesen csalódtam benne.
A történet izgalmas, akcióban gazdag és a legfontosabb, hogy humorral teli. A főszereplőink, Fabyen és Francis jó párost alkotnak. Szerintem legalábbis remekül összeillenek. Jove és Yasha is szimpatikus volt. Ugyanezt nem mondhatom el sem Slavikról, sem pedig Phaedráról. A többiek semlegesek voltak.
Maximálisan megérdemli az öt csillagot! :-)


KillerCat
5.0/5

Fanyar,akciódús,zseniális.

Kedvenc ​mondatok:

“Nem lehet ok arra, hogy ne akarnék a hónom alá csapott kispárnámmal beállítani hozzád.”

“Ha e fikció olvastán valaki vagy valami magára vagy másra ismer, az merő véletlen, rosszabb esetben színtiszta paranoia.”

“Az ördög nem alszik.Fülig csipás lehet már a rohadék.”


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.5/5

Statisztika

6.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók