Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


darkfenriz
4.5/5

Összességében ​borzasztó súlyos, ijesztő történetek ezek az alkoholtól való beteges, iszonytató függőségről. Amikor minden cselekvést az alkohol mozgatja a gyógysöröktől kezdve a kéthetes Unikum-túrákig. Szeretők, feleségek, barátok, visszaemlékezések, de mind közül a legfontosabb az ital. Élettörténetét elolvasva kiviláglik, hogy mi miatt lovagolt ki a Halál Perzsiából, mi miatt kellett még a budapesti strandon udvarlás közben is wc-re menetelt hazudni avagy a főszereplőnek ötvenszer is visszamenni a fürdőszobába egy-egy ottfelejtett kölnis vagy aftershave-es üvegért.
A legtöbb írás a fenti témát járja körül, de voltak értelmetlenebb, stílusában egyedi, számomra mégis elviselhetetlen részek is ebben a kötetben. Ez indokolja, hogy nem tudtam maximális pontszámot adni erre az egyébként végtelenül őszinte, megdöbbentő és tanulságos kötetre. És köszönöm a Mérgezett hajtűknek, hogy sok más mellett erre a szerzőre is felhívta a figyelmemet!


Lali
5.0/5

Lehet, ​hogy ma már másképp hatna rám. Feleannyi idős sem voltam, mint most, amikor olvastam. Akkor azonban úgy tettem el magamban, mint a kortárs magyar irodalom csúcsát. Nem találkoztam sem előtte, sem azóta (bár már kevesebbet olvasok), akárcsak hasonló erejű íróval.
Az alkohol nem az én világom. De az ember nagyon érdekel. És Hajnóczynak olyan nézőpontja, látásmódja van, ami nagyon sok újat ad a világ megszokott ábrázolásához. Őrá tényleg igaz, hogy “aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni”.
Biztosan elfogult vagyok és a kortárs magyar irodalmat már kevésbé követő, de nem érzem, hogy bárki is tudna olyan súllyal írni, mint ő írt.


Anibell
2.0/5

Nyomasztó, ​idézőjelektől, hosszú mondatoktól terhes írások, de talán egyszer újra megpróbálom, hátha akkor sikerül egy kicsit megszeretni.


Darkshade
3.5/5

Érdekes ​küzdelem a démonnal /alkohol/.


janx
-/5

zseniális ​manus volt


pomesz
5.0/5

Kemény ​és őszinte. A “pokolra kell annak menni” tipikus esete! A véradó a kedvencem.


Dan
5.0/5

Csak ​egy szóban: alkohol. Különösen a “Halál kilovagolt Perzsiából”. Kevés plasztikusabb könyvet olvastam.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók