Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Dün
4.5/5

Tavaly ​karácsony óta várja ez a könyv, hogy elolvassam, akkor kaptam @Melinka molytól az itteni karácsonyi ajándékozás keretében. Visszagondolva, már akkor is rám fért volna az elolvasása, de tolódott, a könyv pedig pihent a zongoraszéken az ágyam végénél, várva, hogy sorra kerítsem.
Azután most egy elcs*szett, nyomokban rómeóésjúlia-szerű kapcsolatvég után már valóban nagyon időszerű felkelnem arról a bizonyos szögről (http://moly.hu/idezetek/573250), úgyhogy elolvastam ezt és terveim szerint még sok hasonló olvasmányt el fogok. És majd meglássuk.
_________________________________*****
(Írok majd arról is, hogy milyen a könyv, mennyire sikerül alkalmazni a benne foglaltakat, de egyelőre erről a részéről nincs tapasztalatom.)


Hogy ​mennyire szippantott magába a mű? Hát nagyon, oly annyira, hogy szívesen szert tennék egy példányra, ha tehetném, hogy abba firkálgassak a könyv szélére, de sajnos már nem árusítják.
Így az ebook olvasóm néz ki úgy, hogy határozottan vannak olyan oldalak, amikben semmit nem találtam, ellenben olyan is, mikor feketéllik a kiemelt szöveg, és alig maradt sima :D

Mint persze minden önfejlesztő könyv, ez SEM tökéletes, talán azért, mert valószínűleg Gretchen blogja alapján, abból kiollózva írta meg a művét. De legalább nem lehet a szemére hányni, hogy nem tartotta magát az elsőrendű tanácsához: „Légy Gretchen!”

Nekem egyébiránt akkor szokott segíteni egy ilyen életmód olvasmány, ha az író felvállalja, hogy nem tökéletes, és hát GR sok minden, csak az nem. Igen, sok olyan problémája, gondja akadt, amin én például soha nem szenvednék, de mindenkinek más a tolerancia szintje, és nem gondolom, hogy csak jó dolgában sírt.
Mint ahogy Weöres Sándor írta a Teljesség felében:
„Cserélnél-e sorsot valakivel? Szeretnél gazdag lenni? A milliárdossal elcserélnéd vagyonodat, de nem a sorsodat. Szeretnél népboldogító lenni? A királlyal, vagy népvezérrel elcserélnéd hatalmadat, de nem a sorsodat. Szeretnél szent lenni? A szenttel elcserélnéd fejlettségi állapotodat, de nem a sorsodat. Mindenki csak a saját sorsát bírja elviselni; a másé alatt összeesne.”
http://czenema.blogspot.hu/2018/01/gretchen-rubin-boldogsagterv.html


Annamarie
-/5

Ennek ​a könyvnek biztos helye van az életmód könyvek között. Nagyon inspiráló, rendszeralapú, szisztematikus, tele praktikus és hasznos ötletekkel.
Csak ez így nem működik. Nálam biztos nem.
Egy éven át, minden hónapban elolvasni egy fejezetet, a leírtakat átgondolni, alkalmazni, gyakorolni = boldog leszel.
Én nem erre a rugóra járok, de, ha a boldogságos célkitűzést lekaparászom róla, akkor rendben van a dolog. Gretchen Rubin neve egy fogalom. Munkájában végére jár a dolgoknak, humoros, nagyon személyes hangvételű, tehát tényleg igényes, ami sok életmód könyvről sajnos nem mondható el.
Ha csak néha elolvasunk egy fejezetet a könyvből, sokkal többre mehetünk vele, mintha egy éven át erre görcsölünk rá.
Azért ajándéknak még mindig jó ötletnek tartom.


imma
3.0/5

három ​csillag, mert sok jó apróság van benne, rendszeralapú, inspiráló és mert az írónő bizonyos problémáival remekül tudtam azonosulni.
mínusz két csillag, mert sűrűn volt az az érzésem, Amerikában jó dolgukban már azt sem tudják, mihez kezdjenek az emberek, és mert szerintem feleekkora terjedelemben, átgondoltabb formában tartalmasabb olvasmány lett volna. minél tovább olvastam, annál kevésbé tudtam lelkesedni érte, és mire vége lett, határozottan fellélegeztem. felfedezéseinek jelentős részét egyszerűen nem tudtam a kellő ovációval fogadni, mert évek óta olvasom már az interneten a hasonló mantrákat (ne tartogasd különös alkalomra a selyembugyidat, ne hagyd, hogy az élet elrohanjon melletted, élvezd a pillanatot, légy önmagad, mosolyogj, stb, stb…) de már az első találkozás sem hatott rám az újdonság varázsával. ezeket alapvető dolgoknak tartom, valószínűleg főként neveltetésem miatt, szóval mondhatjuk, hogy egyike vagyok azon szerencséseknek, akiknek ezek nem okoznak gondot az életben.
mindazonáltal szerintem Gretchen nagyon jól tette, amit tett. úgy gondolom, éppen ez a felnőttség kulcsa (ti. életünk irányításának kézbe vétele a nekünk tetsző partok felé a nekünk tetsző tempóban és legénységgel), egyszerűen csak egy idő után fárasztó volt olvasni a próbálkozásait. mégsem azt mondom, hogy fölösleges volt kiadni ezt a könyvet, mert látom, hogy sok embernek éppen csak erre volt szüksége néhány sorsfordító felismeréshez. de nem nekem.


Nyctea
4.5/5

Lehet-e ​elégedetlen, boldogtalan egy jómódú nő, akinek csodás családja, szerető férje, egészséges gyerekei és jó munkája van?
Hát persze.
A boldogsággal foglalkozó írások egyik alaptézise, hogy a boldogság nem (csak) a körülményeinktől függ, önmagunkban kell azt megtalálnunk.
Ez a könyv pedig nem több és nem kevesebb, mint amit az alcím és a fülszöveg hirdet: egy átlagos, felső középosztálybeli városi nő egy évet szán arra, hogy különféle módszerekkel megpróbálja boldogabbá tenni az életét és felülkerekedni a hétköznapi problémáin. Kutatja a boldogság mibenlétét, sok témába vágó könyvet elolvas, emberekkel beszélget, gondolkodik, elemez, majd megpróbálja az összeszedett ismereteket a saját életére alkalmazva a gyakorlatba is átültetni.

Számomra nagyon inspiráló olvasmány volt ez a könyv, egyrészt mivel sok közös vonást fedeztem fel önmagam és Gretchen között (személyiség és hozzáállás tekintetében), másrészt nagyon tetszettek a mindennapi életet megkönnyítő praktikus tanácsai. Nem találta fel a spanyol viaszt, viszont nagyon sok olyan gondolatot és elméletet összeszedett, amit elolvasva azt mondtam: „Jéééé, tényleg! Hogy ez nekem miért nem jutott eszembe…?” Volt egy-két nagy felismerésem az olvasottak hatására.

Szerintem ebben rejlik a könyv titka: miközben egy idegen életéről, apró-cseprő problémáiról és megoldási kísérleteiről olvasunk, nem tudunk nem a sajátunkon agyalni, közben pedig bizonyos dolgokban meg is világosodhatunk. Talán még ahhoz is kedvet kapunk, hogy kövessük Gretchen példáját és megalkossuk a saját boldogságtervünket, vagy legalábbis igyekezzünk jobban megismerni önmagunkat, ami a boldogsághoz vezető út egyik alappillére.


Filippino
5.0/5

Annyi, ​de annyi praktikus tanáccsal van fűszerezve ez a könyv!
Múlt évben, mikor elkezdtem tudatosan tervezni az elkövetkező hónapokat aszerint, hogy beosztom a hónapokat tematikusan, azt hittem, én találtam fel a spanyol viaszt. Érdekes volt szinte ugyanezt olvasni, mégis annyira józan paraszti ésszel közelít afelé Gretchen Rubin, hogy tehetnénk az életünket egyszerűbbé, szebbé, boldogabbá.
Észrevesszük egyszer, hogy hopp, már eltelt ennyi és ennyi ebből az évből, és nem is emlékszünk semmi említésre méltóra, mert csak túlélni akarunk. Majd jobb lesz, ha ez is ez bekövetkezik, de nem lesz jobb, és elfelejtjük megélni a pillanatot. Nálam legalábbis előfordult, és most igenis megálltam, és igazán éltem.
Tetszik, hogy nem légből kapott elméletekkel operál ez a könyv, hanem igazán megfogadható, használható, konkrét tanácsokat tartalmaz, így valóban tehetünk azért, hogy változzon a helyzet. Igaza volt Gretchennek: ez az ő értékrendje szerint íródott, de sokat tanulhatunk belőle!


Emmus
2.0/5

Először ​is nagyon sok időt vett igénybe az olvasás, ez azért volt mert egyáltalán nem jó könyv.
A borítója nagyon jóra sikeredett, nagyon tetszik, eladható.
Maga a tartalom, katasztrofális, ez nem segítő könyv.
Egy jó körülmények között élő nő napló szerű írásából született történet.
Ettől nem hiszem, hogy valaki boldogabb esetleg boldog lesz. Teljesen a pénztárcára fókuszál, az egész úgy vagy megírva, megfogalmazva, hogy jól eladható legyen. A baj csak az, hogy engem is behúzott a csőbe, de remélem legalább azt megtanultam, hogy legközelebbi könyvvásárláskor jobban odafigyelek.


esztokam
2.0/5

Gretchen ​azt írja a könyvben, hogy a boldogság eléréséhez le kell mondanunk valamiről. Szóval én a boldogságom érdekében lemondok arról, hogy elolvassam Gretchen másik könyvét. Hatalmas áldozat…


deardurr
3.5/5

Többet ​és kevesebbet, egyszerűen mást vártam ettől a könyvtől. Borító alapján, azt hittem, ez egy “limonádés” sztoris könyv lesz, erre már az első oldalakon olyan alapos ember benyomását keltette bennem az írónő, hogy azt gondoltam egy tudományosabb művel lesz dolgom. De aztán mégsem. Mindenesetre tanulságos és jó, csak egy kicsit sok volt egy évét elolvasni. Számomra furcsa, hogy ilyen kevesen élnek tudatosan, saját boldogságukat keresve, ugyanakkor szerintem a magyarok gondolkozóbbak. Nem biztos, hogy azért, mert mi eleve jobbak vagyunk (hehe), hanem szerintem azért, mert egy olyan nagy város, mint New York(el sem tudom képzelni), magába szívja az embereket. Inkább egy külön országnak tűnik, méretei miatt. Szóval a városban élőknek nehezebb lehet önmagukra is figyelni, ugyanakkor több lehetőségük is van (amit én nem irigylek). Köszönöm @AeS-nek a lehetőséget, hogy olvashattam utazókönyvként!


Megfogadom ​Gretchen tanácsát, és ahelyett, hogy nekiállnék kritizálni, elteszem a számomra is releváns tanulságokat és megköszönöm, hogy utazókönyvként olvashattam.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

73.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók