Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Iustitia
4.0/5

Egyre ​sokszínűbbnek tűnik Weöres Sándor.
Nyilvánvalóan ezek nem olyan mélységű versek, mint a komolyabbak, általában semmi másodlagos jelentésük nincs, gyorsan papírra vetett kis szösszenetek.
Bár talán a Psychével szívesen hasonlítják, valójában teljesen eltérő színvonalú attól. Míg a Psyché komolyan szerkesztett, ezen nyoma sincs a jól kidolgozottságnak, azonban ettől még nem rossz.
Ugyanakkor bizonyára a világot sem ez váltja meg.


Vaszilij
4.0/5

Aki ​ettől a kötettől a Bóbitához hasonló verseket vár, az egyrészt csalódni fog, másrészt viszont megtalálja a számítását. Csalódni fog a témát illetően, mert a Priapos című kötet Weöres Sándor pajzán költeményeit tartalmazza, sikamlós témákkal és néhol meglehetősen vulgáris szóhasználattal. Ugyanakkor ezek a versek – néha csak versikék, mert egyáltalán nem jellemzőek a kötetre a hosszú írások – játékosak és humorosak, amitől az embernek néha az az érzése, hogy mégiscsak gyerekverseket olvas. Vagy legalábbis kiskamaszoknak szólókat, mintegy felvilágosítás jelleggel, ezt egyébként néhány vers témája is alátámasztja (Legény-avatás, Kamasz-álom).

Összességében tetszett a könyv, bátran ajánlom mindenkinek, akit nem botránkoztat meg a téma, és szívesen olvas frappáns, a nyelvvel játszadozó (jó, néha szó szerint) verseket.


RandomSky
3.5/5

Weöres ​nyelvi leleményei ezekben a pajzán versekben is fel-felbukkannak, de azért ezek a költemények talán nem csak alpáriságuk miatt maradtak fiókban. Mert bizony, egyik-másik vers még talán a gengszter rapperek orcáját is pirulásra késztetné.
Bővebben: http://ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2014-12-03+12%3A00%3A00/weores-sandor-priapos


tweet_nikk
5.0/5

Hát ​ez édes. :))))


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók