Ajax-loader

Az ​1992-es év legnagyobb angol könyvsikere Andrew Morton könyve, amely tucatnyi, rózsaszín portré után először mutatja be megdöbbentő nyíltsággal az angol trónörököspár valódi életét, háttérben a Buckingham-palota nyilvánosságtól szigorúan elkülönített világával.
Miért boldogtalan a világ legnépszerűbb asszonya, aki szinte Hamupipőkeként bekerült a legrangosabb európai dinasztiába, férje az angol trón várományosa, két gyermeke rajongásig szereti, ruhakölteményei a legelegánsabb asszonyok sorába emelik, minden lépését a világ figyelme kíséri.
O pedig nem élvezi a világ dicsőségét, ellenkezőleg boldogtalanságában többször kísérelt meg öngyilkosságot. Milyen tragikus események állnak a háttérben, féltékenység, elhidegülés? Az olvasó első ízben tekinthet be a Buckingham-palota, a népes királyi család hétköznapjaiba, ahol a protokoll rideg szabályai mögött szenvedélyek forrnak, emberi tragédiák zajlanak a fény és pompa színfalai mögött.
Megrendítő és izgalmas olvasmány Diana hercegnő sorsa, aki bájos külső mellett nagyszerű emberi tulajdonságokkal rendelkezik. A külföldön világsikert aratott, a folyóiratok hasábjain első helyet elfoglaló eseményeket most a magyar olvasó is teljes egészében megismerheti. A kötet eddig soha nem publikált fotóanyaga jól illusztrálja a történetet.
A könnyebb eligazodás kedvéért közöljük a dinasztia teljes családfáját.

Értékelések
3.0/5 - 2 értékelés alapján


Bizonyára csak rosszkor került a kezembe, de sajnos alig tudom jobbra értékelni, mint egy erős közepes. A kiolvasása után jöttem rá, hogy borzasztóan hiányzik belőle Diana utolsó 5 életben töltött éve, sőt akár egy rövid összegzés a halála óta eltelt időszakról. Magában a könyvben túl sok volt az ismétlés, ugyanazokat a gondolatokat mondta el az író, aztán Diana valakije, aztán Diana saját szavaival stb. Sajnos sokkal többet nem tudtam meg ebből a könyvből sem, annál az 5 sommás mondatnál, amit eddig magamba szívtam a különféle bulvárlapokból és dokumentumfilmekből.

Ne feledd: a kritika nem a műről szól, hanem a kritikusról ;)


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
3.0/5

Statisztika

7.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók