Kapcsolódó könyvek
Lénárt Gitta - Lúgosítás élő ételekkel
A legtöbb betegség oka szervezetünk elsavasodása. Lénárt Gitta legújabb könyvében 4 lépésre bontott, részletes programot nyújt olvasóinak, akik testük öngyógyító és önfenntartó erőit aktivizálva szeretnének átállni a lúgosító étrendre. A folyamatot a nyers konyha fotókkal gazdagon illusztrált, legfinomabb receptjeivel támogatja. Szerencsére egyre több ember ismeri fel, hogy az életmód szoros összefüggésben áll az egészségünkkel, és sejtjeink csak akkor boldogok, ha megfelelő üzemanyaggal tápláljuk őket. És mi a legmegfelelőbb üzemanyag? Ami természetes, tápegész, ahogy a természet létrehozta, a nap megérlelte: zöldségek, gyümölcsök, magok, csírák, friss hajtások. "Kedves Olvasó, ha szeretné saját kezébe venni egészsége alakulását, kérem, tartson velem, kövessen a könyvben leírt program végrehajtásában. Ismerje meg a hagyományos - savasító - étrend alternatívájaként kínált természetes, bázikus étrend alapanyagait, ételkészítési eljárásait! Lépésről lépésre bővítse ki étrendjét finomabbnál finomabb új ételekkel, melyek nemcsak az egészségét segítik visszaszerezni, hanem igazi gasztronómiai élményt is nyújtanak." Lénárt Gitta
Varró Aladár Béla - Arc- és testápolás gyógynövényekkel
Megjegyzés a puha táblás kiadás csak egy rőviditett változattá a korában megjelent kiadásnak ami a Black & White által került kiadásra.
Ismeretlen szerző - Gyógyító ételek - Ártalmas ételek
A táplálkozási szokások kismértékű megváltozása is jelentősen befolyásolhatja egészségünket. A Gyógyító ételek, ártalmas ételekből megtudhatjuk, miként. Étrendünk nemcsak a közérzetünkre van hatással, hanem életünk minőségére, sőt az élettartamunkra is. A riogatónak vagy biztatónak szánt, egymásnak ellentmondó "jó tanácsok" zűrzavarában e könyv elfogulatlan információkkal igyekszik segíteni az olvasót. Megvizsgálja a vitás kérdéseket, és tudományos bizonyítékokkal alátámasztott tényeket sorakoztat fel. Szócikkei összesen több mint 300 táplálkozástani szakember, orvos és természetgyógyász tapasztalatait hasznosítják. A Gyógyító ételek, ártalmas ételek a táplálkozás és az egészség összefüggéseinek egyszerű, könnyen követhető, de részletes és megbízható kislexikona, amelyet az egészség javítására és megőrzésére vonatkozó gyakorlati tanácsok tesznek teljessé. Bár a táplálkozástudomány még mindig gyerekcipőben jár, máris nyilvánvaló, hogy kevés olyan betegség van, amelynek létrejöttében, megelőzésében, illetve kezelésében a táplálkozás ne játszana szerepet. A helyes étrend központi tényező a szívbetegségek, a rák és az ízületi bántalmak elleni küzdelemben, de a stresszt, az álmatlanságot, a meddőséget és a gyengeséget is segít leküzdeni. Könyvünk a hagyományos és a természetes gyógymódokat is figyelembe veszi. Megvizsgálja az olyan közkeletű bölcsességeket is, mint hogy "a répa jó a szemnek" vagy "a fokhagyma jó a torokfájásra", és rámutat, melyik alapul tapasztalatokon, és melyik puszta hiedelmeken...
Oravetzné Zsóka - A végleges fogyás legnagyobb titka
Ismeri a végleges fogyás biztos lépéseit, titkos fortélyait, így örökre leszámolhat a kövérséggel. Bármit megehet, amit megkíván és mégis karcsú, feszes marad az alakja. Sziporkázik a kreativitástól, friss, tiszta és fogékony az elméje. Főnöke, munkatársai, szerettei csodálják ötleteit, konfliktus és problémamegoldásait.
Sugárzik Önről az életkedv, vidám, kiegyensúlyozott, mindenre van ideje. Önnél van a boldogság titkának a kulcsa és már a szerencse is ráköszönt Önre. Az orvosa elégedett a vérképével, elhagyhatja a vérnyomáscsökkentő tablettáit.
A tetejébe mindez semmibe sem kerül! Csupán napi 30 percbe. Nem kell hozzá semmi felhajtás, egyszerűen csak bele kell vágni!
Császárné Benke Mária - Életünk és ételünk
Bizony nem sok ésszerű indokát látom annak, hogy éppen én írjak előszót Császárné Benke Mária könyvéhez. Írása az egészséges életvitelről, a helyes táplálkozásról szól és ebben, a magamfajta tévés ember, minden lehet, csak hozzáértő szakember nem. Legfeljebb ellenpélda... Bár manapság már - kényszerűségből is - jobban vigyázok arra, hogy mennyire vessem bele magam meglehetősen szervezetlen és rengeteg felesleges nehézséggel járó munkákba, az egészségemre is jobban kell ügyelni, mint mondjuk húsz évvel ezelőtt, de azért így is akad elég bosszúság is, elfoglaltság is. ...
Ismeretlen szerző - Stresszűzők
Túl sok a munka, és túl kevés az idő? Nyugodjon meg, lazítson és oldódjon fel az ivólevek természetes erejével. Gyorsan és könnyen elkészíthető. Helyreállítja a szervezetet és életerőt ad. Finom és tápláló.
Ferencsik István - A természetes életmód ételei
A modern, ipari táplálékon élő ember tapasztalja, hogy fokozott mértékben jelentkeznek olyan betegségek, szervezeti gyengeségek és elváltozások, amelyekről az apja, nagyapja még csak nem is hallott.
Az ember természetes tápláléka a gyümölcs és a gabona - mondta Mózes már több ezer évvel ezelőtt. A gyümölcs, a zöldség és a gabona életet ad, az életerőt fokozza. A nap sugárzását sűríti, konzerválja számunkra. Az ember természetes táplálékai nyersen fogyaszthatók, élvezhetők. Csak úgy jelentenek értéket.
Ennek a gondolatnak a jegyében ismertet meg a szerző a természetes életmód táplálékaival, a MIT-MIKOR és a MIT-MIVEL fogyasztásának szabályaival.
Ismeretlen szerző - Egészséges nyers ételek
A friss, nyers étel természetes színe és zamata különleges élvezetet nyújt, és olyan energiabomba szervezetünknek, amely biztosítja az egész napi aktivitást. A nyersen tálalt, hőkezeletlen ételek rendkívül egészségesek, hiszen természetes formában, a legmagasabb koncentrációban tartalmaznak vitaminokat és enzimeket, amelyek nélkül elképzelhetetlen lenne az élet. A nyers zöldségek ezenkívül természetes orvosságok is, hiszen lúgosítanak, magas az ásványianyag- és nyomelemtartalmuk, energiával töltenek fel, de nem telítenek el bennünket. A nyerskonyha-művészet előnye a könnyű és gyors elkészíthetőség, de mellette szól az is, hogy a nyers ételben megmaradnak azok a rendkívül fontos összetevők (enzimek), amelyek az étel főzésével tönkremennének. Szakácsunk szinte korlátlan választékban, levesek, saláták, fasírtok, töltött ételek, pudingok és turmixok formájában álmodta meg azt a harminchárom ételkülönlegességet, amelyet Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthet el. A kétadagos receptek mindegyiket kipróbáltuk, ezt bizonyítják az önmagukban is étvágygerjesztő ételekről készített fotók. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így az elkészítés módja, ideje, nehézségi foka és árfekvése sem marad ismeretlen.
Rüdiger Dahlke - A tudatos böjtölés kézikönyve
A böjtölés lehet több, mint a test megtisztítása és salaktalanítása. Megfelelő hozzáállással a szellem és a lélek fiatalságának valódi forrásává válhat. Ehhez mindenképpen szükségünk van a megfelelő beállítottságra és szakavatott vezetésre. A könyv szerzője évtizedes orvosi és terápiás tapasztalataiból merít. Különösen nagy figyelmet szentel a böjtölés pszichológiai oldalának. A könyvben szereplő recepteket, meditációs gyakorlatokat és a tanácsokat sok tanfolyamon próbálták már ki, így ezek nagy segítséget nyújtanak a tudatos böjt gyakorlati megvalósításához.
Dr. Vasant Lad - Ayurvéda
Első ízben jelenik meg magyar nyelven olyan könyv, mely világosan bemutatja a világ legősibb gyógyító rendszerét, valamennyi gyógyító mesterség szülőanyját: az Ayurvédát. A gazdagon illusztrált, több mint ötven ábrát, diagramot, táblázatot, fotót, s grafikát tartalmazó szövegből a történet és filozófia bemutatása után az alábbiakat tudhatjuk meg:
Miként alakulnak ki a különböző betegségfolyamatok s hogyan ismerhetjük fel ezek korai jeleit. Mik hozzák létre a testben a mérgeket. Érzelmi tényezők hogyan hozhatnak létre mérgeket. Miként táplálkozzunk alkatunknak megfelelően helyesen. Hogyan vizsgáljuk és kezeljük magunkat. Hogyan válhat a konyhánk házi gyógyszertárrá. Mikor, s hogyan tartsunk diétát. Mik a számunkra előnyös yóga pozitúrák. Hogyan ellensúlyozzuk a testet, az elmét, és a tudatot érő káros hatásokat. Mi szükséges a testi-lelki megfiatalító program elkezdéséhez. Hogyan győzhetjük le az öregedést és hosszabbíthatjuk meg az életet, s végül tanácsot adva, miként nézhetünk szembe békésen a halállal.
És még sok-sok más hasznos, gyakorlati útmutatást tartalmaz e könyv, melyek mind hozzásegítenek bennünket egy kreatív, egészséges és kiegyensúlyozott életvitel kialakításához, s közelebb visznek minket áhított célunkhoz, a hosszú élet, a megfiatalodás és az önmegvalósítás eléréséhez.
Túry Ferenc - Anorexia, bulímia
Negatív civilizációs betegségeink jellegzetes képviselői a legtöbbször pszichés eredetű evészavarok. Ezek közül is a legismertebb és sajnos a leggyakoribb, különösen a fiatal lányok körében az anorexia és a bulimia. A szerző ez utóbbiaknak szentelte érintett laikusoknak és szakembereknek egyaránt szóló kötetét. Műve első felében az evészavar problematikájáról ír részletesen: összefoglalja történetét, tüneteit, feltételezhető okait, javasolt kezelési módjait, rámutatva a megelőzés fontosságára. Ezután a családterápia módszerét taglalja, amit egy ön- és családsegítő kalauz egészít ki. Ebben praktikus útmutatásokat találunk a probléma felismerésével, orvoslásával kapcsolatban. A színes és fekete-fehér képekkel illusztrált kötet végén a témához ajánlott irodalom listája olvasható.
Ismeretlen szerző - Házi praktikák, fortélyok
Olykor az egész világ ellenünk fordul: odaég az ebéd, vasalónkra ráragad a műanyag blúz ujja, a gyerek kiborítja a tintatartót és este a vendég vörösborral pecsételi össze hófehér abroszunkat... A tárgyak, amelyek körülvesznek bennünket, egy időre használhatatlanná válnak. Hogy minden gyorsan visszaálljon eredeti rendjébe - ehhez nyújt segítséget háztartási kézikönyvünk.
Harvey Diamond - Marilyn Diamond - Testkontroll 2.
Előfordult-e már, hogy különösen energikusnak és feldobottnak érezte magát? Mostantól nemcsak ritkán és véletlenszerűen adódik életében ilyen pillanat. Egészséges, energikus, karcsú és kiegyensúlyozott lehet midig, mert a világszerte forradalmi változást hozott könyvből megtudja, hogy hogyan idézhető elő ez az állapot. Egészségének és jó közérzetének kulcsát tartja kezében. Csak ki kell nyitni a titkokat őrző lakatot. Nosza!
A Testkontroll 2 önálló mű. Összefoglalja a korábbi sikerkönyv, a Testkontroll lényegét, de annál sokkal többet nyújt. Mindenkinek hasznára válik, akár elolvasta a Testkontrollt, akár nem.
Patricia Bragg - Paul C. Bragg - A böjt csodája
Paul Bragg a leghíresebb amerikai életmeghosszabbítási szakértő, míg leánya, Patricia a táplálkozástudomány jeles képviselője. Bragg saját példáján keresztül bizonyítja, hogy szuperegészség érhető el a heti egyszeri táplálékmegvonással. Az igazi diéta ugyanis nem a gyümölcsnap beiktatása vagy az ivólevek napja, hanem a böjt - desztillált víz vagy meghatározott gyógyteák mellett. Éves szinten, bizonyos ritmus szerint több napos böjt is indokolt. Bragg képet ad arról is, hogy az olvasó miként követheti a böjt során saját szervezetében a méregtelenítés oly fontos folyamatát. Mint mondja: A TERMÉSZET AZ EMBERT SZÁZ ÉVNÉL IS HOSSZABB ÉLETRE TEREMTETTE, DE CSAK MI TUDUNK GONDOSKODNI ARRÓL, HOGY SZERVEZETÜNK - A TERMÉSZETNEK EZ A CSODÁLATOS ALKOTÁSA - JÓL MŰKÖDJÖN. Mindennapi táplálékaink a bomlási folyamat során egy sor mérget visznek be a szervezetbe, amely tisztulni kíván; ehhez a küzdelemhez kell a segítség. S a legjobb segítség a böjt; amelynek révén a múlté lesz a fáradtság, és a rosszkedv - ÚJ, CSODÁLATOS ÉLETERŐT NYERÜNK.
Ilse-Maria Fahrnow - Jürgen Fahrnow - Az öt elemen alapuló táplálkozás
Hogyan találhatjuk meg az optimális táplálkozásmódot a különböző élethelyzetekre: a hétköznapokra és munka mellett, stresszhelyzetekre és fogyáshoz? A kérdésekre a válaszokat a könyvben ellenőrző lista segíti, hogy ki-ki pontosan meghatározhassa saját energetikai állapotát. Találhatók benne receptek és javaslatok a mindennapi táplálkozáshoz, gyerekeknek szóló ízletes ételekre vonatkozó ötletek, komplex test- és relaxációs gyakorlatok az öt elem egyensúlyának megteremtéséhez, közérzetünk javítása érdekében. Ajándék étkezési tanácsadó poszterrel!
Schirilla György - Az élet patikája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Gyulai Irén - Demeter Rózsa - Pelle Józsefné - Karcsú leszek
Korunk szépségideálja a karcsú, jó mozgású nő és férfi. Ennek ellenére korunk egyik népbetegsége mégis a túltápláltság, az elhízás, olyan nagy mértékben, hogy a televízió, a rádió és a sajtó is harcot indított ellene. Ehhez kíván csatlakozni ez a könyv is, mely sok hasznos tudnivalót tartalmaz.
Három szakember fogott össze, hogy öltözködési tanácsokkal, tornagyakorlatokkal, receptekkel segítsen azoknak, akik karcsúak akarnak lenni vagy nem akarják szaporítani kilóik számát. Ezt a könyvet nem elég olvasni, a tanácsokat gyakorlatban is alkalmazni kell. Csak így - a szerzők és az olvasó közös "munkájával" - valósítható meg a könyv célja: a karcsú termet, s a termethez illő, előnyös öltözködés.
Gaálné Labáth Katalin - Mit egyen az epebeteg?
Az epehólyag és epeutak betegségei - Étrend és epebetegség - Élelmianyagaink és élelmiszereink értékelése az epebetegek diétájának szempontjából - Gyógynövények az epebántalmak kezelésében \(fitoterápia) - Ételreceptek -Mintaétrendek - Élelmiszerek energia- és zsírtartalma - Konyhai eszközök mértéktáblázata . A receptekben szereplő ételek tápanyagtartalma.
Schirilla György - Vegetáriánuskönyv
Vegetáriánus könyv - Hogyan vihetjük legtöbbre az életben ?
Mi, vegetáriánusok - nem csinálok titkot belőle -, a legfőbb hangsúlyt életvitelünkben a boldogság megszerzésére helyezzük. Ezért egész vegetáriánuskönyvemnek a boldogság megszerzéséhez szükséges módszerek széles körű feltárása lehet csak a célja.
Harvey Diamond - Marilyn Diamond - Testkontroll
Barátom örvendezve újságolta, hogy olcsóbban jár Trabantjával, mert az üzemanyaghoz petróleumot kever. Néhány hónap múlva szomorúan mondta el, hogy kocsija tönkrement. Talán hallott arról a kegyetlen "tréfáról", hogy az autó benzintartályába néhány kockacukrot dobva teljesen tönkre lehet tenni annak motorját. Ahogy nem mindegy, hogy milyen üzemanyaggal járatjuk autónkat, ugyanúgy nem mindegy, hogy milyen "üzemanyaggal", vagyis milyen étellel "járatjuk" testünket. Gépkocsi vásárlásakor használati útmutatót kapunk. Születéskor sajnos nem. A táplálkozástudomány keresi az emberi test ideális "üzemanyagát". Azt kutatja, hogy milyen táplálkozás mellett tökéletes az egészségünk és ideális a testsúlyunk. A táplálkozástudományban komoly viták zajlanak, sok kérdésben meglehetősen nagy a nézetkülönbség. "Gyümölcséről ismerni meg a fát". A Testkontroll forradalmian új módszerével milliók fogytak le és váltak energikusabbá. Két testvérem is - ezen könyv fordítói - kínlódás nélkül szabadult meg felesleges kilóitól. Én fogyni ugyan nemigen akartam, de a Testkontroll alkalmazása óta sokkal energikusabb, frissebb vagyok. Testünket agyunk irányítja, agyunkat elménk vagy lelkünk. Véleményem szerint a lélek az elsődleges, de érdemes testünket is jó karban tartani. Az Agykontroll mellett én a Testkontrollt is használom, és kitűnően érzem magam. Szívből kívánom ugyanezt minden olvasónak.