Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


A ​legutóbbi Gavalda olvasásom után úgy döntöttem, hogy teszek még egy próbát, hiszen a korábban olvasottak alapján szerettem ahogy ír. Szerencsére ez a novelláskötet jobban sikerült, mint a Vigaszág, de nekem a Szerettem őt és az Együtt lehetnénk még így is a két legkiemelkedőbb könyve. Az írónőtől megszokott 90-es évek franciaországi hangulata köszön vissza mind a 12 történetben. Kis könnyed, rövid mondatok és akkor hirtelen kapunk egy -egy olyan félmondatot, ami hirtelen teljesen más megvilágításba helyez mindent. A Catgut volt az egyetlen, ami nekem már túlságosan sok(k) volt, és leginkább az utolsó novellában éreztem az igazi gavaldás stílust.


pannik
4.0/5

Postcrossingon ​jött ez a könyvajánlás egy francia lánytól, megvettem és elolvastam.
Ellentmondásos, felkavaró, helyenként megrázó történetek voltak ezek számomra.
Nem egy pille könnyű gyűjtemény amit valahogy könnyedén akar tálalni az írónő.
Életszagú, valós emberek, valós történeteinek éreztem az írásokat. Nem mondom, hogy az írónő stílusa lenyűgözött, mert nem, nekem helyenként túl közvetlen, és egy kicsit közönséges vagy nem is közönséges hanem ilyen nyomulós megmondós stílusa van, amit annyira nem komáltam.
De a novellák nagy része meg üt, eltalálja az embert és emiatt érdemes elolvasni.
Egyik-másik még sokáig foglalkoztatott olvasás után is és ez valami.


sztinus
4.0/5

Jó ​Gavaldát olvasni, mert könnyű, francia hangulatba hoz, miközben nèha közbeszúr egy lesújtó, valóságba ràntó mondatot. Mégsem maradt meg sok ezekből a novellákból, túl közèpszerű mind. Az írásmód és a világ kap ilyen sok csillagot.


kratas
4.5/5

Nagyon ​francia, de ennyit még el lehet viselni. Egzotikus. Olyanok a történetek, amik akár a szomszéd lányról/srácról is szólhatnának, de mégis egyedi és különleges mind. Tetszettek ezek a különlegességek, bár volt egy-kettő történet, aminek a végén kicsit csalódtam, mert vártam azt a kis csavart, ami a többiben megvolt.


Maya
4.0/5

Valahogy ​a regényei sokkal jobban tetszettek.
Jók voltak a történetek külön-külön, csak valahogy nem találtak a hangulatommal, vagy nem találtak egymással. Könnyed esti olvasmány, valahogy nem keltett bennem gondolatokat. Nem fogalmazgattam kérdéseket.
A témák túl kemények ahhoz, hogy ilyen gyorsan átszaladjunk fölöttük.
Alig négy hónapja olvastam és mégsem emlékszem legtöbb történetre, inkább csak hangulatok, érzések maradtak.


Aurore
4.0/5

Milyen ​megkapó már ez a cím? Amolyan igazi első könyves. Egyszerre van benne a tinédzserek szorongása, hogy vajon ki fog szeretni, és az öregek nosztalgiája, hogy ♪ no de hol a tavalyi hó ♫ ? A szövegen érezhető a zsengeség, de azért még mindig nagyon jó, mert valahol meg eredeti. És szuper, hogy minden történetben van egy csavar: volt, ahol ki is találtam, de nem egyszer meglepődtem. Jó író ez a Gavalda.


egy_ember
4.0/5

Kedvelem ​ezt a nőt, de eddig még nem szerettem bele. Egyelőre maradunk is ennyiben.


Trixi_Adzoa
4.5/5

Alapvetően ​nem vagyok novella fan, de nagyon szeretem Gavaldát, így nem is volt kérdés, hogy elolvassam ezt a könyvét is.
Igazából nem sok minden tudok mondani azon kívül, hogy nagyon élveztem mindegyik történetet. Eleve imádok mindent és mindenkit, ami/aki francia. Továbbá nagyon tudom értékelni azokat a kortárs írókat, akik kezdettől a szépirodalom kategóriába tartoznak.


Nikkincs
5.0/5

Néhol ​felszakítja a régi sebeket, néhol újakat okoz, néhol pedig balzsamot ken rájuk és begyógyítja azokat. Imádtam, mert rólunk és nekünk szól és mert 100%-ig emberi. Úgy leülnék Anna Gavaldával egy jót beszélgetni egy forró tea mellett!


Risus
2.5/5

Valószínű, ​hogy bennem van a hiba, de ezt a könyvet nem tartom 82%-osnak.
Adva van 12 novella, ami bennem semmilyen gondolatot, érzelmet nem váltott ki. Még a stílusa sem különleges számomra. Értem én, hogy nem ez az egyetlen műve, de nekem ez al első tőle, és nem győzött meg.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.5/5

Statisztika

51.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók