Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Vége!
Ez ​a rész volt a leggyengébb, mégis megkönnyeztem, mert elköszönt tôlem.
Pedig a Harry Potter óta tudom, h az újraolvasás lehet még nagyobb élmény, mint az elsô.
Valószínûleg többször is újra fogok olvasni részeket, ezt pl nem hiszem h valaha is.
Annyiból jó volt, h szálellvarró rész volt. Megkaptam egy csomó kérdésemre a választ. Ha nem is mindre. Mármint nekem, személyesen lett volna még pár dolog, amit megtudhattam volna. (Ha már a Harry Potteres hasonlattal jöttem, ott is…)
Szóval, tiszta szívbôl örülök, h összehozott a sorsom ezzel a sorozattal. És említsük meg a legfontosabbat is!!!; mázli, h megjelent magyarul mind a 47 rész.
Margit Sandemo beírta a nevét a nagy kedvenceim közé. És az egyik legtöbbet olvasott szerzôm is lett.
Még van 9 könyve(magyarul), amit nem olvastam!


BezTina
5.0/5

47 ​részen keresztül követhettük végig a Jéghegyek Népének, küzdelmes életét:
-járvány ideje, szurkolás
- beidult az eleje, újabb titkok, ismeretlenek, szurkolások, bosszankodások
- szerelem, gyötrelem, gyarapodás, nagyobb titok, döntés..
Néha utáltam akit szerettem és kedveltem aki egyébként nagyon unszimpatikis volt. Néha azért fájta szívem aki a sötét oldalon volt és arra ontottam tehetetlenségem akire rá esett a fény. Élvezet volt bejárni velük ezt a rögös utat és megismerni egy ilyen hatalmas népet, kívül-belül.


Roszka
3.5/5

Sikerült ​végre elolvasnom mind a 47 könyvet. Egy különleges családot kísér 700 éven át.Korok, emberek, sorsok, misztikum, varázslat, jó és a rossz harca. Némelyik könyv nagyon tettszett, de igazán akkor kezdtem meseként tekinteni az egész történetre, mikor Lucifer belépett a könyve, beleszeret egy nőbe, gyerekeket nemz vele, majd a nő halála után feleségül veszi, és elviszi a birodalmába. Ezt még úgy ahogy megemésztettem, de jöttek a démonok, hús-vér emberekkel estek szerelembe, majd szerelmüknek gyümölcse is lett. Voltak benne fekete angyalok, szellemek, démonok, Lilith, minden amit a túlvilágba gondolunk. Sőt időutazás, gondolat átvitel, kézzel gyógyítás, és nehogy kifelejtsem a mandragóra embert, akiből az Édenben akart a Mindenható embert csinálni, de mivel nem tetszett neki, félre dobta, Lucifer ráakadt és később embert csinált belőle. Nem is lett volna ezzel sem semmi baj, hisz minden könyv egy mese, de az írónő el akarja hitetni, hogy mindez valóság és nem mese. Kíváncsiságból elolvastam, bár néha nyögvenyelősen, de köszönöm, többször nem kérnék belőle.


Magdileona
5.0/5

Gyakorlatilag ​az egész 47 kötetes sorozatról írnék értékelést, melyet nagyjából 3 hónap 9 nap alatt olvastam el.
A sorozatot, bár a 80-as években íródott 8,5 évig, és nálunk 93-ban kezdődött a kiadása – előzőleg nem ismertem. Baráti ajánlásra kezdtem hozzá múlt év végén. Mikor elkezdtem, kétségek nélkül tudtam, hogy el fogom tudni olvasni, ugyanis a történet mozgalmas, egyedien érdekes, pörgősen cselekményes, természethűen tartozik össze a történelem, a sci-fi és fantasy, a szerelem, érzékiség és misztikum.
A történet az 1500-as évek elején kezdődik, amikor is korhű betekintést nyerünk az akkori norvég parasztok életvitelébe, szokásaikba és hiedelmeikbe amellett, hogy maga a cselekmény izgalmas és magával ragadó. A felnőttmese vége, a végső küzdelem a Gonosz ellen 1960-ra esik, tehát ha azt vesszük, hogy a Jéghegyek népének 1200-as évekbeli ősei is szerepelnek szellemek, démonok, angyalok, boszorkányok, manók stb. formájában, gyakorlatilag nagyjából 700 évet ölel fel a monumentális történet. Néhány kötet akár egyedi könyvnek is megfelel, hiszen páratlanul izgalmas és epizódszerű, de a kötetben szereplők földi életének fordulatait személyenként változóan úgy 2-10 kötet tartalmazza, párhuzamosan a közben született fiatalabb családtagok sorsának taglalásával.
A családfa megrajzolásával nem mernék kísérletezni. A 20. kötet körül már kezdtem nagyon elveszteni a fonalat, hogy ki kicsoda is, de az írónő erre is gondolt: gyakran ad rövid áttekintést, ki honnan is származik, és a 40. kötetben kompletten összegzést is nyújt a nép élő és holt tagjait illetően, mintegy ismétlésszerűen, amivel helyére kerülnek a dolgok a végső leszámolás előtt.
Maga az írónő is írt a végén róla (ebben a kötetben), hogy időnként bizony ő is elvesztette a fonalat, és bár a sorozat írása közben végig szakadatlan íráskényszert érzett, melybe időnként bele is betegedett, az összegző 40. kötet önmagában 6 hónapjába került, ami egyébként nem lenne csodálnivaló vagy lassúnak nevezhető, csakis önmagához képest. Mivel a többi kötet átlag másfél-két hónap alatt készült el.
Szóval mindenkinek ajánlom a történet olvasását, aki szereti az izgalmas fordulatokkal bővelkedő kalandsorozatokat egy tőlünk idegen, varázslatos kultúrában, misztikus fantáziavilágban — nem fogja megbánni.


KNW
3.0/5

Hát ​az az utolsó csavar Lucifer meggyőzésénél elég vértelen volt. {{Az az illető csak mondott egyvalamit, és Luci meg is gondolta magát, nem volt semmi csatározás vagy napokig tartó sötétség és villámlás meg árapály stb. }} Szóval csalódtam.
De ez az első olvasásnál is így volt :(
Akkor az sem tetszett, hogy MS ilyen sokat írt magáról, de ez most oké volt nekem…


rikata88
3.5/5

Kicsit ​már vártam, hogy vége legyen, hiszen elég régóta követtük a család történetét, most mégis hiányérzetem lesz :(
Azt hiszem nemsokára újra kézbe veszem az első kötetet, mielőtt elkezdene porosodni :)


zsofi017
5.0/5

Méltó ​befejezése volt a sorozatnak. :) Hiányozni fog a Jéghegyek Népe


Pötty_lány
4.0/5

(2012. ​július 23.) Nekem ez a rész kicsit csalódás volt az előző részekhez képest.
Azt hittem, mivel ez az utolsó rész, lesz benne még valami kis plusz. Persze, az is jó, hogy az írónő ír magáról egy kicsit, de többet vártam volna tőle.
Ettől függetlenül imádom az egész sorozatot! :)

UPDATE:(2016.12.17.)
Jelentem, negyedszerre is kiolvastam a sorozatot. Annyi mindent másképp látok már benne. Ennek hatására kezdtem el norvégul tanulni. Így – bár már olvastam, emlékeznem kellet volna rá -, amikor a Démonok hegyén voltak, és Rune jött a történetével, már előre tudtam, hogy ő a mandragóra. Hisz norvégul a mandragórát alrune-nek hívják. Sok jelenetre nem emlékeztem, így jó volt újra vévigkövetni a Jéghegyek népének történetét. Biztos vagyok benne, hogy még legalább ennyiszer el fogom olvasni mind a 47 kötetet.
És hiszem, hogy van valaki odakint.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

10.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók