Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


kitzz
5.0/5

Ez ​a könyv!! ÁÁÁ! Jo Nesbø!! Utállak! Mire volt ez jó? Ááááá!
No, ez nem az a szokásos sorozatgyilkosos Harry Hole könyv. Legnagyobb szerelmének (Rakel) fiát kell tisztáznia emberölés vádja alól. Van itt minden. Maffia, drog, korrupt rendőrök.A vége meg… áááááá MIÉRT? Most akkor mi van? Még 3 Harry Hole könyvet nem olvastam. Kötelező lesz megtennem. Áááá.


Hétvári
3.0/5

Elkövettem ​azt a főbenjáró bűnt, hogy a kilencedik Harry Hole történet elolvasása előtt már jóval korábban olvastam a tizediket, így viszonylag sok mindent tudtam a Kísértet történetéről. Valószínűleg ez is közre játszott, hogy ez könyv most annyira nem kapott el mint a korábbi Hole storyk.

A téma középpontjában a norvég drog bűnözést állítja Nesbo, ehhez kapcsolja Harry magánéletét azáltal, hogy Olegból egy drogfüggő gyilkossági gyanúsítottat kreál a szerző a történetben. Természetesen Hole nem hagyhatja cserben az általa legjobban szeretett nőt és gyermekét, így egy nyomozás erejére visszatér Osloba az önkéntes száműzetéséből. Bizonyos részeknél már annyira negatívan írja le Nesbo Oslot, hogy számomra egy harmadik világbeli drogtanyának tűnt a város. Bizonyosan mondom, hogy bár valószínűleg komoly problémákat okozhat egy pedáns skandináv városnak drog terjedése, azért néha túlzónak éreztem egyes helyszínek leírását. Valószínűleg Nesbo ilyenkor skandináv vidéki kisvárosok szintjét vette alapul, amelyekhez képes a bevándorlók által ellepett egyes nagyvárosi részek tényleg komoly hanyatlásba kezdtek.

A regényben Nesbo már korábbi könyveiben megszokott módon tereli az olvasót, hogy a könyv bizonyos szakaszaiban kire gyanakodjon a gyilkos személyét illetően. Ezért a Kísértet olvasása során is több gyanúsított rajzol az olvasó elé a történet alatt és amikor már biztosak vagyunk a gyilkos személyében, akkor is csavar még egyet rajta író. Tehát adott volt a régi recept, valamiért most még se álltak össze az alapanyagok egybe számomra. Sok volt a könyvben az üresjárat és a végkifejletben is voltak számomra kicsit erőltetett dolgok.

Az angol szöveg hozta szokásos Nesbo fordítások szintjét, azaz általánosságban jó angol tudással könnyű olvasni, de a leírásoknál sok ismeretlen szóval találkoztam egyes oldalakon.


A ​legjobb Nesbo könyv eddig! Figyelem: nehogy ezzel kezdd a Harry Hole sorozatot. Szigorúan tartsd be szerintem a sorrendet. Lebilincselő, izgalmas, fordulatos, érzelmes, nagyon üt.

Ki tudja, mikor jön ki a következő angolul? Beállítanék egy visszaszámlálót :)


Eleniel
3.0/5

Ez ​volt a harmadik Harry Hole-könyv, amit olvastam – a két sorozatgyilkosos sokkal jobban tetszett. Rakel karakterét egyáltalán nem szeretem, és amúgy is fura a karakterépítkezés ebben a könyvben (spoiler – féle: például a ‘burner’ és Skoyen drámája is erőltetett volt számomra, és Harryről is folyton csak leírja, hogy mennyire aszociális vagy hogy mennyire annak tartja magát, de a cselekményből abszolút nem ez jön át). Ráadásul biztos öregszem, de nekem túl sok minden történt egyszerre, kicsit sok volt a pörgés ennyi oldalon keresztül… és túl sok volt a valószerűtlen egybeesés, a szerencsés ‘éppen arra járt – éppen hallotta’ szituáció ahhoz, hogy bele tudjam magam élni a thriller részébe a cselekménynek, bár a csavarok mindenképp ütősek.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók