A friss, ízletes gyümölcsök többnyire csak rövid ideig tárolhatók és élvezetük gyakran idényhez kötött. Ezért már egykor a rómaiaknak az az ötlete támadt, hogy a gyümölcsökből lekvárt főzzenek és így a kedvelt “gyümölcs kincsek” eltarthatóvá és tovább élvezhetővé váljanak. Ebben a könyvben, a hagyományos receptek mellett, sok újat és rafináltat is közreadunk, amelyek segítenek a gyümölcsöket és zöldségeket ízletesen tartósítani. Természetesen gondoltunk a cukorbetegekre és a kalóriaszegény táplálkozókra is. Több mint 100, változatos és rafinált, részletesen és eltérően leírt receptet találhatunk a könyvben.
Kapcsolódó könyvek
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Gombák
Ez az ötletekben gazdag könyv azoknak a hobbiszakácsoknak szól, akik örömmel főznek, és főztjüket élvezettel is fogyasztják, ám néhány ehető gombáért nem barangolnak az erdőben. Több mint 40 különleges receptet tartalmaz csiperke-, róka-, vargánya-, laska- és shiitake gombához, tehát olyan fajtákhoz, amelyeket piacon, élelmiszerüzletekben, szupermarketekben megvehetünk. Ezekből olyan ízletes finomságok varázsolhatók az asztalra, mint például a mandulás gomba rucolával, turbolyás gombaleves, póréhagymás halfilé rókagombával vagy gombaragu zsemlegombóccal.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Kedvenc szakácskönyvem
Mindenki tud főzni! A főzés alkotás, és örömet okoz. Főzni könnyebb, mint azt sokan gondolják. Dr. Oetker Kedvenc szakácskönyve kedvet csinál a főzéshez, még azoknak is, akik eddig féltek fakanalat ragadni. Több mint 100 új recepttel rukkol elő, melyeket 150 étel és fázisfotó kísér. Mediterrán csirkeszárny, burgonyasaláta pestóval, tortillatekercs lazaccal, sárga marchacurry, gyors túrótorta - hogy csak néhányat említsünk kedvcsinálónak. Mindenki meg tudja csinálni, mindenkinek sikerül, mindenkinek örömet okoz.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Főzés lépésről lépésre
E könyv Dr. Oetker legújabb alapszakácskönyve. Főzőiskola, de nem csak kezdőknek. A könyv tartalma könnyen áttekinthető, így hamar megtalálhatjuk, amit keresünk. Minden recept lépésről lépésre követhető, így biztos a siker. Ha kérdésünk merülne fel, a "Praktikus tanácsok" című fejezetben mindenre választ találhatunk. A recepteket több fotó is kíséri. Ezek nemcsak szemet gyönyörködtetően szépek, hanem segítenek megérteni a különböző munkafolyamatokat is.
A receptek sokoldalúak: a klasszikusoktól a modernekig, a rafinálttól az egzotikusig terjednek. Így változatosságot vihetünk a mindennapi étrendünkbe. A receptek közül bizonyára sokan felfedezik majd gyerekkori kedvencüket, de lesznek olyanok is, amelyek újfajta illatokkal árasztják el a konyhát. Kísérletező kedvűeknek is adunk tanácsokat, az alapreceptek változatainak csak a fantázia szab határt. Így lehet, hogy nemsokára a főzés is szenvedélyévé válik!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Torták sütés nélkül
Sütemények sütés nélkül? Igen, lehetséges, sőt, egyszerű is. A tortaalaphoz kekszet, ostyát, babapiskótát vagy épp kukoricapelyhet használunk fel. A töltelékben mindig van valamilyen tejtermék, legtöbbször tejszín is. A remek ízt gyümölcsök, vagy csokoládé biztosítja. A végeredmény? Fantáziadús és gyönyörű torták. Már csak néhány órát kell pihenniük a hűtőszekrényben, és máris élvezhetjük őket.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Burgonya- és tésztasaláták
A színes képekkel teli könyv a már klasszikussá vált recepteken kívül számtalan új ötletes változatot kínál, mely nem csak a hagyományos családi összejöveteleknek, hanem a grillezésnek, és minden más partinak is a "titokzatos" fénypontja. Dr. Oetker mindegyiket kipróbálta és úgy írta le, hogy azok biztosan sikerüljenek is. A kérdés már csak az, hogy vajon melyik izgalmas receptet próbáljuk ki először... Jó étvágyat!
Jamie Oliver - Jamie vacsorái
Jó étel: jó élet! A Jamie vacsorái minden szakácskönyvtől, sőt minden könyvtől különbözik. Vannak, akik azt állítják, hogy a tűzhely után ez a könyv lakásuk legfontosabb berendezési tárgya. Aki hazaviszi Jamie vacsoráit, nemcsak százhúsz új recepttel lesz gazdagabb, hanem egy új életformával is. A Jamie vacsorái az egyszerű ételek szakácskönyve. Csupa olyan ötlet van benne, amelyek segítségével könnyebbé válik a főzés és az egészséges táplálkozás.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - A sütés öröme
A Dr.Oetker szakácskönyvek között A sütés öröme az egyik legsikeresebb kötet. Számos országba, több nyelven, sok millió példányban jutott el a sütést kedvelőkhöz.
A könyv 316 oldalon, 300 fotóval, közel 180 receptet mutat be, a régi klasszikusok mellett a legújabbakat is.
A receptgyűjtemény azoknak készült, akik örömüket lelik a sütésben, de azoknak is, akik az alapokat már ismerik, de jól és jót szeretnének sütni.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker legjobb süteményei
Németországban régen, de nálunk is fogalommá vált a Dr. Oetker márkanév. A cég sütéshez-főzéshez használt alapanyagok kikísérletezésével és gyártásával foglalkozik, hogy a háziasszonyok életét megkönnyítse. Kísérleti konyhájában már több mint 100 éve próbálják ki az új recepteket. A legsikeresebbekből állítottunk össze most egy csokrot.
Akár születésnapi tortát, váratlan vendégnek teasüteményt, vagy sós koktélfalatokat keresünk - ebben a 152 oldalas könyvben minden alkalomra találunk megfelelő receptet.
A recepteket, a sütés menetét lépésről lépésre, részletesen írtuk le, így könnyen követhetőek. Ezzel a siker is garantált.
Használja fel a sok kísérlet eredményeit és süssön családjának, vendégeinek Dr. Oetker legjobb süteményeiből!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Sütés, párolás burokban
Zamatos, omlós, sohasem száraz húsok és szárnyasok, vitamindús zöldségek. Semmi kétség, ezek alufóliában vagy sütőzacskóban készültek, hiszen ez a legsikerültebb és legötletesebb módja a friss színek, eredeti ízek megőrzésének, és a zsiradékkal való takarékoskodásnak. Fóliában sütni rendkívül egyszerű is. Bizonyság erre a könyvünkben található több mint 40, Dr. Oetker által kipróbált, számunkra is biztosan sikeres recept. Ízelítőül a tartalomból: tűzdelt báránycomb alufóliában, mustáros sertéssült, nyárson sült kagylók, cukkínival töltött édeskömény, bagett kapros fokhagymás vajjal, kis húsgombócok orosz módra, zöldfűszeres fokhagymás tonhalsteak.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Almás sütemények
A klasszikus almás pite nem véletlenül a kicsik és nagyok kedvence.
Az almából készült sütemények variációs lehetősége szinte korlátlan. Ezekből ebben a - számtalan meglepetéssel teli - könyvben több mint 80 pompás recepttel ismertetjük meg Önöket.
Vannak itt torták, piték, lepények, sütemények vagy rétesek finom töltelékkel, de a klasszikus fedett almás pite, az angol Apple Pie (almatorta) vagy a modern, jéghideg almatorta is megtalálható.
Almával sütni mindig öröm!
Lisa Atwood - Rebecca Courchesne - Rick Field - A befőzés művészete
A zamatos dzsemektől a zseléken és a pikáns savanyúságokon át a relishekig számtalan módja van a friss gyümölcsök és zöldségek tartósításának. A könyv több mint 130 receptje lépésről lépésre mutatja be az eljárások technikáit; tippeket, kreatív ötleteket ad az eltett finomságok további hasznosítására.
E különleges receptgyűjtemény útmutatásai alapján bárki a befőzés mestere lehet.
David Attenborough - A növények magánélete
Növények nélkül nincs táplálék, nincsenek állatok, nincs élet sem a Földön. A növények élete azonban titok előttünk, rejtett, talányos történések sora.
Ennek azonban csupán csak egy bizonyos időeltérésaz oka. A növények időléptéke más, mint a miénk. Bár puszta szemmel ez nem érzékelhető, a növények szakadatlanul mozgásban vannak: fejlődnek, harcolnak, kikerülik, esetleg kihasználják pusztítóikat (vagy társaikat), küzdelmet vívnak a táplálékért, élőterületük növeléséért, a szaporodásért, no meg azért, hogy helyet szerezzenek és biztosítsanak maguknak a Nap alatt. Csak meg kell tanulnunk látni mindezt. David Attenborough erre tanít minket ebben a könyvben és a BBC-nek készült televíziós filmsorozatban. Vizsgálódásai sorra feltárják előttünk, milyenek a növények életének nagy erőpróbái, a helyváltoztatás, a táplálkozás és a növekedés, a virágzás, a küzdelem a létért és a fennmaradásért.
David Attenborough olyan világosan, közérthetően, szinte ragályos lelkesedéssel mutatja be a természet világát és annak működését, hogy kevés író vagy filmes vetekedhet vele. Hihetetlenül magas színvonalú könyveivel és filmjeivel kétségkívül az egyik legeredményesebb tanítómestere a XX. század utolsó harmadának. A növények magánélete Attenborough egész munkásságának középpontját jelenti, úgyszólván ez az alapja mindannak, amit eddig tanulmányozott.
Hála e vadonatúj szemléletű, lenyűgöző bemutatásnak, egyik pillanatról a másikra egészen más képet nyerünk a növényi életről, találjuk bár termőtalajon, sziklán vagy vizen, kinn, a szabd mezőn, vagy a legparányibb kertecskében; kevésbé szelídnek látszik ugyan, de éjjel-nappal fáradhatatlanul mozog, az életben maradás megkövetelte, végeérhetetlen versengés bilincseiben.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Tészták
Spagetti, makaróni, tagliatelli vagy penne - már a "nevek" is elolvadnak a szánkban. Ezek csak a legismertebbek a sokféle, szinte áttekinthetetlen olasz tésztafajta közül. Ebben a könyvben a legjobb pastareceptjeinket állítottuk össze: hideg vagy meleg, töltött csőben átsütött ételeket, klasszikus vagy éppen új mártásokkal.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Süssünk együtt, gyerekek
Vajon van-e nagyobb szórakozás, mint karácsonyra a gyerekekkel együtt a tészták, aprósütemények elkészítése, díszítése, vagy mézeskalács házikó összeállítása.
Érzi-e már a fahéj, a szegfűszeg és a friss sütemény illatát? Látja a gyerekek kipirult arcát, amint tele lelkesedéssel látnak neki a díszítésnek?
Ez a könyv a 4-14 évesek és mindazok számára készült, akik a gyermekkor emlékeiből valamit megőriztek.
Jamie Oliver - Jamie természetesen
Beleszerettem a kertembe, különösképpen a veteményesbe! Bizony, tényleg megesett, hogy puszit adtam a legszebb, legritkább zöldségeimnek, egyik-másik fát talán meg is ölelgettem, és forró nyári napokon néha fülemet a földre szorítva hallgatom, hogyan nőnek a növények körülöttem.
Ha ezt bűnnek tartod, hát vess tömlöcbe, és dobd el a kulcsot! És mondok még valamit: soha ilyen jókat nem főztem, mint az idén. Káprázatos ötleteim támadtak az új receptek megalkotásában: ihletet merítettem mindenből, ami az utóbbi évben megtermett a kertemben.
Könyvemben több mint 100 új receptet találsz, meg némi ültetési és növényápolási tanácsot, ha esetleg neked is kedved szottyanna ahhoz, hogy egy kicsit bepiszkítsd a kezed! Olyan szakácskönyv ez, amely szerkezetében a négy évszakot veszi alapul: arról tájékoztat, hogy mikor melyik növény áll éppen rendelkezésre a kertben. A négy évszak fejezetei számos alcímmel tagolódnak, ezek a különböző alapanyagokról szólnak, gyorsan elkészíthető, könnyű és finom ételek receptjei sorakoznak bennük. Minden fejezet végéhez csatoltam pár apró, a növények nevelésére vonatkozó tájékoztatást is.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Karácsonyi édességek
Az év legszebb sütési időszakára Dr. Oetker 6 fejezetben több mint 80 receptet állított össze azért, hogy Ön az ádvent idején és a karácsonyi ünnepek alatt szeretteit meglephesse finom desszertekkel, pompás kalácsokkal, házi karácsonyfa süteménydíszekkel. A számtalan illusztráció láttán szinte érezni már a fahéj, a méz és a vanília illatát.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Muffin
Nem is olyan régen a "muffin" szó nekünk még idegenül hangzott. Napjainkban már ismertté és kedveltté váltak ezek a finomságok, melyeket évszaktól függetlenül szívesen fogyasztunk reggel, délben, de napközben is bármikor. Elkészítésük egyszerű és gyorsan megsüthetők. Könyvünkből a hobbicukrász, a kezdő és gyakorlott háziasszony egyaránt számtalan ötlettel gazdagodhat. Például a banános muffin kukoricapehellyel, a túrós fahéjas muffin vagy a nugátos muffin is meggyőz arról, hogy milyen gazdag és változatos a "mini-kuglófok" világa. A recepteket Dr. Oetker - mint mindig - kipróbálta és elkészítésüket úgy írta le, hogy az mindannyiunknak sikerülni is fog.
Jamie Oliver - Olasz kaják
Az ifjú angol mesterszakács sose tagadta, hogy imádja az olasz ételeket. Keresztül-kasul bejárta hát Itáliát, és mindenütt igyekezett ellesni az olasz konyhaművészet fogásait, hogy a legjobb, legegyszerűbb és legélvezetesebb olasz szakácskönyvet nyújthassa át neked. Az Olasz kaják ennek az utazásnak a gyümölcse - és tobzódik az ízekben. A rizottótól a sülteken át a spagettifélékig és salátákig több mint 120 vadonatúj receptet tartalmaz, a könyv felépítése pedig a jellegzetes trattoria étlapját idézi: előételek, első fogások, saláták, főételek, köretek és édességek sorakoznak benne. Szicíliától Toszkánáig az olasz vidékeket bejárva Jamie összegyűjtötte az évszázadokon át nemzedékről nemzedékre hagyományozott és bevált családi recepteket. Mert nemcsak a csodálatos ízeket osztja meg veled, hanem az olasz családok szívet melengető légkörét és vendégszeretetét is, azt a nem múló szenvedélyt, amely az ételek elkészítésénél és közös elfogyasztásánál egyaránt érvényesül. A remek fotóival hamisítatlan olasz légkört árasztó szakácskönyv az ízek, az élet élvezetéről szól. És mindehhez még csak Olaszországba sem kell utazni, mert Jamie receptjeivel ezt te itthon is megteremtheted!
Jamie Oliver - Jamie főzőiskolája
Isten hozott a Főzőiskolámban!
Sok olyan emberrel találkoztam már, akik azt mondták, sose lennének képesek megtanulni főzni, ezért nem is akarnak. Ehhez a könyvhöz ők adták az ötletet. Az ilyen gondolkodás úgy hat rám, mint bikára a vörös posztó, mert meggyőződésem, hogy az egyszerű házi koszt elkészítése alapvető emberi készség, és mindenkinek tudnia kell főzni, hogy képes legyen gondoskodni magáról, családjáról meg a barátairól. Megírtam hát ezt a könyvet, hogy egyszerűen és gyorsan megtanítsalak főzni - téged, vagy azt, akinek ajándékba adod. Kiválasztottam egy csomó receptet, csupa olyan ételt, amit mindenki szeret, és elmondom, illetve képek segítségével be is mutatom, hogyan lehet ezeket a lehető legegyszerűbben elkészíteni. Szinte kézen fogva vezetlek be a finom, ízletes ennivalók világába. Miért haboznál hát? Akár bátortalan kezdő vagy, akár gyakorlott szakács, aki egyszerűbb megoldásokat keres, engedd, hogy segítsek, és meglátod, milyen ínycsiklandó ételek kerülnek majd ki a kezed alól. VÁGJUNK BELE!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Sütemények eperrel, málnával, ribizlivel, áfonyával...
Szederrel, eperrel, ribizlivel, áfonyával vagy egressel üdítő sütemények egész sorát készíthetjük el.
Csak egy pillantás az itt található könnyű, gyümölcsökben gazdag süteményekre, és máris leküzdhetetlen a kísértés.
Ebben a könyvben Dr. Otker 28 ötletes, bogyós gyümölcsökben gazdag receptet állított össze, melyek mindegyike kipróbálásra vár.